Listele au fost semnate de președintele partidului, Eugen Tomac, și vor fi depuse la Biroul Electoral. „Astăzi, 15 octombrie 2020, Colegiul Național al Partidului Mișcarea Populară a validat listele organizației județene P.M.P. Constanța pentru alegerile parlamentare, acestea fiind semnate de domnul președinte Eugen Tomac pentru a fi depuse la Biroul Electoral de circumscripție Constanța. La Camera Deputaților lista este deschisă de Elena Băsescu, iar la Senat de Claudiu Iorga Palaz”, a anunţat PMP într-un comunicat.
Elena Băsescu a declarat, joi, că a acceptat să candideze din partea PMP pentru un post de deputat la Constanţa, pentru că s-a născut şi a crescut în acest oraş, menţionând că îşi propune să ofere o nouă viziune asupra politicilor publice din zona socială.
„De ce la Constanţa? Pentru că este a doua mea casă. M-am născut în Constanţa, am crescut în Constanţa, familia din partea tatălui meu locuieşte în Constanţa. Doresc să-mi aduc experienţa pe care am căpătat-o în Parlamentul European. Prin rolul pe care l-am avut în ultimii ani, acela de mamă singură a trei copii, am căpătat o dimensiune diferită a societăţii. Am realizat că societatea românească nu sprijină suficient familiile monoparentale. De aceea voi veni cu o iniţiativă legislativă, cu proiecte legislative care să sprijine foarte mult familiile monoparentale, dar şi să îmbunătăţească natalitatea, o problemă cu care se confruntă România. Doresc să ofer Partidului Mişcarea Populară o nouă viziune asupra politicilor publice în zona socială”, a precizat Elena Băsescu, la o conferinţă de presă organizată de conducerea PMP, conform agerpres.ro.
Ea a adăugat că nu intenţionează să se lanseze „în lupte” în Parlamentul României.
„Nu mă voi lansa în lupte în Parlamentul României, voi dori doar să construiesc şi să construiesc din experienţa mea proprie, acea de mamă singură a trei copii”, a mai spus fiica fostului preşedinte Traian Băsescu.
Elena Băsescu a fost propulsată de tatăl său și în Parlamentul European în mandatul 2009 – 2014, când, deși a candidat ca indepentă, a beneficiat de voturile aduse de PDL.
Ea a devenit celebră prin gafele din plenul Parlamentului European. În aprilie 2013, a încercat să țină un discurs despre importanța strategică a Arcticii, dar președintele de ședință i-a tăiat microfonul pentru că tema dezbaterii era cu totul alta: planurile multianuale de gestionare a pescuitului în UE.
Conducerea PMP a anunţat joi validarea listelor de candidaturi pentru alegerile parlamentare.
La Bucureşti, Cristian Diaconescu va deschide lista la Senat, iar la Camera Deputaţilor – Eugen Tomac, împreună cu Ioana Constantin şi preşedintele organizaţiei de Bucureşti, Sebastian Moise.
„Suntem bucuroşi că am încheiat listele de candidaturi pentru toate judeţele şi există o premieră importantă – PMP intră în această competiţie fără importuri. Mă bucur că partidul a validat echipa care va decide lista la Bucureşti. Aşa cum v-am anunţat data trecută, la Senat va fi domnul ministru Diaconescu, cap de listă în Bucureşti. Eu, împreună cu Ioana Constantin şi preşedintele de Bucureşti, Sebastian Moise, vom fi pe lista de la Camera Deputaţilor”, a declarat Tomac, la o conferinţă de presă.
Potrivit acestuia, Mihail Neamţu va fi cap de lista la Camera Deputaţilor, în Timişoara, iar senatorul Vasile Lungu va deschide lista la Camera Deputaţilor, în Cluj.
La Senat, fostul fotbalist Dorinel Munteanu va deschide lista senatorilor PMP din judeţul Cluj, iar la Suceava – viceprimarul Marin Andronache va fi primul pe listă la Camera Deputaţilor. La Neamţ – Bogdan Gavrilescu va deschide lista la Camera Deputaţilor şi Dragoş Chitic – la Senat.
La Iaşi, Petru Movilă este primul pe listă la Camera Deputaţilor