Elena Lasconi a strâns de-a lungul anilor o avere considerabilă. Potrivit declaraţiei de avere, s-a aflat cu exactitate câte terenuri, case şi apartamente deţine aceasta, dar şi ce a moştenit soţul său. De asemeena, edilul are şi venituri frumuşele încasând câteva zeci de mii de lei din televiziune.
Elena Lasconi a fost prezentatoare la Pro TV timp de 25 de ani. După cariera longevivă la trustul de televiziune, aceasta şi-a dat demisia şi a hotărât se implice în politică ş să candideze ca primar al oraşului Câmpulung Muscel. Acolo deţine o casă de aproximativ 15 ani.
Lasconi a făcut publică declaraţia de avere înainte de a deăune candidatura pentru primăria din Câmpulung Muscel. Aceasta deţine un teren de aproape 5.000 metri pătraţi în Câmpulung, cumpărat în 2005, iar soţul ei a moştenit trei terenuri la Sornicesti, unul la Mogoşoaia şi alte două la Topalu.
Pe numele ei mai există casa de la Câmpulung, cumpărată în 2005, dar şi un apartament la Bucureşti, cumpărat în 2001. Soţul ei a moştenit şi el două apartamente în Bucureşti. În ceea ce priveşte împrumuturile, Lasconi a completat două credite în valoare totală de aproximativ 300.000 de lei. La venituri anuale, încasate în 2019, Elena Lasconi a completat că a câştigat 72.000 de lei (6.000 de lei pe lună) în calitate de corespondent Pro TV. Soţul ei a încasat doar 8.213 lei de la cabinetul său de avocatură.
„M-am angajat la PROTV încă din 1995. La început am fost prezentator şi corespondent la PROTV Deva. Am realizat sute de reportaje cu şi despre minerii din Valea Jiului. Am coborât în mină să văd cum muncesc şi cum işi împart bucata de pâine între ei dar şi cu şobolanii din galerie. După mineriada din 1999 am ajuns la PROTV Bucureşti.
Am fost prezentator la Stirile PROTV de dimineaţă şi prânz. Apoi corespondent special şi de război. Am transmis de la cutremurul din Turcia din 1999 care a făcut aproape 20 de mii de victime. De asemenea, am fost unul dintre corespondenţii care au transmis informaţii despre vizita Papei Ioan Paul al Doilea, eclipsa de Soare din 1999, campania “Nouă ne pasă” din 2000 ( o campanie fără precedent în România de intr-ajutorare a sinistraţilor de la inundaţiile din Banat şi Transilvania).
Am fost în Afganistan. Am cunoscut militarii noştri, am fost cu ei cu TAB-ul pe teren, am plâns şi am râs cu ei, am văzut cât de apreciaţi sunt de americani, cât sunt de capabili. Ei sunt genul acela de oameni care te fac să te simţi mândru ca eşti român. Că nu sunt doar vorbe goale, că e o stare de spirit.”, spunea primarul din Câmpulung Muscel.
Citeşte şi: Elena Lasconi ia măsuri dure la Câmpulung Muscel. I-a demis pe şefii Poliţiei Locale