Elena Lasconi cere alte capete în partid şi îl propune pe Nicușor Dan candidat USR la prezidențiale. „Ar fi super îndreptăţit”

Elena Lasconi vrea preşedinţia USR, iar strategia de marketing electoral este una extrem de inteligentă, apelând la notorietatea primarului Capitalei pentru a câştiga simpatia şi voturile colegilor.
Filip Stan
11 iun. 2024, 23:22
Elena Lasconi cere alte capete în partid şi îl propune pe Nicușor Dan candidat USR la prezidențiale.

Elena Lasconi a fost realeasă primar al municipiului Câmpulung la alegerile locale. Edilul a declarat că USR, care a obținut un scor foarte slab duminică, trebuie profund reformat și că se gândește dacă va candida la președinția partidului.

Elena Lasconi a precizat că nu-și dorește în acest moment o candidatură  pentru Cotroceni, dar că o persoană care ar fi un excelent candidat USR la prezidențiale ar fi Nicușor Dan, dacă și-ar dori acest lucru.

„El ar fi un excelent candidat pentru prezidențiale, eu așa simt, doar că înțeleg că nu-și dorește. Nu există independent pentru că în momentul acesta își face calcule că n-are majoritate, are nevoie de Consiliul General.

E un om foarte inteligent și campania a fost absolut senzație, mi-a plăcut foarte mult și îl felicit pentru scor și pentru că a câștiga Primăria Capitalei, ar fi super îndreptățit să fie candidatul USR la prezidențiale”, a declarat Elena Lasconi la Digi24.

Primarul general reales al Capitalei a declarat, luni, că nu va candida la președinție și că nu revine în USR deoarece e important ca în timpul mandatului să fie echidistant față de partidele care îl vor susține.

Elena Lasconi vrea revoluție în USR. Cine sunt cei pe care îi vrea plecați de la conducere și cu cine ar face echipă

Elena Lasconi a mai declarat că există mai mulți membri USR cu care ar putea colabora în continuare în cazul în care ar fi aleasă președinta partidului, dar că există anumiți lideri, printre care Cristian Ghinea, care ar trebui să facă un pas în spate de la conducere.

„El este unul dintre ei (care ar trebui să facă un pas în spate n.r.) dar asta nu înseamnă că trebuie să plece acasă, trebuie să lucrăm împreună, doar să facă un pas în spate de la conducere. Să nu-i mai vedem în Biroul Național.

În (Ionuț n.r.) Moșteanu am încredere, e cel mai muncitor om pe care-l cunosc, o să-l susțin și la parlamentare, m-a susținut mult și când am decis să intru în USR am avut condiția să nu încerce să mă controleze pentru că o să știe toată țara și să mă ajute.

Nu cred că e printre primii cinci, Vlad Voiculescu. Eu îl știu înainte de a intra în USR și e un om de calitate și, da, aș putea să lucrez cu el. Nu-mi place să vorbesc, e ca și cum îi chemăm la tablă și îi executăm acum”, a precizat Elena Lasconi.

Edilul din Câmpulung a ținut să sublinieze că este un om de echipă și că niciunul dintre potențialii candidați la șefia USR nu este dușmanul său și nici Cătălin Drulă nu îi este dușman.

„Eu pe Dominic (Fritz n.r.) îl respect, îmi place, la fel și cu Lucian Viziteu, îl respect, are o grămadă de calități, eu știu să lucrez în echipă.

Dacă decidem să candidăm pentru că nu ne regăsim în liniile, dacă fiecare dintre aceste trei personaje printre care și eu decide să candideze, dacă câștigă Dominic, eu voi fi cot la cot cu el, ei nu sunt dușmanii mei, nici (Cătălin n.r.) Drulă nu e dușmanul meu.

Noi suntem o echipă. Nu-mi doresc, nu mi-am dorit niciodată să conduc un partid sau să fac carieră, dar trebuie să stingem un incendiu, dacă eu nu simt că nu se va face schimbarea profund, atunci voi candida”, a mai declarat Elena Lasconi.

Nicuşor Dan anunţă că nu va candida la președinție. Ce spune despre posibila susţinere a lui Nicolae Ciucă pentru Cotroceni

„Nu candidez la președinție. În acest moment, tocmai am primit un mandat de 4 ani și pentru perioada următoare e singura mea preocupare”, a declarat Nicuşor Dan.

Întrebat dacă îl va susține public pe Nicolae Ciucă la prezidențiale, primarul a răspuns: „Să vedem care-s toți candidații, discuția pe care o să o avem pe codul urbanismului și pe legea spațiilor verzi urbane cu fiecare dintre ei și după veți afla răspunsul”.

Nicuşor Dan, întâlnire secretă cu Firea, înainte de alegeri: „Am avut o discuţie relaxată. Am perceput-o ca pe relaxarea unui om care ştie că va pierde şi nu vrea să facă valuri”

Primarul general reales al Capitalei a precizat și că nu revine în USR și că e important ca în timpul mandatului să fie echidistant de partidele care îl vor susține.

Despre o majoritate în timpul noului mandat, Nicușor Dan spune că: „Trebuie să așteptăm rezultatele finale, nu există încă acord politic, dar dacă punem împreună o să avem 27-28 dar nu știm cine o să fie 27 și cine 28. Eu sper ca asta să fie majoritatea cu care lucreez USR-PMP-FD-REPER și cu PNL am lucrat deja în mandatul ăsta și am lucrat foarte bine. Dacă vom avea nevoie de acel vot vom discuta cu celelalte partide, o să vedem. În orice caz urmează patru ani și câteva luni, nu e deloc productiv să existe un conflict între primar și Consiliu. Trebuie să fie niște atribuții date viceprimarilor din acea majoritate, care-s consilieri generali, deci o să fie o negociere de câteva săptămâni și odată ce am încheiat să ne vedem de drum. Am avut o experiență foarte bună trei și experiența acestui an.”

Citeşte şi: Nicuşor Dan vrea putere financiară la PMB: „Avem, de 20 de ani, un primar al Bucureștiului care are cel puțin o mână legată la spate”

Spynews
Reacția explozivă a Biancăi Drăgușanu, după ce Gabi Bădălău a spus că familia lui nu a fost de acord cu relația lor. De ce s-ar fi temut afaceristul
Bzi.ro
Imagini de toată jena! Priviți cum doi agenți încearcă să imobilizeze un jurist pe aeroportul din Iași. Unul dintre polițiști s-a trezit la rodeo: s-a urcat călare pe bărbat în timp ce-l lipea cu fața de asfalt
Fanatik.ro
Cât costă, de fapt, să închiriezi o lună de zile un apartament în Grecia. Ieși de 15 ori mai ieftin decât un concediu prin agenție. Cazarea e la câțiva pași de mare și într-un loc adorat de români
Capital.ro
S-a stins cel mai iubit actor. A fost una dintre cele mai adorabile ființe
Playtech.ro
ȘOC! Familia Ciolacu, nași de cununie pentru Anda Adam. Rochia nașei a atras TOATE privirile
DailyBusiness
Șoferii trebuie să știe! Apare un nou indicator rutier în România
Adevarul
Cum arăta cu adevărat voievodul Ștefan cel Mare. Potretele cunoscute nu au nicio legătură cu realitatea istorică
Spynews
Bianca Drăgușanu povestește cum ar fi fost înșelată de Gabi Bădălău! Ar fi vrut să cucerească o cunoștință de-a ei: ”A încercat să o cumpere cu o pereche de adidași și 2.000 euro” / VIDEO
Spynews
Victor Vrînceanu nu ar fi lăsat să se implice în creșterea fiicei sale, Victoria-Venice. Andreea Antonescu i-a deschis două procese fostului iubit: „Face fără acordul meu” / VIDEO
Evz.ro
Prințul Harry, în fața deciziei cruciale. Se va tranșa totul, definitiv
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de la EURO!
wowbiz.ro
Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare
Cancan.ro
Scandal de proporții! Și-a desfigurat iubita lui “E diavol și bolnav psihic!” + “I-am făcut plângere penală”
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
EXCLUSIV: Imagini cu Alexandra în rochie de mireasă. Părinții au decis să o înmormânteze în rochie albă pe fata care a fost ucisă cu sălbăticie de propriul iubit
Capital.ro
Noua regulă din Codul Rutier. Ce trebuie să facă șoferii după ce sunt testați de poliție
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
stirilekanald.ro
Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia
substantial.ro
Alaska Airlines returnează avionul 737 MAX 9 către Boeing din cauza unui panou desprins
MediaFlux
BLOCAJ privind RECALCULAREA PENSIILOR! LOVITURĂ pentru ROMÂNI
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?