Elena Lasconi riscă totul pe cartea câştigării prezidenţialelor: „Este motivul pentru care nu candidez la parlamentare, nu îmi consum energia cu asta”

Candidatul USR pentru funcţia de preşedinte al României, Elena Lasconi, afirmă că nu va candida pentru alegerile parlamentare, pentru că îşi concentrează toată energia spre campania electorală pentru prezidenţiale.
Filip Stan
24 sept. 2024, 09:46
Elena Lasconi riscă totul pe cartea câştigării prezidenţialelor:

”Putem să ne gândim la scenarii, dar focusul meu, concentrarea mea merge doar pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale. Să ştiţi că acesta este şi motivul pentru care nici nu am candidat la parlamentare şi nu o să candidez la parlamentare, nu o să-mi consum energia cu asta, concentrarea mea este doar pentru prezidenţiale”, a declarat Elena Lasconi.

Ea a mărturisit, în interviul difuzat de Antena 3, că ceea ce nu i-am plăcut la preşedinţii României a fost faptul că, după ce au fost aleşi, ”parcă erau într-o colivie de aur şi nimeni nu se mai atingea de ei”.

”Pe mine o să mă vedeţi şi la piaţă. O să deschid porţile Cotroceniului pentru presă şi nu doar la declaraţii. Mi-aş dori ca românii să se mândrească cu preşedintele lor, mi-aş dori asta!”, a spus Lasconi.

Ea consideră că preşedintele are ”un rol mult mai important” decât prevede Constituţia, un rol ”de natură morală”, acela de a fi un exemplu pentru popor.

Liderul USR a mai spus că îşi doreşte ca, după un mandat la Cotroceni, oamenii să nu mai ştie cine e preşedinte, cine e la Guvern, ca lucrurile să meargă bine, iar numele celor cu funcţii importante în stat să conteze mai puţin.

Citeşte şi: Klaus Iohannis nu se dezminte nici pe final de mandat. Preşedintele zboară la Summitul ONU de la New York cu un avion privat folosit şi de Elon Musk

Preşedintele USR, Elena Lasconi, susţine desfiinţarea Consiliilor Judeţene, a administraţiilor locale din comunele cu mai puţin de 2.000 de locuitori, dar şi a Inspectoratelor Şcolare. Ea dă asigurări că angajaţii Consiliilor Judeţene ”nu vor rămâne pe drumuri”, ci îşi vor găsi de lucru în primării.

”Reforma în administraţie sau desfiinţarea Consiliilor Judeţene – şi asta se va întâmpla, dacă eu voi ajunge preşedinte, asta se va întâmpla – oamenii care lucrează în Consiliile Judeţene nu vor rămâne pe drumuri, pentru că este mare nevoie de specialişti în foarte multe primării. Primăriile nu sunt supra-dimensionate, sunt supra-dimensionate cele de la centru, toate instituţiile de la centru, nu primăriile. Ele trebuie desfiinţate, Consiliile Judeţene, de asemenea, comasate comunele care au sub 2.000 de locuitori, reprezintă 27-28% din România”, a mai afirmat candidatul USR.

Elena Lasconi susţine alegerea primarilor în două tururi, majorarea duratei mandatului primarilor de la patru la cinci ani, cu argumentul că ”nu poţi să demonstrezi, în patru ani, având în vedere birocraţia din România, ce poţi să faci pentru comunitate, de asta există în străinătate şi mandate de şapte ani”.

Lasconi a adăugat că ar desfiinţa, de asemenea, Inspectoratele Şcolare, ”care sunt pur politizate şi care nu fac absolut nimic”, ea spunând că în centrul sistemului de educaţie trebuie pus ”copilul”.

Citeşte şi: Gigi Becali face un gest uriaș pentru sinistrații din Galați. El va construi zeci de case pentru cei aflați în nevoie

DailyBusiness
Prețul argintului a luat-o RAZNA! A ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 12 ani
Spynews
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Bzi.ro
Sore a slăbit renunțând la un singur aliment! Cântăreața este foarte sexy acum!
Fanatik.ro
Acestea sunt ouăle care au rupt supermarketurile din România. Sunt aduse din Ucraina și au un preț ireal de mic
Capital.ro
UE a dat ORDIN! Mașinile pe benzină și motorină sunt INTERZISE! De când NU se mai vând
Playtech.ro
Fiica Biancăi Drăgușanu, uluitor ce transformare! Doamne cât de schimbată e Sofia
DailyBusiness
Investiții de MILIOANE de euro pentru modernizarea spitalelor. Ce a anunțat Adrian Câciu
Adevarul
Planeta Maimuțelor devine realitate: Un cimpanzeu celebru a măcelărit un bebeluș după ce l-a smuls din brațele mamei
wowbiz.ro
Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național din București
Spynews
Cine e milionarul care o face acum fericită pe Irisha. Influencerița, prima apariție alături de noul iubit
Spynews
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată direct în factura la energie electrică
Evz.ro
O zi ieșită din comun. Anunț surprinzător de la meteorologi
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
kanald.ro
„Abia putea respira” A condus 20 de km sub șoc anafilactic pentru a-și salva viața. Un bărbat de 80 de ani din Suceava a ajuns în ultima clipă la spital, de unul singur
Cancan.ro
Vlad Gherman rupe tăcerea, la 3 luni după nuntă! De ce nu se înțelege cu Oana Moșneagu: 'Nu poate să stea locului!' 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Ea e fosta campioană româncă de la Roland Garros care s-a lăsat de tenis pentru a deveni chirurg la Floreasca! The Sun i-a prezentat povestea în detaliu
Capital.ro
Pedeapsă pentru Băsescu. Fostul președinte al României NU a scăpat nepedepsit
StirileBZI
Pungile de plastic vor fi interzise! De când se va aplica decizia
Prosport.ro
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali! Cum arată
stirilekanald.ro
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de ce spune biserica". Experiența tulburătoare a unei avocate care a trecut prin moarte clinică
substantial.ro
Melania Trump susține că democrații și presa au alimentat tentativele de asasinat asupra soțului ei
MediaFlux
Românii care STAU la BLOC riscă AMENZI! REGULA esențială care NU trebuie ÎNCĂLCATĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Institutul Pasteur, o instituție de cercetare în declin: de la pionierat în Europa la doi angajați și pierderi financiare majore