Elena Lasconi se pregăteşte să preia şefia USR după dezastrul de la alegeri: „Rezultatul e dezastruos! Nu mă aşteptam să fie atât de rău”

Elena Lasconi, realeasă primar la Câmpulung Muscel cu aproape 70% din voturi, a lansat luni un atac dur la adresa partidului său, USR, spunând că Alianța Dreapta Unită a obținut un scor dezastruos și că liderul partidului Cătălin Drulă a greșit enorm.
Filip Stan
10 iun. 2024, 17:28
Elena Lasconi se pregăteşte să preia şefia USR după dezastrul de la alegeri:

Elena Lasconi a lansat luni un val de critici dure la adresa USR și a lui Cătălin Drulă, în contextul în care acesta și-a anunțat demisia, tot luni, într-o conferință de presă, dar a declarat că nu îşi reproşează nimic şi chiar a susţinut că rezultatele sunt mai bune decât cele de la alegerile din 2020.

„În 2020 am avut un scor politic de 8% la locale, înțeleg că acum avem scorul politic de circa 12%, în creștere. Președințiile de CJ sunt extrem de greu de câștigat”, a spus Cătălin Drulă.

„Nu știu dacă o să candidez la șefia USR. Sunt terminată de oboseală. Bineînțeles că știu ce am de făcut. O să iau o decizie”, a spus Elena Lasconi, în direct la postul de televiziune Digi24, atunci când a fost întrebată de o eventuală candidatură la șefia USR, după demisia lui Cătălin Drulă.

„Rezultatul alianței ADU e dezastruos. Nu mă așteptam să fie atât de rău! Mă așteptam la sub 20%, dar nu atât de rău.

La Câmpulung avem o situație extraordinară, ceva ce nu se întâmplă în lume. Am crescut partidul cu 21 %. Așa se face treabă! Dacă vrei să schimbi țara în bine, trebuie să ai un target, o țintă.

Nu cu orgolii și tot felul de… Nu mai are sens să zic. Pe mine m-au garat la Câmpulung…”, a spus adăugat Lasconi.

Citeşte şi: VIDEO Candidatul USR de la Sectorul 3, lovit de un reprezentant AUR, după ce discutaseră în contradictoriu cel puţin 10 minute. Lucian Judele a susţinut că ar fi fost agresat de „oamenii de nădejde ai lui Negoiţă”

„Unii, când ajung la conducere, le ia Dumnezeu mințile, cred că își dă seama Drulă că a greșit enorm, dar e înconjurat de niște băieți, și ei trebuie să dea un pas înapoi.

Când am discutat pentru europarlamentare, aveam în cap un scor de minimum 30%, pentru asta trebuia să luptăm. Suntem singura alternativă de dreapta din România și o să reînviem. Sunt multe greșeli, trebuie discuții în partid, e bună câteodată și o lovitură din asta ca să știi că nu ți se cuvine totul. Unii, când ajung la conducere, le ia Dumnezeu mințile, cred că își dă seama Drulă că a greșit enorm, dar e înconjurat de niște băieți, și ei trebuie să dea un pas înapoi. Cred că a făcut o greșeală și cu mine, pentru asta lumea i-a amendat, nu au luat în calcul atât de mult Elena Lasconi, m-au garat la gara de la Câmpulung. Eu chiar sunt o forță, fiecare primar pe care-l cunosc și a reconfirmat merită respectul”, a declarat Lasconi.

Primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, a câștigat cu peste 60% din voturi al doilea mandat de edil, conform rezultatelor din majoritatea secţiilor de votare organizate în municipiu. Cel mai mic scor electoral obţinut de primăriţă într-o secţie este de 47,75% din voturi, existând şi secţii în care Lasconi a fost votată de peste 80% dintre alegători.

Citeşte şi: Clotilde Armand nu acceptă înfrângerea în fața lui George Tuță la Primăria Sectorului 1 și reia schema sacilor de voturi: „Duceți-vă, sunt un om liber”

 

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Ce va face Zanni cu banii câștigați la Survivor All Stars: „Am planul ăsta din vara anului 2023!”
Fanatik.ro
Barem matematică la BAC 2024. Cum se rezolvau subiectele și la ce notă să te aștepți la bacalaureat 2024 după corectare. Update
Capital.ro
Amendă 500 de lei. Legea îi obligă pe TOȚI șoferii să plătească. E obligatoriu
Playtech.ro
AVEM subiectele la ISTORIE la BAC 2024. Ce le-a picat elevilor anul acesta
DailyBusiness
Vești bune pentru șoferi! Benzina și motorina, mai ieftine astăzi!
Adevarul
Cum ne dă statul român foc la valiză. Un cunoscut economist explică de ce avem o viața mai scumpă de la 1 iulie
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Rețete ideale pentru caniculă. Ușor de preparat și cu puține calorii
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de la EURO!
wowbiz.ro
Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare
Cancan.ro
BAC 2024 | Acestea sunt subiectele de la matematică. O problemă le-a dat elevilor mari bătăi de cap
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Barem Matematică Bacalaureat 2024: Ora la care urmează să fie afișate răspunsurile corecte pe Edu.ro pentru profilul real
Capital.ro
Asociația de proprietari are interzis. Proprietarii de apartamente pot face reclamație
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
stirilekanald.ro
Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia
substantial.ro
Sondaj INSCOP: PSD conduce în intențiile de vot, urmat de PNL și AUR
MediaFlux
Mai mulți bani la RECALCULAREA PENSIEI cu aceste 3 adeverințe! Documentele trebuie DEPUSE URGENT
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?