Elena Merișoreanu tună și fulgeră după ce românii au început să primească deciziile de recalculare a pensiilor: „Păi este posibil așa ceva?!Este strigător la cer!”

Recalcularea pensiilor a stârnit un adevărat scandal în rândul artiștilor din România. Elena Merișoreanu a avut o reacție tranșantă cu privire la acest subiect.
Alina Costache
27 aug. 2024, 10:03
Elena Merișoreanu tună și fulgeră după ce românii au început să primească deciziile de recalculare a pensiilor: „Păi este posibil așa ceva?!Este strigător la cer!”
Ce spune Elena Merișoreanu despre recalcularea pensiilor

Elena Merișoreanu se numără printre artiștii care au lucrat ca salariați, având o activitate de peste 30 de ani la Ansamblul Rapsodia României. Din păcate, nu toți artiștii se află în aceeași situație, iar mulți dintre aceștia au pierdut bani odată cu desființarea ARIA, după cum a dezvăluit interpreta de muzucă populară.

Citește și: Ce pensie va avea Irinel Columbeanu după recalculare. Pensia infimă de la stat nu-i ajunge nici să-și plătească azilul: „Legea e bună”

Cântăreața a vorbit despre recalcularea pensiilor și recunoaște că este revoltată de ceea ce se întâmplă cu veniturile vârstnicilor din țară, după ani de muncă. Ea spune că după creșterea pețurilor, mulți pensionari trăiesc de pe o zi pe alta și poate chiar au de ales între mâncare și medicamente.

„Eu am lucrat 38 de ani la Rapsodia Română. Am fost salariată, dar am văzut că este o bătaie de joc ce se întâmplă cu seniorii. Când am văzut că la mineri, care au o muncă grea, ei intră sub pământ și lucrează cu utilaje vechi de nu știu câte zeci de ani, și lor le-a mai tăiat din pensii decât să le mai dea.

Sunt iresponsabili, atâta au bătut apa în piuă că o să mărească și o să facă, oricât ar mări, sunt oameni care au primit 50 de lei sau chiar 2 lei la recalculare.

Păi este posibil așa ceva?! Este ceva așa strigător la cer! Când prețurile au luat-o razna, medicamentele s-au scumpit de câteva ori, spuneau oamenii că nu le mai dau medicamente compensate pentru că le-a schimbat denumirea și acum sunt în altă categorie. Oamenii trebuie să renunțe ori la mâncare, ori la medicamente. Nu au decât să aștepte moartea și este trist ce se întâmplă să știți”, a declarat Elena Merișoreanu, pentru WOWbiz.ro.

Îndrăgita cântăreață a vorbit și despre faptul că există numeroși artiști care au cotizat și și-au plătit taxele ani de zile la ARIA (Agenția Națională de Impresariat Artistic), desființată în 1990, iar despre banii și asigurările lor spune că nu mai știe nimic în prezent.

„Eu am fost salariată, sunt mulți care au plătit la ARIA (Agenția România de Impresariat Artistic) bani grei și au plătit impozite peste tot, pentru toți bănuții pe care i-au câștigat.

ARIA s-a desființat, nu știe nimeni unde s-au dus milioanele acelea că și eu am fost plecată prin ARIA în străinătate și am plătit jumătate din gajul care mi se oprea acolo.

Banii aceia s-au dus pe apa sâmbetei. Unde au ajuns, ce s-a întâmplat cu ei, nu mai știe nimeni. Nimeni nu face absolut nimic. Oameni care au contribuit o viață întreagă de cântat și au plătit acolo asigurări, au plătit tot, acum nu se mai știe nimic de acea ARIA. Este foarte trist”, a mai dezvăluit Elena Merișoreanu.

Citește și: Monica Pop, detalii despre scandalul-monstru cu Adriana Bahmuțeanu. Cele două au ajuns în fața instanței, în urmă cu 9 ani: „Eu sunt mai vulcanică”

Interpreta de muzică populară spune că mulți colegi de-ai săi nu au fost salariați, dar și-au plătit taxele și impozitele la timp.

„Sunt colegi care au muncit o viață întreagă, au bucurat lumea cu piesele lor, cu tot ce au avut ei mai bun și aceștia oameni care nu au fost salariați și au plătit niște impozite de ce nu au și ei o pensie ca să trăiască decent? Poate este vârsta la care mai câștigă sau nu mai câștigă din cântat. S-a schimbat stilul, s-a schimbat lumea și oamenii mai ascultă și altceva. Este nedrept ce se întâmplă”, mai spune artista.

Spynews
Ai văzut-o pe fetița din imagine? Dacă da, sună la 112! Alexia are 13 ani și a dispărut / FOTO
Bzi.ro
Carmen Harra știe cine va fi noul președinte al României! „Văd la conducerea României o femeie blondă!”
Fanatik.ro
Câți bani primești în plus la pensie dacă ai lucrat între 20 și 45 ani. Suma exactă încasată după recalculare
Capital.ro
Ungaria a luat fața României. Ungurii ne-au tras preșul de sub picioare
Playtech.ro
Doamne cum a ajuns să arate Pamela Anderson. A rămas doar o umbră, imagini șoc
DailyBusiness
Ce se întâmplă cu creditele românilor? Situație halucinantă după reducerile de dobândă
Adevarul
Noua autostrada cu tuneluri stârnește controverse. De ce sunt românii nemulțumiți de lucrări VIDEO
Spynews
Cristian Marinescu și Deni Stavăr de la Mireasă, ceartă aprinsă în fața tuturor. De la ce a pornit totul. Cum a reacționat Antonia, fosta iubită a bărbatului
Spynews
Bunicul Luizei Melencu, mărturisiri uluitoare. Gheorghe Dincă nu ar fi ucis-o pe adolescenta de 18 ani
Evz.ro
Zborurile cu avionul, schimbare totală. Marile riscuri ignorate până acum
Ego.ro
SECRET: Ce să pui în zacuscă pentru un gust unic
Prosport.ro
FOTO. Andreea Prisacariu, rebela tenisului românesc, imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut ascuns faptul că este tată
Cancan.ro
Noua analiză de sânge a pânzei în care a fost îngropat Iisus răstoarnă tot ce se ştia! Detalii de magnitudine biblică
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ pentru Mădălina Ghenea pe stadionul lui Manchester City! Cum a fost surprinsă și pe cine a avut în brațe
kanald.ro
Iulia, studenta moartă după operația din Turcia, urmează să fie repatriată! Cum va fi adusă înapoi în țară și de ce familia nu are voie să-i deschidă sicriul
Capital.ro
Tragedie în familia artistei Mariah Carey. Amândouă au decedat în aceeași zi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai sexy șefă de federație a recunoscut, la 49 de ani, compromisurile și sacrificiile pe care le face pentru a arăta așa
stirilekanald.ro
Sabrina Voinea, apel la Tribunalul Suprem Elvețian. Românca nu renunță la medalia de bronz
substantial.ro
Circulația trenurilor reluată în gara Keleti din Budapesta după deraierea unui tren InterCity
MediaFlux
REVOLTA PENSIONARILOR!. Recalcularea pensiilor, un fiasco
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...