Elena Udrea, arestată preventiv şi trimisă în judecată în dosarul „Gala Bute”, a părăsit, joi, Arestul central al Poliţiei Capitalei, fiind transferată la Penitenciarul Târgşor, în Prahova, informează România TV.
Potrivit procedurilor, Udrea va sta, pentru o perioadă de 21 de zile, în secția de carantină și observație a centrului de detenție, după care va fi transferată în cea de arest preventiv.
În curtea penitenciarului, potrivit imaginilor, Elena Udrea nu avea cătuşe la mâini.
Potrivit presei locale, în jurul orei 13,30, o maşină aparţinând Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor în care erau mai mulţi deţinuţi a rămas în pană pe DN1, în localitatea prahoveană Pucheni. O altă maşină aparţinând Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor s-a deplasat la faţa locului pentru a preluat deţinuţii. Nu există încă o confirmare oficială dacă în acea maşină se afla şi Elena Udrea.
Elena Udrea se află în arest în dosarul Gala Bute, cu toate că a încercat să îi convingă pe judecători că, odată cu încheierea fazei de cercetare şi cu trimiterea în judecată, nu se mai impune menţinerea măsurii preventive.
În 21 aprilie, DNA a trimis-o în judecată pe Elena Udrea pentru trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.
CITEŞTE ŞI Apărarea ELENEI UDREA schimbă strategia de comunicare. Cum vor răspunde avocaţii OFENSIVEI DNA
În dosar au mai fost deferiți justiției și fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea, Ștefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naționale de Investiții, Dragoș Marius Botoroagă, administratorul unei firme.
Tudor Breazu și Rudel Obreja, aflați tot în arest, sunt acuzați de complicitate la luare de mită, evaziune fiscală, complicitate la luare de mită și spălare de bani, Gheorghe Nastasia — de luare de mită, Ștefan Lungu — complicitate la dare de mită, Ana Maria Topoliceanu — luare de mită, Dragoș Marius Botoroagă — dare de mită, iar Ion Ariton — participație improprie la abuz în serviciu și folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite.
Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, și anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia și Breazu, au primit, cu știința sa, sume de bani de la reprezentanții unor societăți comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanțate de ministerul pe care inculpata îl conducea.