Elena Udrea a izbucnit în plâns la audierea în dosarul Gala Bute

Elena Udrea a izbucnit în lacrimi marţi, în timpul audierilor în dosarul Gala Bute, în care este judecată pentru luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă de fraudare a fondurilor europene. Elena Udrea povestea despre relaţia ei cu Ana Maria Topoliceanu. 
Filip Stan
26 apr. 2016, 10:27
Elena Udrea a izbucnit în plâns la audierea în dosarul Gala Bute

Elena Udrea a fost audiată marţi de judecători în Dosarul Gala Bute, în care este judecată pentru luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă de fraudare a fondurilor europene.

În declarația dată în sala de judecată, Udrea a negat acuzațiile care i se aduc în acest dosar și a spus că ea nu a făcut altceva decât să continue proiectele predecesorilor săi din minister.

La un moment dat, Udrea a relatat faptul că a avut o relație extrem de apropiată de Ana Maria Topoliceanu, cea care a denunțat-o în acest dosar, și a explicat modul în care a numit-o la conducerea Companiei Naționale de Investiții.

„Nu am primit sume de bani de la ea. A fost singurul om pe care l-am susținut într-o funcție publică. Nimeni din anturajul meu sau din familia mea nu a fost angajat cu sprijinul meu. Amândouă am fost în Baroul București și am fost prietene până în noiembrie 2014. Relația a fost extrem de apropiată până în vara anului 2012, ulterior s-a răcit”, a declarat Elena Udrea.

Elena Udrea a mai spus că Ana Maria Topoliceanu a ajutat-o în timpul campaniei electorale din anul 2008 și apoi a coordonat activitatea organizației PDL București.

„După alegerile din 2008, am fost numită ministru și Ana Maria Topoliceanu m-a rugat să o susțin pentru o funcție publică și am luat-o consilier personal, deși poate că nu m-ar fi refuzat partidul să o susțin pentru o altă funcție. A lucrat și în campania din 2009 și, după ce am devenit ministru al Dezvoltării, am avut o discuție destul de dură, în care mi-a reproșat că puteam să fac mai mult pentru ea. După acea discuție am numit-o director la Compania Națională de Investiții. Consider că a fost un director bun”, a precizat Elena Udrea, care a izbucnit apoi în plâns.

Judecătorii au fost nevoiți să ia o scurtă pauză, pentru ca fostul ministru să se liniștească.

Elena Udrea a venit să dea explicaţii în legătură cu acuzațiile pe care i le aduc procurorii anticorupție. Fostul ministru este ultimul inculpat din dosar care este audiat înainte de a se trece la a doua etapă, cea a administrării și discutării probelor aduse atât de procurori cât și de avocații apărării. 

Deputatul a anunțat deja că vrea să cheme în instanță mai mulți martori, inclusiv foști colegi din Minister, care să povestească cum a fost organizată Gala Bute. 

De asemenea, a fost reaudiat și fostul consilier al Elenei Udrea. Ștefan Lungu a dat o declarație mai amănunțită cu privire la aciuzațiile potrivit cărora oamenii de afaceri plăteau comisioane nelegale către funcționari din Minister pentru a se asigura că această instituție face la timp plățile pentru contractele aflate deja în derulare.

Potrivit lui Ștefan Lungu aceste comisioane erau o practică obișnuită în Ministeru și se ridicau 10 % din valoarea contractelor acordate de Minister. 

Spynews
Povestea Mariei, o mamă a opt copii care a luat examenul de Bacalaureat! Femeia visează să ajungă studentă la Universitate | FOTO
Bzi.ro
Ei sunt noii jurați X Factor 2024! „Mă simt onorat de invitație!”
Fanatik.ro
Ce înseamnă temperatura pe care o setezi pe aerul condiționat, de fapt. Greșeala pe care multe persoane ajung să o facă pe timp de caniculă
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Ordinul intră în vigoare de astăzi, 19 iulie, ora 11
Playtech.ro
Ce este INTERZIS să faci de Sfântul Ilie. E mare păcat, tradiția pe care nu trebuie să o încalce credincioșii
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
”Inima mea e cărbune” Prima reacție a soțului Doinei, după ce a aflat că femeia a fost ucisă de Zoro și Narcisa
Spynews
Zoro și Narcisa au mărturisit și cea de-a doua crimă! Cadavrul găsit recent aparține Doinei. Femeia a fost dată dispărută anul trecut și ucisă de ei
Evz.ro
Dilema mondenă a deceniului. De ce n-o cere Salman Khan pe Iulia Vântur. Dezvăluiri din familie
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Am făcut calculul! Câți bani a primit Ianis Hagi, în total, din darurile de nuntă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cod galben și portocaliu de caniculă în jumătate din țară! Zonele în care se vor resimți temperaturi de până la 38 de grade
Capital.ro
A murit marele actor. Doliu în televiziune. Va rămâne o legendă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Haos pe Aeroportul Henri Coandă: Sute de Pasageri Lăsați să Aștepte Ore pentru Recuperarea Bagajelor
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'