Elena Udrea: Am statutul de refugiat în Costa Rica din 21 martie. Mama şi iubitul m-au vizitat de Paşte

Elena Udrea a confirmat că are statutul de refugiat politic în Costa Rica. Fostul ministru a declarat că a primit acest statut în data de 21 martie. Într-o intervenţie telefonică la România TV, Elena Udrea a mai spus că a cerut autorităţilor din Costa Rica să-i elibereze un document care să ateste statutul său de refugiat, precum şi drepturile şi obligaţiile pe care acesta le conferă.
Romania TV
13 apr. 2018, 11:09
Elena Udrea: Am statutul de refugiat în Costa Rica din 21 martie. Mama şi iubitul m-au vizitat de Paşte

„Astazi am pregătit împreună cu avocaţii o cerere care a avizat audierea mea, am dreptul la asta, audiere la distanţă. Eu nu pot fi prezentă în România pentru că între timp de când am venit în Costa Rica am primit statut de refugiat politic. (…) Instanta nu a ţinut cont de dovezi, spunand ca sunt doar solicitant. Conform legislatiei din Costa Rica, statutul de refugiat se acorda în doi paşi, după o cerere depusă iniţial dacă prezinţi suficiente decizii, eşti audiat de o comisie”, a declarat Elena Udrea la România TV

„Magistrații sunt pe varianta „nu” orice este legat de Elena Udrea, culoarul este creat, finalizarea. Da, am acest statut, legislația din Costa Rica prevede ca acest statut se dă în doi pași: la momentul solicitării primești un astfel de statut pe un an de zile, urmând ca apoi să îl primesc definitiv. Am fost audiată în martie. Am primit acest statut pe 21 martie”, a declarat Elena Udrea la Antena 3.

Elena Udrea a mai spus, la România TV, că a cerut autorităţilor din Costa Rica să-i elibereze un document care să ateste statutul său de refugiat, precum şi drepturile şi obligaţiile pe care acesta le conferă.

„Deja ajung să anticipez ce face Instanţa. Am depus ieri la instanţa care mi-a acordat refugiul o solicitare în care am cerut să mi se elibereze un document care să ateste statutul de refugiat, precum şi drepturile şi obligaţiile pe care le am. Doar că această cerere primeşte răspuns în 8 zile”, a mai spus Elena Udrea la România TV.

Elena Udrea a spus că a cerut statut de refugiat din cauza abuzurilor din justiție. Tot ea a spus că se va întoarce în țară, doar dacă motivele pentru care i-a fost acordat refugiul dispar, şi că nu are nicio proprietate în Costa Rica.

„Eu mă pot întoarce oricând, doar dacă motivele pentru care mi-a fost acordat refugiul dispar. Adică dacă în România am vedea că tot cei care au făcut aceste abuzuri sunt trași la răspundere, oamenii care le fac sunt înlocuiți din funcții, atunci aș putea să am un motiv să spun instanțelor de aici că au dispărut aceste motive, să am și dovezi și atunci pot să părăsesc acest teritoriu. Evident că eu asta îmi doresc să fac (…) Nu mi-am luat proprietate aici, nu mi-am deschis companie, m-am preocupat de statut şi de procesul din România”, a afirmat Udrea.

Întrebată din ce trăieşte în Costa Rica, Elena Udrea a răspuns: „Nu am mari cheltuieli. Sunt singură acum. Nu am familia aici. A fost mama de Paşte, dar a plecat ieri sau alaltăieri. Sunt o persoană singură care nu are multe ocazii să cheltuie. În afară că trebuie să plătesc o cazare şi chirie şi mă hrănesc, alte cheltuieli nu am la acest moment. Îmi doresc ca lucrurile să se termine acasă şi o să mă întorc. Nu îmi pun problema acum să îmi fac o viaţă aici. Dacă situaţia va continua sunt obligată să o fac faţă de statul Costa Rica”.

În legătură cu sarcina, fostul ministru a precizat: „Acum bine. Nici asta nu contează pentru instanţă. Se grăbeşte. Nu a contat că trebuie să stau la pat, că am pierdut unul din copii. Acum e bine. Eu am fost foarte cuminte, am fost la control. Sunt bine, doar că nu îmi permit să fiu la fel de activă cum aş vrea. Medicul a fost foarte mulţumit la ultimul control. Mă bucur că starea de sănătate e bună. Iubitul a fost de Paşte şi s-a întors în ţară”.

Întrebată dacă Alina Bica a cerut și ea azil politic, Elena Udrea a afirmat că nu știe.

„Nu știu să vă răspund, dar cu siguranță dânsa va vorbi în numele ei”, a declarat Udrea.

Declaraţia Elena Udrea vine după ce avocatul său în dosarul „Gala Bute” a depus în Instanţă documente prin care anunţa că Elena Udrea a obţinut statut de refugiat politic în Costa Rica şi cerea să fie audiată prin videoconferinţă sau prin comisie rogatorie. După ce au deliberat aproximativ o oră, magistraţii ÎCCJ au decis că Elena Udrea nu a primit statutul de refugiat politic, ci doar că a formulat către autorităţile din Costa Rica o cerere de acordare a statutului de refugiat politic, şi i-au respins şi cererea de audiere din videoconferinţă.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
Asociația de proprietari nu are niciun drept. Anunț pentru proprietarii de apartament care au câini sau pisici
Playtech.ro
„Circ mediatic”! Laurențiu Reghecampf, prima reacție după ce a câștigat procesul cu Anamaria Prodan: Are de primit zeci de mii de lei
DailyBusiness
Cati bani primește David Popovici după ce a câștigat medalia de aur. Sportivul a scris istorie la JO2024
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Stațiunea care face furori. Este la un pas de Brașov și e de vis
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
S-a schimbat legea pentru proprietarii de terenuri. UE a cedat în fața României: „Rezolvat 100%”
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Comandant al grupului Wagner ucis în Mali în timpul unui atac al rebelilor
MediaFlux
PENSIONARII care pot RĂMÂNE FĂRĂ măriri de PENSIE! DECIZIA care schimbă TOTUL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!