Elena Udrea a fost adusă din arestul Poliției Capitalei la sediul DNA, în jurul orei 9.45, pentru audieri în Dosarul Gala Bute, în care este acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu.
Deputatul a părăsit sediul DNA în jrul orei 11.00. Avocatul Marius Striblea a anunţat că procurorii i+au adus la cunoştinţă Elenei Udrea instituirea sechestrului asigurator.
„E vorba de bunuri mobile şi imobile”, a spus Striblea, spunând că este vorba de mai multe milioane de lei.
CITEŞTE ŞI Procurorii DNA au decis să pună SECHESTRU pe bunuri de câteva milioane de lei ale ELENEI UDREA
În acelaşi dosar a fost citat pentru audieri, vineri, şi senatorul Ion Ariton, cercetat sub control judiciar.
De asemenea, Rudel Obreja a fost adus la DNA, potrivit România TV. Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box este arestat preventiv în dosarul „Gala Bute”, fiind acuzat de spălare de bani, evaziune fiscală şi complicitate la abuz în serviciu.
Avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, a declarat, la intrarea în sediul DNA, că va fi prezent la audierea fostului ministru de către procurorii anticorupţie.
Întrebat dacă procurororii vor pune sechestru pe bunuri ale Elenei Udrea, avocatul a spus că nu are informaţii despre o astfel de decizie, dar că nu exclude posibilitatea de a fi prezentat vineri şi acest aspect.
CITEŞTE ŞI Ion Ariton, audiat din nou de procurorii DNA
Elena Udrea se vaflă în arest preventiv. Instanţa supremă a decis, miercuri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a Elenei Udrea, în dosarul „Gala Bute”.
În primul mesaj de după arestare, postat pe pagina de Facebook a Elenei Udrea, prin intermediul echipei de comunicare, se arată că „există informaţii şi indicii foarte clare că denunţătorii împotriva Elenei Udrea în dosarul „Gala Bute” s-au pus de acord asupra declaraţiilor şi au încercat să influenţeze ancheta” şi în ciuda acestor indicii denunţătorii sunt liberi, iar Elena Udrea este după gratii, precizează echipa de comunicare a Elenei Udrea.
Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la instanţa supremă a admis, miercuri, propunerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi a dispus arestarea preventivă a Elenei Udrea pentru o perioadă de 30 de zile, din 25 februarie până la 26 martie inclusiv.
Mandatul de arestare a fost emis pentru: infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a contractelor încheiate de Termogaz Company SA cu UAT Cavnic şi UAT Borsec; infracţiunea de luare de mită în legătură cu plăţile efectuate de Compania Naţională de Investiţii către SC Consmin SA; infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company SA şi SC Kranz Eurocenter SRL cu UAT Lupeni şi UAT Petroşani; infracţiunea de abuz în serviciu, în legătură cu organizarea „Galei Bute”, se arată în decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
CITEŞTE ŞI ELENA UDREA a fost ARESTATĂ preventiv în dosarul „Gala Bute”
Totodată, instanţa a respins propunerea DNA în cazul Elenei Udrea în ce priveşte acuzaţiile de tentativă la infracţiunea de folosire de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi infracţiunea de folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.
Judecătorul a dispus emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele Elenei Udrea, aceasta urmând să fie dusă în Arestul central al Poliţiei Capitalei.
Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată de Elena Udrea tot la instanţa supremă.