Elena Udrea: Cred că ruptura USL e inevitabilă

Liderul PDL Elena Udrea a declarat că "ruptura USL este inevitabilă" şi că liderul PNL, Crin Antonescu, ştie că nu va fi candidatul USL la Preşedinţie.
Filip Stan
24 sept. 2013, 18:57
Elena Udrea: Cred că ruptura USL e inevitabilă

Eu cred că ruptura USL e inevitabilă. Rămâne să vedem cine o va face şi când se va întâmpla. Domnul Antonescu ştie că nu va fi candidat USL. Vom avea cel mai probabil de la USL doi candidaţi. Eu ca membru de Partid Democrat Liberal am o preocupare de ce va face PDL în 2014, nu USL”, a declarat Elena Udrea la Realitatea TV.

Mai mult, Udrea a vorbit şi despre proiectul Roşia Montană, spunând că premierul Victor Ponta a dat dovadă de laşitate atunci când a plasat proiectul în Parlament. Liderul PDL a spus că Ponta a încercat să rezolve problema „cu mâna altcuiva”.

După circul acesta politic cu un premier care ar vrea să facă proiectul, dar nu are curaj şi îl trimite în Parlament să lucreze cu mâna altuia, azi încep să se furnizeze date corecte pe care ne-am putea pronunţa de acum încolo. Cât de nepregătit a fost acest guvern când a trecut acest proiect prin guvern. Rămâne să vedem dacă se susţine acest proiect în această formă. Eu nu ştiu câte locuri de muncă se creează. Să vedem dacă merită sau nu merită. Asistăm la un moment maxim de laşitate a acestui guvern. Nu mă miră, privatizarea CFR Marfă, alt subiect în care premierul Ponta a încercat să rezolve problema cu mâna altcuiva, arată că oamenii aceştia nu sunt pregătiţi să guverneze, să vină cu soluţii şi, dacă le-ar avea, nu sunt în stare să le pună în practică„, a precizat Elena Udrea.

Întrebată de ce nu merge la protestele din Piaţa Universităţii, din Capitală, pentru a protesta împotriva proiectului Roşia Montană, Udrea a declarat: „Protestul din Piaţă cred că e pornit de la un pretext Roşia Montană”. „Cred că şi proiectul dacă se retrage vor continua să iasă în stradă. E o nemulţumire generală a acestei categorii. Protestul e îndreptat împotriva întregului sistem. Făcând parte din grupul celor împotriva cărora se protestează nu cred că e decent să mergi să protestezi. Nu cred că politicienii ar trebui să fie acolo, alături de Piaţa Universităţii”, a adăugat Udrea.

Elena Udrea a vorbit şi despre privatizarea CFR Marfă, numind-o „o privatizare spectaculoasă care va eşua memorabil”.

Am pornit această privatizare ştiind că cel care o ia nu are bani să plătească preţul companiei. Era nevoie de un spectacol că ne-am apucat de privatizare şi vedem apoi cum o scoatem la capăt. Ponta a încercat să arunce proiectul în curtea CSAT-ului. Eu mă gândesc la oamenii care sunt acolo şi care aşteaptă ce soartă vor avea, tot angajaţii de acolo au de suferit. Vom avea un eşec la CFR Marfă, unul anunţat, care se ştia de la început. O aşa privatizare spectaculoasă va eşua memorabil„, a spus Elena Udrea.

Întrebată pe cine consideră drept „cel mai bun ministru în Transporturi”, liderul PDL nu a întarziat cu răspunsul şi a spus că cea mai potrivită este Anca Boagiu.

Anca Boagiu. Este un ministru extrem de practic care reuşeşte să pună proiecte în aplicare. Eu cred că atunci când te critică adversarii politici nu trebuie să pui baza pe criticile pe care ei ţi le aduc. Eu cred că în primul rând un ministru trebuie să fie competent şi să mişte lucruri. Avem nevoie de miniştri extrem de practici şi doamna Boagiu este un astfel de ministru„, a declarat Udrea.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Joe Biden reevaluează candidatura dacă apar probleme medicale, în contextul presiunilor din partid
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'