Elena Udrea a povestit cu lux de amănunte cum au decurs zilele în care s-a aflat în arest preventiv, chiar în discursul ţinut în plenul Camerei Deputaţilor. „Pe 9 februarie aţi votat, pe 10 am fost reţinută, pe 11 arestată preventiv. Am fost dusă în Arestul Poliţiei Capitalei, am fost verificată la sânge, am fost dezbrăcată, mi-au luat sutienul şi am fost dusă într-o cameră de 3 pe e, unde erau patru paturi, câte două suprapuse. Apă caldă era doar dimineaţa şi noaptea, iar WC-ul era de tip turcesc, fără uşă, dar dotat cu un duş pe care să îl folosim când trăgeam apa. În el puneam, când nu-l folosea nimeni, un PET, ca să nu vină şobolanii.
Pereţii erau scorojiţi, geamul nu se închidea şi era mereu curent, iar dacă te spălai pe cap, nu aveai acces la foehn, ceea ce dă şanse cel puţin pentru o răceală, dacă nu cumva chiar la pneumonie”, a povestit Elena Udrea, în faţa Camerei Deputaţilor.
„Aş fi vrut să vin azi în faţa dumneavoastră în cătuşe, ca să le puteţi vedea, să le puteţi atinge, ca să înţelegeţi mai bine. Vă mulţumesc! Mi-ati deschis ochii! Am ajuns să cunosc două femei arestate într-un dosar de evaziune fiscală. Se află în arest preventiv şi se luptă pentru viaţă la propriu. Stau cu lunile inainte de a se judeca acuzaţiile, procurorii cred că le vor distruge emoţional ca să spună şi ce nu au facut sau chiar sa faca denunţuri. Se apelează prea mult la arest preventiv. Parlamentul nu stie care sunt efectele arestarii preventive ca mijloc de a usura ancheta. Trebuie oprita arestarea preventiva sa devina o practica. Pretextul folosit ca DNA, că trebuie sa reformăm clasa politica este o mare minciună”, a mai spus Elena Udrea, care a făcut apel la parlamentari să voteze schimbarea Codului Penal şi al Codului de Procedură Penală, pentru a se evita pe viitor „abuzuri” precum cel care consideră că se face în cazul său.