ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. ‘Sper să nu fie un tertip prin care să se încerce tergiversarea cazului în care dânsul este implicat şi oprirea justiţiei să facă cercetările pe care trebuie să le facă. Parlamentul se dovedeşte încă o dată o instituţie care trebuie reformată, de aceea spun că este un exemplu pentru soluţia pe care eu o văd obligatoriu necesară, şi anume dizolvarea actualului Parlament şi alegerea unui Parlament de 300 de parlamentari, aşa cum îşi doresc românii, şi care să fie un Parlament care să nu se transforme într-un scut pentru cei care sunt anchetaţi de justiţie’, a declarat Elena Udrea la Mioveni, potrivit Agerpres.
Întrebată ce consecinţe ar putea avea stenogramele discuţiilor dintre Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova pe tema succesiunii la conducerea Partidului Social Democrat (PSD), Udrea a afirmat că efectele se vor vedea atât în interiorul partidului, cât şi la nivelul electoratului.
‘În interiorul partidului cred că domnul Hrebenciuc are probleme şi cred că şi domnul Şova. Dar asta e treaba lor acolo, internă, cum îşi trag preşul de sub picioare unii altora. Cât priveşte efectul pe care îl are în rândul electoratului, nu este greu de intuit că electoratul are acum ocazia să vadă (…) care este nivelul de corectitudine al clasei politice actuale şi cred că atât mai mult electoratul simte nevoia unei reforme a clasei politice. (…) Eu le spun oamenilor că ar putea să reformeze clasa politică ieşind toţi la vot şi votând conform conştiinţei lor şi nu conform avantajelor pe care le obţin în timpul campaniei’, a spus candidatul PMP.
VIOREL HREBENCIUC a DEMISIONAT din PARLAMENT VIDEO
În opinia sa, reformarea clasei politice ar putea fi realizată de un nou preşedinte al României ‘care să aducă un nou Parlament şi un nou Guvern’.
Elena Udrea efectuează, marţi, un turneu electoral în judeţul Argeş. După discuţiile purtate cu conducerea Dacia la Mioveni, ea va vizita o fabrică de confecţii din municipiul Curtea de Argeş, apoi se va întâlni cu susţinătorii săi la Piteşti.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunţat marţi că deputatul PSD Viorel Hrebenciuc îşi depune demisia din Parlament, dar rămâne membru al partidului.
Ulterior, Hrebenciuc a precizat că va pleca doar din Parlament, nu şi din partid, iar în 2016 va reveni în Legislativ.
‘Am decis să demisionez, vreau să-mi păstrez demnitatea aşa cum am făcut-o toată viaţa. Încă un lucru vă spun: nu mă răzgândesc. Din partid nu plec, aştept ca plenul să se reunească luni ca demisia să devină efectivă. Sunt la dispoziţia procurorilor şi acum, că nu am imunitate. (…) Nu am vorbit cu nimeni din partid, este propria mea decizie’, a spus Hrebenciuc, la Palatul Parlamentului.