ELENA UDREA află dacă SCAPĂ DE AREST. Magistraţii ICCJ citesc sentinţa

Elena Udrea află în scurt timp dacă va fi eliberată sau rămâne după gratii. Udrea a fost joi în faţa judecătorilor, cărora le-a spus din nou că toţi apropiaţii care au denunţat-o în dosarul "Gala Bute" mint. După ora 12,30 când s-a încheiat şedinţa de judecată, fostul ministru s-a întors în celula de la arestul poliţiei Capitalei şi aşteaptă decizia magistraţilor de la ÎCCJ. 
Filip Stan
05 mart. 2015, 04:40
ELENA UDREA află dacă SCAPĂ DE AREST. Magistraţii ICCJ citesc sentinţa

ELENA UDREA aşteptă în celulă decizia judecătorilor ICCJ privind eliberarea sau menţinerea în arest pe timpul cercetărilor din dosarul „Gala Bute”.

UPDATE ORA 18,15: Judecătorii citesc sentinţa.

Potrivit avocatului Marius Striblea, Elena Udrea „a reuşit să dea argumente pentru combaterea tuturor acuzaţiilor care i se aduc”. Întrebat dacă le-a spus judecătorilor dacă s-a aflat sau nu în sediul MDRT la 6 octombrie 2011, când procurorii DNA spun că ar fi primit geanta neagră cu 900.000 de euro, apărătorul Elenei Udrea a replicat că „este foarte greu să-ţi aduci aminte după atâta timp dacă ai fost sau nu în minister”.

Ca strategie de apărare, avocaţii Elenei Udrea au încercat să arate magistraţilor că „votul deputaţilor din 23 februarie a fost nelegal” şi că „singurele probe în ceea ce o priveşte pe Elena Udrea sunt denunţuri”. „Circuitul banilor se opreşte la lungu. De acolo nu mai există decât denunţuri. Am mai invocat faptul că în speţă judecătorul de fond a analizat prea mult fondul şi nu oportunitatea arestării preventive. Am arătat că alte persoane implicate în dosar beneficiază de măsuri mai blânde şi că măsura arestului preventiv nu se justifică”, a explicat Marius Striblea.

 

ELENA UDREA este în faţa unei noi zile decisive. Instanţa supremă va lua o decizie definitivă în ceea ce priveşte măsura preventivă luată pentru cercetarea Elenei Udrea în dosarul „Gala Bute”.

 

Udrea a ajuns la ICCJ puţin înainte de ora 9.00, zâmbitoare şi aparent relaxată. Unul dintre avocaţii săi, Alexandru Chiciu, a declarat, miercuri seară, că, împreună cu Elena Udrea a pus la cale strategia de apărare, identificând elemente de vid probatoriu şi martori pe care intenţionează să-i indice instanţei pentru a fi chemaţi la audieri.

„Este foarte pregătită pentru audiere. A citit încheierea. Va invoca toate elementele din probatoriu din solicitarea procurorilor. Este foarte concentrată pe tot ce ţine de apărare şi de argumentele pe care doreşte să le prezinte. Avem argumente noi pe care domnia sa doreşte să le prezinte completului de contestaţie. Suntem puţin miraţi şi nemulţumiţi pentru că au fost formulate solicitări de confruntare cu denunţătorii, dar nu am fost invitaţi să dăm lămuriri. Vom face toate demersurile legale ce ţin de asigurarea dreptului la apărare. S-a gândit la martori pe care să-i cheme în apărare. Mâine vor fi indicate aceste persoane în faţa completului de judecată. Sunt persoane care au avut tangenţă cu activitatea Elenei Udrea din 2010 până în momentul arestării domniei sale”, a declarat Alexandru Chiciu, avocatul Elenei Udrea, miercuri seară, la finalul întâlnirii avute cu fostul ministru pentru pregătirea apărării.

Elena Udrea a fost arestată preventiv pe 25 februarie, după ce ICCJ a emis pe numele ei mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, în dosarul „Gala Bute”. Fostul ministru a contestat decizia la curtea supremă, iar joi dimineaţă a fost adusă în faţa magistraţilor, care vor lua o decizie definitivă.

Mandatul de arestare a fost emis pentru: infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a contractelor încheiate de Termogaz Company SA cu UAT Cavnic şi UAT Borsec; infracţiunea de luare de mită în legătură cu plăţile efectuate de Compania Naţională de Investiţii către SC Consmin SA; infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company SA şi SC Kranz Eurocenter SRL cu UAT Lupeni şi UAT Petroşani; infracţiunea de abuz în serviciu, în legătură cu organizarea „Galei Bute”, se arată în decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Ruxandra Dragomir pe Facebook: Marea confruntare – Udrea vs. resturile lumii

Totodată, instanţa a respins propunerea DNA în cazul Elenei Udrea în ce priveşte acuzaţiile de tentativă la infracţiunea de folosire de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi infracţiunea de folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Procurorii DNA au pus sechestru asigurător pe mai multe imobile şi pe câteva milioane de lei din averea Elenei Udrea, aceeaşi măsură fiind luată şi în cazul celorlalţi inculpaţi din dosarul „Gala Bute”, a declarat, vineri, avocatul deputatei Marius Striblea.

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea a mai stat în Arestul Poliţiei Capitalei din seara zilei de 10 februarie, când a fost reţinută de procurorii DNA, în ziua următoare ea fiind arestată prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarul „Microsoft”. În 17 februarie, Elena Udrea a fost scoasă din arest şi plasată în arest la domiciliu, în urma deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a judecat contestaţia deputatului PMP.

Camera Deputaţilor a avizat, în 9 februarie, urmărirea penală, reţinerea şi arestarea preventivă a Elenei Udrea atât în dosarul „Microsoft”, cât şi în dosarul „Gala Bute”.

În 23 februarie, Camera Deputaţilor a avizat ultimele cereri ale procurorilor de urmărire penală şi arestare preventivă a deputatului PMP, în dosarul „Gala Bute”.

În dosarul „Gala Bute” sunt arestaţi preventiv fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja şi primarul municipiului hunedorean Lupeni, Cornel Resmeriţă. Fostul consilier al Elenei Udrea Ştefan Lungu şi fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Gheoghe Nastasia sunt cercetaţi în arest la domiciliu.

Fostul ministru al Economiei Ion Ariton este inculpat şi el în acest dosar, pentru că ar fi determinat reprezentanţii a zece companii de stat, printre care Hidroelectrica, Nuclearelectrica şi Romgaz, să sponsorizeze ilegal, cu suma totală de peste 1,7 milioane de lei, organizarea Galei Bute de către firma lui Rudel Obreja. Senatorul PNL Ion Ariton (ales din partea PDL) este sub control judiciar până în aprilie, acesta fiind obligat să nu părăsească ţara şi să se prezinte la Poliţia Sibiu în zilele stabilite prin programul de supraveghere.

În acelaşi dosar este arestat preventiv, din 8 februarie, şi Tudor Breazu, administratorul moşiei de la Nana a Elenei Udrea.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Mesaj viral transmis de Piedone de Paște! Dușmanii lui au rămas fără cuvinte!
Fanatik.ro
Cele 4 zodii care vor fi în al nouălea cer până pe 30 aprilie. Le așteaptă zile de poveste
Capital.ro
Banii pe care românii sunt obligați să-i achite. ANAF a ordonat termen legal 25 aprilie. Nu poți evita plata
Playtech.ro
Unde trebuie să fie biroul notarial pentru o succesiune. Se dau bani degeaba la notari
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Știința îmbălsămării Papei Francisc: Pas cu pas, cum este pregătit trupul pentru a fi expus timp de trei zile fără semne vizibile de descompunere
wowbiz.ro
Ioana Tufaru, ceartă cu soțul: "Mi-am făcut bagajele și am plecat. Nu mai suportam..." | Declarații exclusive
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
Închiderea balconului, prilej de amenzi uriașe. Primăria ți-l poate demola. Lege nouă în 2025
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
kanald.ro
Unde va fi înmormântat Papa Francisc și cine l-ar putea înlocui pe acesta, potrivit Bisericii Catolice
Cancan.ro
CTP susține că JD Vance ar fi vinovat de moartea Papei Francisc. Care e motivul
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Obligație nouă pentru români în UE. Accepți sau refuzi până pe 27 mai. Vor ști totul despre tine
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Raluca Zenga, apariție exotică într-un costum de baie cu o vedere generoasă, chiar în ziua de Paşte
stirilekanald.ro
Cine ar putea să îl înlocuiască pe Papa Francisc. Următorul șef al Bisericii Catolice ar putea fi de culoare
Pensionarii cu vârsta de peste 65 de ani care primesc indemnizație socială vor primi bani pe cardurile
MediaFlux
Mâncare gratis pentru toată lumea. Revoluția globală Incredible Edible poate ajunge în România
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Pensiile, întârziate în luna mai. Ce trebuie să știe seniorii despre veniturile de luna aceasta