„Cred că discuţia este puţin tardivă, pentru că s-au exprimat poziţii ferme legat de proiectul unificării la acest moment. Din păcate, s-a vorbit mult şi nu s-a făcut nimic. Nu ştiu pe cine mai interesează astăzi în mod real unificarea dreptei, câtă vreme deja s-a pasat proiectul pentru după alegerile europarlamentare, când şi atunci aţi văzut, ca să citez din domnul Blaga, ‘vom vedea dacă avem cu cine’. Deci, cred că în acest moment, în mod real, onest, nu sunt mulţi interesaţi cu adevărat ca această unitate să existe. (…) Cred, din punctul meu de vedere, şi sunt relativ dezamăgită de ceea ce se întâmplă, că zarurile au fost deja aruncate”, a declarat Udrea, miercuri, pentru RFI.
Potrivit democrat-liberalei, toată lumea va avea de pierdut din refuzul de ‘a sta la masă’ şi a avea un proiect de unificare a dreptei în acest moment.
„Vom vedea probabil dacă se mai poate face ceva după europarlamentare, dar toată lumea va pierde din refuzul acesta de a sta la masă acum şi a avea un proiect unificator la acest moment, de a avea un partid puternic, care să scoată un 25%-27% la europarlamentare, de a avea un singur candidat la prezidenţiale şi în spate cu un vehicul politic puternic”, susţine deputatul PDL.
Întrebată dacă există riscul ca PDL să rămână în afara proiectului de unificare a dreptei, Elena Udrea a răspuns afirmativ.
„Cred că nu este bine pentru PDL în percepţia electoratului de dreapta, pentru că se va vedea ca partidul care refuză acest proiect”, a adăugat Udrea.
Ea şi-a exprimat convingerea că un singur partid de dreapta ar fi avut şanse mai mari să obţină un scor mai bun ca al PNL la alegerile europarlamentare.
Udrea a mai precizat că a sperat ca, în urma discuţiei dintre liderul PDL, Vasile Blaga, şi preşedintele Traian Băsescu să se ajungă la concluzia unei unificări a dreptei înainte de alegerile europarlamentare, lucru care nu s-a întâmplat.
„Ar fi fost mult mai bine să reuşim să mergem în europarlamentare cu un partid care să treacă de 25%. Ce va câştiga PDL dacă va lua să zicem un scor între 16% şi 18%, iar celelalte partide de centru-dreapta vor fi la limita intrării în Parlamentul European. În afară de orgoliul de a fi luat mai mult decât celelalte partide, ce va câştiga PDL? În loc să mergem cu un singur partid, cu care să trecem înaintea PNL, pentru că până la urmă competiţia pe dreapta în acest moment este între forţele politice care cumva sunt generate în jurul lui Traian Băsescu – şi aici vorbesc de PDL, Forţa Civică şi PMP – şi PNL. Bătălia politică, electorală este la alegerile europarlamentare, atât timp cât PNL-ul merge singur, deşi este în USL, dacă PDL va putea să ia mai mult decât PNL. Cred că lucrul acesta s-ar fi putut întâmpla dacă se mergea pe un proiect de unificare a dreptei înainte de europarlamentare”, a afirmat Udrea.