Elena Udrea a făcut plângere la CSM contra procurorilor din dosarul Gala Bute, iar acum vrea să le facă acestora plângere penală. Fostul ministru îi acuză pe anchetatori că i-au încălcat drepturile, dar şi legea atunci când au forţat obţinerea unor denunţuri care să o „înfunde” în dosarul Gala Bute.
„Lucrurile nu s-au întâmplat ieri, ci când Udrea, Breazu şi alţii erau în stare de arest şi s-au petrecut în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi. Acolo nişte oameni au relatat un fapt, a fost consemnat printr-o încheiere, judecătorul a trecut acele acuzaţii ale inculpaţilor într-o încheiere şi dobândesc caracterul de act oficial. (…) De aceea, demersul lui Udrea de a sesiza CSM, de aceea, demersul doamnei Udrea de a face plângere penală”, a declarat Alexandru Chiciu.
Citeşte şi DOSAR GALA BUTE. Cum a plătit Elena Udrea geanta Hermes achiziţionată prin Ana Maria Topoliceanu
Elena Udrea şi avocatul acesteia susţin că omul ei de încredere, Tudor Breazu, a fost scos ilegal din arestul central şi dus la audieri, fără avocat, pentru a-i denunţa pe ea şi pe Traian Băsescu.
„A fost o declaraţie făcută în sala de judecată a unuia dintre inculpaţi, scos din arest preventiv, dus în faţa altui procuror decât cel de caz, fără avocat şi a fost presat timp de 2 ore să spună ceva acuzator despre mine sau despre Traian Băsescu. Asta este consmenat într-o încheiere judecătorească”, declara Elena Udrea vineri, după primul termen din dosarul „Gala Bute”.
Avocatul Elenei Udrea a confirmat şi informaţiile despre „postacii Elenei Udrea” publicate de jurnalistul Cătălin Tolontan şi despre care s-au găsit informaţii în timpul anchetei din dosarul Gala Bute chiar în calculatoarele lui Tudor Breazu şi ale altor inculpaţi din dosar. Chiciu a dat asigurări că „Elena Udrea nu avea cunoştinţă despre asemenea mesaje” şi că ar fi fost imposibil ca aceasta să ştie conţinutul a 258.140 de comentarii despre care se vorbeşte într-un e-mail trimis fostului ministru de Cristi Călugăru. Totuşi, avocatul Elenei Udrea nu a negat că aceasta avea cunoştinţă despre existenţa unor oameni plătiţi să posteze anumite lucruri pe Internet. „Din acest punct de vedere lucrurile au fost clar definite de procurori. Existau discuţii în acest registru. Să nu ne facem că nu ştim, există aceste lucruri în lupta electorală. Legea spune că răspunderea e foarte clar definită. Nu ar trebui să facă presupuneri, nici procurorii n-ar trebui să facă presupuneri, dar judecătorii?”, a declarat Alexandru Chiciu, adăugând că povestea postacilor a stat la baza prelungirii măsurilor preventive pentru inculpaţii din dosarul „Gala Bute”, dar că acum face obiectul unui dosar disjuns din acesta, privind bani negri care ar fi intrat în conturile PDL.