Elena Udrea a declarat luni, la Curtea de Apel București, că este în continuare o țintă pentru cineva din această țară.
„În continuare sunt o țintă pentru cineva în această țară și că DNA este în continuare ce a fost de la început, și anume un instrument politic. Dacă ei cercetează campanii electorale din 2009, dar n-au curaj să se ia de nenorocirile pe care le fac guvernanții de astăzi înseamnă că e un instrument politic și întotdeauna vor cerceta pe cei care au fost, niciodată pe cei care sunt la putere”, a spus Elena Udrea. Cu privire la episodul de la Foișor, Elena Udrea a spus că Vlad Voiculescu ar trebui să plece din funcție.
Fostul ministru al Turismului Elena Udrea a fost condamnată, în 2 martie, de Curtea de Apel Bucureşti la 8 ani de închisoare, iar Ioana Băsescu la cinci ani de închisoare, în dosarul finanţării campaniei electorale prezidenţiale din 2009. Decizia nu este definitivă.
DNA a cerut plasarea sub control judiciar a fostului ministru, pentru a nu putea părăsi ţara, însă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins definitiv această cerere.
Elena Udrea a comentat, recent, motivarea sentinţei de condamnare în dosarul campaniei electorale din 2009: ”Ce treabă au înregistrările dintre Ioana Băsescu şi Giovani, puse acolo de doamna judecător special ca să atragă atenţia presei şi să distragă atenţia de la lucruri esenţiale. Doamna judecător nu exiplică cum m-a condamnat pentru 4 fapte care nu erau prevăzute în 2009. Nu poate să explice chestia asta. Doamna judecător, pusă în situaţia de a motiva că a dat o condamnare care nu era prevăzută în legea penală – şi anume două instigări la luare de mită, urmate de două spălri de bani – adică patru fapte în total, vine şi invocă o convenţie europeană şi nişte înţelegeri, un raport GRECO şi aşa mai departe. Nu poţi să vii cu aşa o enormitate şi să condamni pe cineva nu în urma legii penale, nu în baza codului penal valabile la acea vreme, ci în baza unor convenţii europene şi a unor raporate GRECO şi a altor documente subsecvente”. v
Fostul ministru a adăugat că judecătoarea a invocat nişte argumente, în motivarea sentinţei, care o fac de râs.
”Când deja în sală doamna judecător pregătise pentru o expunere mediatică a soluţiei a anunţat argumentele pentru care a decis să mă condamne chiar dacă fapta nu era penală, doamna judecător vine acum şi invocă în continuarea acestor argumente care pur şi simplu fac de râs pregătirea pe care se presupune că trebuie să o aibă un formator de judecători şi procurori de la INM”, a mai declarat Elena Udrea.
Udrea a spus despre judecătoarea care a condamnat-o că ”poate a fost plăcerea dânsei personală” de a o condamna cu executare.
”Cum să spui că am spălat bani în 2009 proveniţi din fapte penale din 2010 – 2011 – 2012? Doamna judecător a trebuit să motiveze o decizie de condamnare pe toate capetele de acuzare pe care a dat-o, eu cred, că nu de una singură. I-o fi făcând plăcere să mă condamne, poate a fost plăcerea dânsei personală faţă de mine, dar cu siguranţă, să mă condamni pe toate capetele de acuzare absurde pur şi simplu, că nu puteam să spăl banii în 2009 pentru fapte din 2010 – 2011, arată că dânsa s-a văzut în situaţia în care a dat o decizie, a dat condamnările şi a trebuit să găsească apoi motivări. Ca să acopere scandalul celor care citesc legea, citesc decizia şi cunosc legea şi şi-au dat seama ce enormitate este această motivare, a venit cu aceste cancanuri, cu o discuţie dintre Ioana Băsescu şi Giovani pentru că atrag atenţia, sunt mondenităţi”, a declarat fostul ministru.
Elena Udrea a mai atras atenţia că motivarea este un abuz şi a anunţat că va face plângere la CSM.
Elena Udrea, la ÎCCJ: Eu mă lupt să obţin toate achitările. Vreau să îmi cresc copilul în ţara mea!