ELENA UDREA, nou AVIZ DE ARESTARE în dosarul „Gala Bute”. „Sunt VÂNATĂ, sunt o ŢINTĂ” VIDEO

Elena Udrea a mers luni în plenul Camerei Deputaților, unde se dezbate și votează cererile DNA de încuviințare a urmăririi penale și de a arestării preventive a fostului ministru în dosarul "Gala Bute". PSD a anunţat că va vota pentru arestare, la fel şi PNL. UPDATE: Deputaţii au votat pentru urmărirea penală şi arestarea preventivă a Elenei Udrea în dosarul "Gala Bute". Dacă pentru încuviinţarea urmrării penale votul a fost covârşitor în favoare, în privinţa cererii de arestare preventivă scorul a fost mult mai strâns.
Alina Costache
23 feb. 2015, 04:11
ELENA UDREA, nou AVIZ DE ARESTARE în dosarul

UPDATE. Votul privind cererea de arestare preventivă a Elenei Udrea s-a încheiat. 170 de deputaţi au votat PENTRU arestare, iar 118 au votat contra acestei măsuri.

UPDATE: Deputaţii au votat pentru încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele Elenei Udrea în dosarul Gala Bute. 218 deputaţi au votat pentru încuviinţarea urmăririi penale, iar 76 de voturi au fost împotrivă. Deputaţii au trecut apoi la votul pe avizul solicitat de DNA pentru arestarea preventivă a Elenei Udrea în acelaşi dosar, în care pe numele său au apărut două noi acuzaţii de luare de mită.

UPDATE: Imediat după discurs, Elena Udrea s-a mai întreţinut cu câţiva colegi şi apoi a plecat de la Palatul Parlamentului, cel mai probabil spre casă, unde ar trebui să ajungă până la ora 19.00. Ea se va deplasa pe un traseu dinainte stabilit cu poliţiştii de la Secţia 2.

Elena Udrea şi-a început discursul în faţa Camerei Deputaţilor: „Celor mai mulţi le-a fost teamă de cei cu care mă lupt şi care mâine ar putea să facă oricăruia dintre dv. la fel. Aţi votat într-o disciplină nemaiîntâlnită, dar în acelaşi timp parlamentul refuză să ia în discuţie cazurle altor colegi.

În urmă cu fix două săptămâni ați votat șase cereri împotriva mea, trei de începere a urmăririi penale, trei de arestare preventivă. Le-ați aprobat pe toate sub marota „noi nu ne opunem justiției”. Am fost de acord mereu și am spus-o și atunci în fața dumneavoastră că justiția trebuie să funcționeze în cazul tuturor, în cazul unui demnitar la fel ca în cazul unui simplu cetățean, dar pentru aceasta era suficient să dați aviz doar cererilor de urmărire penală, pentru ca ancheta să se poată derula și în ceea ce mă privește. Am vorbit atunci despre libertate, de stat de drept, justiție, dar și despre nevoia de a exercita transparent puterea de către cei aleși de popor, nu în mod ocult de către generali ai serviciilor secrete, teme definitorii pentru ceea ce înseamnă Parlamentul, instituția care garantează democrația în România. Nu a contat, cum nu a contat nici excepționalul situației în care m-am aflat, un deputat împotriva căruia s-au formulat nu mai puțin de trei cereri de arest preventiv în decurs de doar două ore într-o cauză în care zeci de persoane implicate erau în libertate sau nici măcar nu fusese chemate la audieri. Nu a contat că era evident că eram ținta unei acțiuni precise în care secrete trebuiau păstrate prin folosirea cătușelor împotriva mea.

Este evident că sunt vânată, că sunt o şintă şi dovada este că azi mai sunt două cereri de arestare preventivă pe numele meu. În acest ritm ne vedem din două în două săptămâni. Mai multe acuze sunt minciuni, unii dând satisfactie anchetatorilor si fac denunturi sa plece acasa. Sunt denunturi si delatiuni fara proba. Ca sa intelegeti ce votati, cererea de azi se bazeaza pe denunturi, unul al prietenei mele care a turnat si a pus presiune ca si altii sa faca acelasi lucru. Pe baza acestor dovezi DNA trebuia sa renunte.

Poate eu, ca şi dv., suntem ultimii care ar trebui să invocăm absurdul acestei situaţii. Dar avem obligaţia să corectăm aberaţiile din aceste două coduri, cel Penal şi cel de Procedură Penală şi care afectează actul de justiţie.

Dosarul gala Bute demonstrează că separarea puterilor în stat nu mai funcţionează. Opinia procurorilor este că această gală nu trebuia să aibă loc şi principala acuzaţie este că eu mi-am dorit ca Bute să boxeze în România. Este aceasta o vină pentru care ar trebui să fiu arestată?

Reproşurile concrete care mi se aduc ţin de activitatea departamentelor din minister, nu de activitatea ministrului. Nu se poate spune că eu vreodată am cerut cuiva să încalce legea. Nu-mi voi da nici cu mir, nu voi spune acatiste sau rugciuni. Nu ar fi corect nici faţă de mine, nici faţă de dv., nici faţă de cei care ne privesc. Pe 9 februarie aţi votat, pe 10 am fost reţinută, pe 11 arestată. M-au dus într-o cameră de 3 pe 3, m-au dezbrăcat, mi-au luat sutienul, aveam un veceu turcesc, fără uşă, cu un duş pe care îl foloseam să tragem apa.

Am cunoscut acolo două femei extraordinare, oameni obişnuiţi despre care nu se scrie în presă şi despre care nu se ştie nimic. Stau cu lunile în arest, nu au parte de avocaţi, iar procurorii speră că vor spune orice şi chiar că vor face denunţuri pentru a pleca acasă, că vor recunoaşte fapte pe care nu le-au comis. Vă spun cu toată responsabilitatea că trebuie să oprim ca arestarea preventivă să devină o practică ce poate afecta actul de justiţie.

Pretextul că DNA trebuie să reformeze clasa poltică este o miciună. Trebuie să oprim acest lucru. Cei care reformează clasa politică trebuie să fie cetăţenii, prin vot.

Nu vă cer să votaţi într-un anumit fel, ci conform conştiinţei. Faceţi ce trebuie să faceţi, oferiţi legi corecte, modificaţi CP şi CPP, astfel ca abuzuri ca acesta care se întâmplă în cazul meu şi al zeci de mii de români să nu mai aibă loc! Ceva nu e în regulă cu sistemul, pentru că e condus discreţionar.

Când veți pune, astăzi, bilele în urnă, vreau să vă gândiți că tot ceea ce se întâmplă constituie un precedent extrem de periculos. Doamnelor și domnilor, nu vă cer clemență și nici favoruri, nu vă cer nimic. Singurul lucru pe care, cred, că ar trebui să îl faceți este să gândiți dvs. înșivă, să lăsați la o parte stereotipurile și presiunile de orice fel, să răspundeți unei singure întrebări: Este, într-adevăr, spre binele României ce se întâmplă ? Și apoi să votați cu conștiința împăcată că ați făcut ce trebuie pentru această țară și pentru democrație, atâta câtă mai există ea, astăzi, în România”.

UPDATE 4.21 Elena Udrea se apără în faţa colegilor deputaţi

UPDATE: La sosirea la Parlament, întrebată dacă are emoţii, Elena Udrea a răspuns: „după experienţa de data trecută, ce emoţii să mai am?”. De asemenea, întrebată ce le va spune colegilor, Udrea a răspuns că va rosti lucruri „pe care ei le ştiu, dar de care se tem”.

Elena Udrea a primit o permisie de patru ore pentru a merge în Parlament şi a-și spune punctul de vedere cu privire la acuzațiile care i se aduc în dosarul „Gala Bute”. În jurul orei 15,25, Elena Udrea a plecat de acasă spre Palatul Parlamentului, iar cu un sfert de oră înainte de începerea plenului a ajuns la Camera Deputaţilor. Elena Udrea a părăsit, luni, locuinţa sa din Complexul de lux Stejarii, unde a fost plasată în arest la domiciliu în dosarul „Microsoft”.  

Elena Udrea, vizită SURPRIZĂ înainte de şedinţa CRUCIALĂ de luni. Încă o FOTOGRAFIE din arestul la domiciliu

Comisia juridică a Camerei Deputaților a avizat favorabil cele două cereri pe numele Elenei Udrea de urmărire penală și arestare preventivă pentru săvârșirea de noi infracțiuni în dosarul „Gala Bute”. Decizia finală cu privire la aceste cereri este luată de plenul Camerei, iar votul va fi secret cu bile și se va da fiecare cerere în parte.

Deşi riscă să se întoarcă după gratii, de această dată în dosarul „Gala Bute”, Elena Udrea este optimistă, spunând că în ultimele zile în dosar ar fi apărut evoluţii favorabile ei. Surse apropiate anchetei susţin că unul dintre denunţători şi-ar fi schimbat declaraţiile care o indicau pe Elena Udrea drept destinatară a şpăgilor din dosarul „Gala Bute”.

ELENA UDREA poate scăpa de arest. Cine şi-a SCHIMBAT declaraţiile pentru a o salva pe protejata lui Băsescu

Elena Udrea a fost deja arestată preventiv în dosarul „Microsoft”, pe 11 februarie, iar din 17 februarie a fost plasată în arest la domiciliu, conform unei hotărâri a ICCJ.

Acuzaţiile DNA: Luare de mită SUTE DE MII de euro

DNA cere încuviințarea urmăririi penale și arestarea preventivă pentru săvârșirea de către Elena Udrea a trei infracțiuni de luare de mită, în perioada în care aceasta avea calitatea de ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului.

Potrivit referatului întocmit de procurorii anticorupţie, în dosarul „Gala Bute” au apărut noi elemente ce au conturat suspiciunea săvârșirii de către Elena Udrea a altor fapte, care nu erau cunoscute la momentul primei sesizări a Camerei Deputaților.

Unele dintre aceste fapte intră în conținutul infracțiunii de luare de mită pentru care a fost obținut avizul Camerei Deputaților și completează latura obiectivă a acesteia, iar celelalte fapte întrunesc elementele constitutive a două noi infracțiuni de luare de mită, prezentate în detaliu de procurori.

Procurorii arată că infracțiunea de luare de mită în legătură cu finanțarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company S.A. cu UAT Cavnic și UAT Borsec a avut loc în anul 2010, când Elena Udrea „a primit în mod indirect, pentru sine și pentru altul, mai multe foloase materiale de la reprezentanții S.C. Termogaz Company S.A., pentru a aproba finanțarea la timp a contractelor de lucrări încheiate de această societate cu mai multe unități administrativ teritoriale în cadrul programului Schi în România”, explică anchetatorii.

Plăţile, în valoare totală de 695.367,06 lei, au fost făcute în două tranşe, la 24.08.2010 și 20.12.2010, către Ştefan Lungu, consilierul personal al ministrului Elena Udrea, „prin intermediul mai multor contracte fictive de achiziție, prin care o societate controlată de intermediar a fost interpusă în raporturile dintre Termogaz Company și furnizorii obișnuiți ai acesteia”. Suma menționată reprezintă 10% din valoarea plăților efectuate de minister către UAT Cavnic și UAT Borsec în contul lucrărilor efectuate de S.C. Termogaz Company S.A, arată procurorii.

Ștefan Lungu a folosit banii astfel obținuți parțial în interes personal, iar parțial, la cererea ministrului Udrea Elena Gabriela, pentru plata unor servicii de publicitate și monitorizare a mediului online de care au beneficiat aceasta și partidul din care făcea parte Elena Udrea, PDL.

DNA: Elena Udrea, NEMULŢUMITĂ de şpaga de 900.000 de euro. Cum ajungeau banii la fostul ministru

Legat de infracțiunea de luare de mită în legătură cu plățile efectuate de Compania Națională de Investiții către S.C. Consmin S.A, anchetatorii arată că în perioada 2010 – 2011, Elena Udrea, împreună cu Ana-Maria Topoliceanu, directorul Companiei Naționale de Investiții, au primit o sumă de aproximativ 300.000 lei de la administratorul S.C. Consmin S.A. pentru a asigura plata la timp a lucrărilor executate de societatea menționată în baza contractelor încheiate cu Compania Națională de Investiții.

Astfel, după ce Compania Națională de Investiții realiza plățile către S.C. Consmin S.A. pentru lucrările efectuate, administratorul societății dispunea transferul a 10% din suma încasată către societatea controlată de Lungu Ștefan, S.C. Last Time Studio S.R.L., în baza unor contracte de consultanță fictive. În acest mod, s-au realizat 5 plăți, în valoare totală de 335.486 lei, susţin procurorii.

ELENA UDREA, reacţie pe Facebook după noua cerere a DNA de arestare preventivă

La rândul său, Lungu Ștefan dădea banii primiți lui Tudor Liberiu Breazu, persoană apropiată atât de Udrea, cât și de Topoliceanu. Plăţile erau făcute fie în numerar, fie prin intermediul societății S.C. Ekaton Consulting S.R.L., administrată de Breazu, în baza unor contracte fictive de consultanță. În acest mod, s-au realizat 4 transferuri bancare în valoare totală de 209.762 lei și o plată în numerar de aproximativ 90.000 lei.

O parte din aceste sume au fost înmânate în numerar lui Topoliceanu Ana Maria, care le-a predat la rândul său lui Udrea Elena Gabriela, iar diferența a fost folosită de Breazu pentru a plăti diferite cheltuieli ale celor două.

Infracțiunea de luare de mită în legătură cu finanțarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company S.A. și S.C. Kranz Eurocenter S.R.L. cu UAT Lupeni și UAT Petroșani s-a desfăşurat cu ajutorul intermediarului Gheorghe Nastasia, secretarul general al ministerului, care se ocupa atât cu transportul banilor, cât şi cu transmiterea de mesaje către Adrian Gărdean. Pentru această infracţiune de luare de mită, Camera Deputaților a încuviinţat începerea urmăririi penale și arestarea preventivă, însă procurorii au descoperit metode alternative de săvârșire ale aceleiași infracțiuni.

În cursul anului 2011, Udrea Elena Gabriela a cerut și a primit de la inculpatul Gardean Adrian, pentru sine și pentru altul, foloase materiale în valoare de 10% din plățile efectuate de minister pentru contractele de lucrări încheiate de S.C. Termogaz Company S.A. și S.C. Kranz Eurocenter S.R.L., în schimbul garanției că finanțările vor fi aprobate la timp.

Astfel, la data de 7 februarie 2011, Udrea Elena Gabriela i-a cerut lui Gardean Adrian ca din sumele primite de la minister să facă mai multe „sponsorizări”, transmițându-i că trebuie să discute detaliile cu Nastasia Gheorghe, secretarul general al ministerului. Ulterior, Udrea Elena Gabriela i-a cerut lui Nastasia Gheorghe să îi comunice lui Gardean Adrian că suma solicitată este în cuantum de 10% din valoarea plăților efectuate și care urmau să fie efectuate în cursul anului 2011.

Urmare acestei solicitări, în vara anului 2011, Gardean Adrian i-a înmânat 200.000 euro lui Lungu Ștefan, care i-a predat lui Nastasia Gheorghe, însă banii au fost restituiți de acesta după o zi, invocând riscul ca fapta să fie denunțată organelor de urmărire penală.

În data de 06.10.2011 Gardean Adrian a remis suma de 900.000 euro în numerar lui Nastasia Gheorghe, în contul încasărilor care urmau să fie realizate de S.C. Termogaz Company S.A. și de S.C. Kranz Eurocenter S.R.L. din fondurile Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului.

Cu același prilej, Nastasia Gheorghe i-a transmis lui Gardean Adrian, la cererea Elenei Udrea, că suma remisă nu acoperea procentul solicitat de ministru, având în vedere valoarea totală a plăților care urmau să fie efectuate către cele două societăți, iar pentru diferență i-a cerut virarea sumei de 3.000.000 lei în conturile unei societăți controlate de Obreja Rudel.

Suma de 900.000 euro a fost predată de Nastasia Gheorghe ministrului Udrea Elena Gabriela, iar diferența de 3.000.000 lei a fost transferată de S.C. Termogaz Company S.A. în contul S.C. Europlus Computers S.R.L. la data de 28.12.2011, în baza unui contract fictiv de publicitate.

Procurorii cer o nouă încuviinţare a urmăririi penale şi a arestării care să se raporteze la forma completă a acuzației aduse deputatului.

DailyBusiness
Românii mai scot bani din buzunar! Va intra în vigoare pe 1 ianuarie 2025
Spynews
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
Satul din România care a dispărut de pe hartă. Aici mai locuiesc doar 5 persoane, izolate de restul lumii. Casele încă frumoase au fost abandonate, la fel sfânta biserică. Nu mai există magazine, școală, totul e lăsat pradă naturii
Capital.ro
România a pierdut cea mai mare actriță. Nu o vom uita niciodată! A fost unică
Playtech.ro
Dezvăluiri tulburătoare despre ultimele zile ale lui Gabriel Cotabiță. Familia l-a internat în mare secret, prietenii nu mai știau nimic de el
DailyBusiness
România și Bulgaria, controale la granițele terestre încă 6 luni după aderare!
Adevarul
Detaliul interesant care a fost găsit în Dnipro, la locul prăbușirii rachetei balistice rusești. Tehnologia învechită pe care o folosește armata lui Putin
wowbiz.ro
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”
Spynews
Fructul care ajută la pierderea în greutate. Este delicios, îl găsești în orice supermarket, și poate fi consumat crud sau în smoothie
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Evz.ro
Eroul care a salvat omenirea de la un război nuclear. În câteva secunde a salvat miliarde de pământeni
Ego.ro
Bendeac a șocat toată țara după moartea lui Cotabiță! De ce nu a vrut să se împace cu el
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Statul oferă ajutoare persoanelor care trec prin situații critice! Cât primesc acești oameni din partea Guvernului
Cancan.ro
Gabriel Cotabiță a murit cu o mare durere în suflet! Se plângea soției sale că nu îl mai…
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
S-a stins unul dintre cei mai iubiți cântăreți din România. Ar fi avut concert chiar astăzi
StirileBZI
Crește valoarea tichetelor de masă! Cine va primi mai mulți bani
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat
substantial.ro
Ministerul Afacerilor Interne din Ucraina pune la dispoziție documente digitale despre Holodomor
MediaFlux
ULTIMELE IMAGINI cu GABRIEL COTABIȚĂ! Era de NERECUNOSCUT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Captură neobișnuită: Poliția olandeză a descoperit un pitic de grădină din… MDMA,o substanță cunoscută și sub numele de ecstasy