Elena Udrea: „Klaus Iohannis a falsificat semnăturile pentru campania din 2015. Nu semna nimeni pentru el”

Elena Udrea a comentat, luni, demersul asociaţiei "Iniţiativa România", care a făcut un denunţ penal la DNA, împotriva candidaţilor la Primăria Bucureşti, printre care şi Robert Turcescu. Potrivit asociaţiei, "există suspiciuni că o parte din semnături sunt false". Udrea a spus că dacă cei din PNL au putut să falsifice semnături pentru Klaus Iohannis, în 2015, atunci poate şi Robert Turcescu. 
Iulian Tudor
25 apr. 2016, 15:07
Elena Udrea:

Eu as compara cu semnaturile stranse de domnul Iohannis, care a batut orice record in aceasta tara. Cred ca a strans ceva de genul a 100.000 de semnaturi pe minut, pentru ca nu semna nimeni pentru domnul Iohannis. Dimpotriva, pe undeva prin Suceava, Iasi, se plateau semnaturi de catre PNL, doar-doar isi va pune cineva semnatura pentru candidatura lui Iohannis. Daca Iohannis a putut, poate si Robert Turcescu„, a declarat Elena Udrea, înainte de a intra în sediul DNA, unde a fost chemată la audieri.

Intrebata daca insinueaza ca Iohannis a falsificat semnaturile, Udrea a raspuns: „Da, insinuez ca da. Nu neaparat Iohannis, ca nu el le-a strans, cei de la partid„.

Contactată telefonic de România TV, Elena Udrea a mărturisit că ştie „cazuri concrete” când s-au plătit semnăturile şi s-au mutat de pe un candidat în contul lui Klaus Iohannis.

Eu cunosc cazuri in tara, de organizatii judetene, care nu puteau sa stranga numarul de semnaturi care fusese stabilit de la Bucuresti si atunci au falsificat semnaturile. Au luat semnaturi pe care le stransesera pentru alte candidaturi si le-au transformat in semnaturi pentru domnul Iohannis. Daca va uitati pe internet, sunt si niste fotografii dintr-un birou in care lucrau niste membri de partid, care mutau semnaturile de pe un registru pe altul. Eu stiu cazuri concrete cand s-au platit semnaturile si s-au mutat de pe un candidat la altul„, a spus Elena Udrea, luni seară, la România TV.

Întrebată de ce nu a făcut un denunţ sau o contestaţie având în vedere că ştia toate aceste lucruri, Udrea a spus că nu face denunţuri. „Rămân de modă veche”, a conchis ea.

Platforma civică „Iniţiativa România” a făcut un demers penal la DNA, pe motiv că există „suspiciuni rezonabile” că parte din semnăturile strânse sunt false.

Strângerea de semnături pentru candidaţii PSD, inclusiv Gabriela Firea, s-a realizat fără expunere publică, fără puncte de colectare sau strângere, anunţate şi promovate public. Nu au existat foarte multe informaţii publice cu privire la acest proces de strângere de semnături, deşi la nivelul municipiului Bucureşti sunt necesare circa 80.000 de semnături pentru un partid care îşi depune liste complete de candidaţi la primării şi consilii locale„, a transmis asociaţia „Iniţiativa România”.

Potrivit calculelor „Iniţiativa România”, de la momentul anunţului public şi până la cel al depunerii candidaturii, recordul semnăturilor pare să-l deţină Robert Turcescu cu 1.125 de semnături pe oră în zile de week-end, şi circa 19 semnături pe minut. Turcescu a anunţat pe 22 aprilie că va candida şi urmând ca pe 25 aprilie să-şi depună candidatura.

Pentru ca domnul Robert Turcescu să poate candida, PMP trebuie să strângă un minim de 18.000 de semnături. Cu alte cuvinte, PMP a strâns cel puţin 9000 de semnături pe zi. Folosind prezumţia generoasă că echipele de campanie ar fi muncit 8 ore pe zi în continuu, fără pauză, ajungem la concluzia că PMP a adunat aproape 1125 de semnături pe oră în zile de week-end şi circa 19 semnături pe minut„, spune asociaţia.

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Au interdicție. A intra intrat în vigoare de pe 18 iulie 2024
Playtech.ro
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Gropile săpate în nisipul de pe plaje se pot dovedi mortale. Cazul care a șocat opinia publică din SUA
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Drum de mare viteză în România. Traseul pornește din București
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar fi plătit suspectul pentru serviciile ei
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
Suspendare permis auto, 30 de zile. Este ilegal în sensul giratoriu, chiar dacă ești singur pe șosea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Principalii republicani cer demisia lui Joe Biden după retragerea sa din cursa pentru realegere
MediaFlux
Se MODIFICĂ VÂRSTA de PENSIONARE! Simona Bucura Oprescu a anunțat EXACT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'