ELENA UDREA vrea să scape de arestul la domiciliu: „Experienţa aceasta este una de destin” VIDEO

Elena Udrea s-a prezentat, joi, în faţa judecătorilor ICCJ, care au judecat contestaţia acesteia la măsura arestului la domiciliu în dosarul "Gala Bute". Înainte să intre în sala de judecată, Elena Udrea a vorbit despre cadourile pe care le-a primit de ziua ei, dar a ezitat să spună dacă a fost vizitată de Traian Băsescu. Şedinţa a fost una scurtă, iar, la final, Udrea a povestit despre experienţa puşcăriei, dar şi a arestului la domiciliu. Instanţa a rămas în pronunţare.
Romania TV
21 mai 2015, 11:13
ELENA UDREA vrea să scape de arestul la domiciliu:

Elena Udrea află joi dacă scapă de arestul la domiciliu. Înalta Curte de Casație și Justiție a dezbatut contestația depusă de fostul ministru față de decizia instanței de a o menține în arest la domiciliu în dosarul „Gala Bute”.

La finalul şedinţei, Elena Udrea a spus că a cerut revocarea în totalitate a măsurii de arest, dar a arătat că nu crede că instanţa va admite solicitarea sa.

„A fost o şedinţă scurtă. (…) Starea de libertate este firească şi ar trebuie să fie regula, chiar şi pentru cei care sunt acuzaţi de încalcarea legii. În aceste vemuri, în care o simplă acuzatie te duce direct în penitenciar, iar arestul preventiv este generalizat, evident că este foarte greu, la doar doua săptămâni de când am primit arest la domiciliu, mult mai uşor decat arestul in puşcărie, este foarte greu ca o instanta să dispună o măsură mai uşoară.

Noi am cerut revocarea măsurii în totalitate, adică nicio măsura preventivă. Trebuie să rămân consecventă cu ceea ce cred: indiferent care ar fi acuzaţia, dacă nu vorbim de persoane violente sau care se sustrag urmăririi penale ori care vor să influenteze martorii, starea fireasca ar fi acea de libertate”, a declarat Elena Udrea, la plecare.

Fostul ministru a mai spus că fostul sot nu i-a facut urari de ziua ei, pentru că nu au voie să comunice.

„Vă mai recomand Jurnalul Fericirii. Experienta aceasta este una de destin. Dacă nu as fi trecut prin asta, nu as fi avut atat de mult timp sa citesc, sa ma gandesc la lucrurile importante la care trebuie să ma gandesc acum la 41 spre 42 de ani.

Ma trezesc foarte devreme, pe la 5.50-6.00, am deprins acest obicei din puşcărie, pe la 7 sunt deja pregatita pentru o nouă zi în care studiez dosarul, citesc şi scriu la cartea aceea… (…) Nu am voie să ies, dar pentru mine este mai mult decât suficient pentru că am schimbat o cameră de 9 metri patrati , in care era si toaleta, si masa de mancat, si patru paturi, si patru persoane cu apartamentul în care locuiesc”, a mai povestit Udrea.

Întrebată dacă îi este dor de colegii săi din Parlament, Elena Udrea a zâmbit şi a spus că în perioada în care a fost în arest preventiv zi de zi era un televizor funcţional acolo unde se afla, dar după ce a ieşit din arest nu a mai deschis televizorul. Udrea a mai spus că dacă i se va face dor de colegii din Parlament se va uita la televizor .

La intrarea în sala de judecată, Elena Udrea a declarat că a fost sunată de foarte multă lume care a vrut să o felicite cu ocazia zilei onomastice. 

„Am primit foarte multe flori. Mă bucur că foarte mulţi oameni sunt alături de mine, neaşteptat de mulţi. Sunt uimită să văd câtă lume are curaj să-mi dea telefon pe numărul meu obişnuit. Asta înseamnă că oamenii cred încă în democraţie în România. Sunt sute de mesaje care au venit de dimineaţă. A fost o surpriză. Mă aşteptam ca oamenii să fie reticenţi sa-mi dea mesaje pe un telefon care se presupune a fi monitorizat”, a spus fostul ministru.

Întrebată dacă a sunat-o să o felicite şi fostul preşedinte Traian Băsescu, Elena Udrea a răspuns: „Nu, nu s-a întâmplat. Este abia ora 2″.

Elena Udrea a refuzat, în schimb, să răspundă la întrebarea legată de o eventuală vizită a lui Traian Băsescu de când aceasta se află în arest la domiciliu.

Spynews
Povestea Mariei, o mamă a opt copii care a luat examenul de Bacalaureat! Femeia visează să ajungă studentă la Universitate | FOTO
Bzi.ro
Ei sunt noii jurați X Factor 2024! „Mă simt onorat de invitație!”
Fanatik.ro
Ce înseamnă temperatura pe care o setezi pe aerul condiționat, de fapt. Greșeala pe care multe persoane ajung să o facă pe timp de caniculă
Capital.ro
A murit marele actor. Doliu în televiziune. Va rămâne o legendă
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
”Inima mea e cărbune” Prima reacție a soțului Doinei, după ce a aflat că femeia a fost ucisă de Zoro și Narcisa
Spynews
Zoro și Narcisa au mărturisit și cea de-a doua crimă! Cadavrul găsit recent aparține Doinei. Femeia a fost dată dispărută anul trecut și ucisă de ei
Evz.ro
Dilema mondenă a deceniului. De ce n-o cere Salman Khan pe Iulia Vântur. Dezvăluiri din familie
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Am făcut calculul! Câți bani a primit Ianis Hagi, în total, din darurile de nuntă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cod galben și portocaliu de caniculă în jumătate din țară! Zonele în care se vor resimți temperaturi de până la 38 de grade
Capital.ro
Mașinile interzise pe autostradă. Legea spune clar: NU au voie să circule pe autostrăzi!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Haos pe Aeroportul Henri Coandă: Sute de Pasageri Lăsați să Aștepte Ore pentru Recuperarea Bagajelor
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'