„Mă bucur pentru domnul Tăriceanu, că a fost achitat într-un proces nedrept, unul dintre cele multe instrumentate de statul paralel împotriva adversarilor politici, sau oameni de afaceri, sau lideri de opinie, sau jurnalişti ori patroni de presă etc. Din fericire, a avut şansa să îi fie judecat dosarul de un Complet format de unii dintre cei mai integri judecători de la ÎCCJ şi care nu sunt controlaţi de către SRI. Eu nu am avut această şansă, spre exemplu. Nu le dau numele, pentru că nu vreau să îi expun. Dar nu pot să nu remarc că revolta domnului Tăriceanu exprimată în intervenţiile de la tv, împotriva abuzurilor făcute de statul paralel este ipocrită, cât timp discursul dânsului, foarte argumentat, corect şi coerent altfel, nu a avut nicio urmare în anii de când ne tot spune cât luptă dânsul pentru drepturi şi libertăţi”, a scris Elena Udrea.
Fostul ministru dă ca exemplu faptul că Tăriceanu nu a cerut un lucru elementar ministrului ALDE, Tudorel Toader: să facă dreptate celor condamnaţi de completele de 5 constatate ilegale de CCR, care nu mai erau în termen să depună contestaţie la executare şi „care încă sunt în puşcării şi se uită cu speranţă la domnul Tăriceanu, al doilea om în stat, când vorbeşte de luni de zile despre ordonanţa reparatorie, care nu a mai venit”.
Ea susţine că Tăriceanu i-a luat apărarea lui Toader şi a spus că el consideră că Toader a făcut mult pentru consolidarea statului de drept.
„În concluzie, multe vorbe, puţine fapte…că de, e an electoral, conchide Elena Udrea.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a achitat definitiv, luni, pe preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, în dosarul în care era acuzat de mărturie mincinoasă. Tăriceanu a fost acuzat de procurorii DNA că a minţit în declaraţiile date ca martor în dosarul retrocedării unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a fermei Băneasa, în care sunt judecaţi prinţul Paul, Remus Truică, Tal Silberstein şi Dan Andronic.
Călin Popescu Tăriceanu a declarat luni seară, după aflarea sentinţei, că bucuria sa că a fost achitat este umbrită de faptul că ştie că foarte mulţi alţi oameni care au fost sau sunt în aceeaşi situaţie cu el nu şi-au încheiat încă procesele.
„Sigur că o astfel de decizie nu poate decât să mă bucure, dar bucuria mea este parţială, pentru că într-adevăr după avatarurile prin care am trecut începând din 2015 – purtat la parchet, purtat în instanţă, cu o presiune publică uriaşă asupra mea, care i-a afectat pe toţi cei din jurul meu, tot acest calvar astăzi s-a încheiat. Bucuria mea este umbrită de faptul că ştiu că foarte mulţi alţi oameni care au fost sau sunt în aceeaşi situaţie cu mine nu şi-au încheiat încă procesele”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu luni seară la Antena 3.
El a spus că judecătorii trebuie scoşi de sub „presiunea fantastică pe care o au din partea serviciilor”.