Elena Udrea i-a găsit un înlocuitor lui Tudor Breazu, cel care, până la începutul lunii februarie, îi administra firma SC Agro Green Nana SRL, care are în arendă „moşia” familiei Băsescu de la Nana, scrie ziarul Ring.
Pe 8 februarie, Tudor Breazu a fost arestat în dosarul „Gala Bute”. El a fost acuzat că ar fi fost omul de legătură între Elena Udrea şi cei care ar fi plătit mita. O zi mai târziu, Tudor Breazu nu mai era administrator al SC Agro Green Nana SRL. Recent, această funcţie a fost preluată, potrivit Registrului Comerţului, de Anca Triff.
Citeşte şi: Câţi bani a încasat Elena Udrea de la stat pentru moşia de la Nana
Nu este prima oară când numele Anca Triff este asociat cu cel al Elenei Udrea. În trecut, aceeaşi Anca Triff a făcut parte, alături de Breazu, din consiliul director al „PROEUROPA”, fundaţie ce a luat naştere sub „bagheta” Elenei Udrea.
Totodată, în 2011, Triff a participat, alături de reprezentanţii mai multor companii, la un seminar de informare privind oportunităţile de finanţare ESPON, organizat de Ministerul Turismului, care la acea vreme era condus tot de Elena Udrea.
După ce l-a dat afară din funcţia de administrator, echipa de comunicare a Elenei Udrea a scris pe Facebook că Ana Maria Topoliceanu, fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii şi apropiată a fostului ministru, a făcut presiuni asupra lui Tudor Breazu pentru a o denunţa. “Ana Maria Topoliceanu face denunţ împotriva Elenei Udrea şi îl presează pe Tudor Breazu să declare, la rândul său, împotriva lui Udrea. Breazu neagă afirmaţiile lui Topoliceanu şi demonstrează cu probe presiunile la care a fost supus”, se arată pe reţeaua de socializare.
„Procurorii anticorupţie, în dosarele cunoscute sub denumirea «Gala Bute» şi «Microsoft», au dispus instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri mobile şi imobile ce aparţin următorilor inculpaţi: 1) În dosarul «Gala Bute», faţă de: Udrea Elena Gabriela, Obreja Rudel, Resmeriţă Cornel, Gărdean Miron Dorel, Lupulescu Miron şi Ariton Ion; 2) în dosarul «Microsoft», faţă de: Cocoş Dorin, Gheorghe Ştefan, Sandu Gabriel şi Dumitru Nicolae”, ne-au comunicat procurorii anticorupţie.
Citeşte şi: DOSARUL GALA BUTE. Tudor Breazu, apropiat al Elenei Udrea, REŢINUT de procurorii DNA
Conform unor informaţii apărute deja în presă, în cazul Udrea, sechestrul s-ar referi la „mai multe terenuri, maşinile fostului deputat şi câteva acţiuni” până la acoperirea prejudiciului de două milioane de lei.
Purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan, ne-a explicat de ce, deocamdată, Udrea nu este căutată la avere şi în cazul „Microsoft”: „În dosarul «Microsoft» nu s-a instituit încă sechestrul în cazul Elenei Udrea pentru că suntem în continuare în procedură de identificare a bunurilor. Încă suntem în situaţia de a primi toate actele de la instituţiile vizate. Încă aşteptăm”. Odată identificate toate bunurile „sechestrabile” (ale Elenei Udrea), procurorii DNA vor aprecia „dacă va fi vorba de confiscare extinsă, de confiscare în limita prejudiciului sau de o confiscare specială”.