„Nu mă surprinde susţinerea lui Traian Băsescu, pentru că mă cunoaște poate cel mai bine. Faptul că a crezut în mine, că nu am luat geanta cu bani, m-a emoționat. M-a bucurat foarte mult. Mă cunoaște de zece ani, știe exact ceea ce n-aș face niciodată. Atâta timp cât eu am putut să ies din arest preventiv înseamnă că există justiție. Dacă sunt excese și sunt, dacă sunt abuzuri și sunt, important este să încurajăm. Cei care conduc astăzi justiția sunt aceiași care au condus justiția în ultimii zece ani. În aceste 72 de zile, cât am stat la pușcările, mi-am petrecut mult timp la televizor. Nu poți să spui că sunt alții. Faptul că Elena Udrea a fost arestată, chiar dacă a dat satisfacție unora, nu înseamnă că asta este justiție”, a spus Udrea.
Citeşte şi: Elena Udrea, atac la Laura Codruţa Kovesi. „A câştigat popularitate din arestarea mea!”
Elena Udrea a mai spus că ar putea să spună lucruri din ultimii zece ani, dar că nu îşi propune acest lucru pentru că nu este un om iresponsabil şi înţelege faptul că sunt lucruri care ar trebui să rămână pentru totdeauna sau pentru următorii 50 de ani, neştiute.
„Aş putea să spun lucruri din ultimii zece ani, dar nu îmi propun să fac asta. Nu sunt un om iresponsabil. Înţeleg că sunt lucruri care, Doamne Fereşte, în niciun caz nu le-aş spune, pentru că s-a întâmplat să le ştiu şi sunt lucruri care ar trebui să rămână probabil pentru totdeauna sau pentru 50 de ani neştiute”, a mai afirmat, la B1TV, fostul ministru al Dezvoltării.
Elena Udrea a mărturisit că după perioada petrecută după gratii, s-a gândit dacă ar fi interesant să scrie o carte.
Elena Udrea a fost eliberată, joi, din închisoare. Fostul ministru a declarat, la poarta Penintenciarului de la Târgşor, că îi mulţumeşte fostului preşedinte Traian Băsescu pentru susţinerea pe care i-a acordat-o pe perioada cât a stat în arestul preventiv.
Elena Udrea a fost încarcerată la Penitenciarul de Femei Târgșor, după ce a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie în dosarul „Gala Bute”, fiind acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.
În dosar au mai fost deferiți justiției și fostul ministru al Economiei, Ion Ariton, fostul președinte al Federației Române de Box, Rudel Obreja, Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea, Ștefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naționale de Investiții, Dragoș Marius Botoroagă, administratorul unei firme.
Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, și anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia și Breazu, au primit, cu știința sa, sume de bani de la reprezentanții unor societăți comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanțate de ministerul pe care inculpata îl conducea.