Elena Udrea a declarat joi că Parlamentul are o imagine proastă şi de aceea momentul ales pentru discutarea pensiilor speciale pentru parlamentari nu este unul oportun.
Citeşte şi: Elena Udrea: „Există posibilitatea ca Traian Băsescu să candideze la Primăria Capitalei. Ar câştiga” VIDEO
„Am ramas datoare cu un raspuns la intrebarea pusa in emisiunea de ieri seara, despre pensiile speciale ale parlamentarilor.
M-am informat si am aflat ca este vorba de mai vechea propunere legislativa retrimisa de Iohannis in Parlament cu doua obiectii, nu de fond!!!, care acum parcurge procedura legala inainte de a fi supusa din nou votului. Deci ea a mai trecut o data in iunie prin Legislativ.
Parerea mea este ca momentul este foarte prost pentru o astfel de initiativa, care are nevoie sa fie inteleasa si acceptata de majoritatea populatiei.
Or, cu un Parlament avand o imagine atat de proasta, indiferent daca pe drept sau nu, o actiune generatoare de privilegii, este dezastruoasa pentru politicieni. Inainte chiar de a vedea argumentele Legii si experientele celorlalte tari europene in speta, pot spune ca nu avem nevoie acum de a da apa la moara, de a pune gaz pe foc etc., confirmandu-i cu aceasta initiativa pe cei care incearca sa anihileze clasa politica romaneasca.
Parlamentul Romaniei trebuie sa isi recapete increderea de care ar fi normal sa se bucure, gandindu-ne ca acolo ajung cei alesi de popor. Pentru aceasta este necesar sa se mobilizeze si sa isi asume rolul de singur for reprezentativ, de putere legislativa, actionand curajos, luand decizii majore in folosul tarii si al cetatenilor.
Daca nu vom reusi sa convingem oamenii ca nu suntem acolo pentru interesele noastre, vom fi responsabili istoric pentru distrugerea democratiei, a carei existenta Parlamentul o confirma si o apara in acelasi timp”, a scris Elena Udrea pe Facebook.
Citeşte şi: Parlamentarii şi-au votat pensiile speciale. Câţi bani în plus vor primi aleşii la pensie
Comisia de Statut a Parlamentului s-a întâlnit, marţi noaptea, pentru a dezbate cererea de reexaminare formulată de preşedintele Klaus Iohannis privind pensiile speciale ale parlamentarilor. Membrii Comsiiei au admis solicitarea şefului statului, stabilind că aleşii care au avut minimum un an de mandat, nu 6 luni cum era iniţial, vor primi pensii speciale şi că deputaţii şi senatorii au dreptul la aceste pensii la încetarea mandatului şi dacă nu sunt realeşi.
Aleşii au decis că un parlamentar care are un mandat de patru ani să primească la pensia de vechime în muncă un spor de 1.600 de lei, pentru două mandate în Parlament – 3.000 de lei, iar cei cu peste trei mandate – în jur de 4.600 de lei.