Elena Udrea: Pentru abuz în serviciu poţi aresta pe aproape oricine care a lucrat la stat

Elena Udrea a explicat, miercuri, la România TV, de ce i-a chemat ca martori în procesul din dosarul Gala Bute pe fostul premier Emil Boc şi pe fostul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu. Fosta şefă de la MDRT a explicat că din moment ce ea a fost arestată preventiv pentru abuz în serviciu, i se pare normal să cheme ca martori două persoane care au avut un rol în aprobarea hotărârii de guvern privind organizarea respectivului eveniment sportiv.
Ionela Marcu
23 sept. 2015, 19:40
Elena Udrea: Pentru abuz în serviciu poţi aresta pe aproape oricine care a lucrat la stat

Elena Udrea a declarat la România TV că nu i-a chemat la instanţă pe Cătălin Predoiu şi Emil Boc, fost ministru al Justiţiei, respectiv premier la momentul adoptării HG 14/2011 privind organizarea Galei Bute, pentru că i-ar considera vinovaţi de ceva, mai ales că nici ea nu se crede vinovată „de nimic”.

„Pe acuzaţia de abuz în serviciu privind implicarea MDRT în promovarea României la Gala Bute am fost arestată şi am stat în arest preventiv şi am fost trimisă în judecată. Cu privire la dl. Predoiu s-a disjuns cauza şi a rămas să se vadă dacă a săvârşit vreo faptă ilegală. Nu a fost nimic ilegal, nici în aprobarea hotărârea de guvern, nici în aplicarea ei.  Dacă eu am fost arestată pentru această acuzaţie mi se pare logic să-i chem pe dl. Predoiu şi pe dl. prim ministru Emil Boc. E obligatoriu din punctul meu de vedere ca aceia care au participat la aprobarea hotărârii să depună depoziţie ca martori pentru a descrie modalitatea în care s-a luat acea hotărâre şi motivul pentru care s-a luat, astfel încât eu să probez susţinerea mea că totul a fost legal”, a declarat Elena Udrea.

Elena Udrea a precizat că acuzaţia de abuz în serviciu, aşa cum este ea prevăzută în Codul Penal în prezent, este una „în baza căreia poţi să arestezi aproape pe oricine a lucrat la stat”. „Abuz în serviciu înseamnă orice acţiune îndeplinită greşit sau non-acţiune, neîndeplinire a unei sarcini, care a produs o pagubă. Mă rog la Dumnezeu ca oamenii din MDRT să nu fi greşit niciodată, să nu fi luat vreo şpagă pentru că având în vedere că lupta anticorupţie se duce pe ţinte mari, pe miniştri, dacă un funcţionar ar fi prins că a greşit sau a luat mită cel mai simplu i-ar fi să spună că aşa i-a spus ministrul Udrea”, a completat fosta şefă de la Turism.

Elena Udrea a ţinut să comenteze şi faptul că unii cred că DNA a început să o ancheteze abia în 2014, pe finalul mandatului lui Traian Băsescu, pentru că până atunci ar fi beneficiat de protecţia şefului statului: „Dacă ar fi aşa, de ce nimeni nu vine azi să spună că o anchetă a fost oprită la ordinul nu-ştiu-cui? Dacă vreodată s-a întâmplat ca pentru Elena Udrea să existe frână, pot ieşi cei care au primit acele indicaţii să spună că li s-a cerut să o protejeze pe Elena Udrea. Şi de ce nu au spus la momentul respectiv”.

Fostul ministru Elena Udrea s-a prezent, miercuri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde a fost programat un nou termen în dosarul „Gala Bute”. Aceasta a declarat, la ieşirea de la audieri, că îi va chema în instanţă, ca martori, pe fostul premier Emil Boc şi fostul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu.

Elena Udrea a fost trimisa în judecata pe 21 aprilie în dosarul „Gala Bute”, fiind acuzata de savârsirea a trei infractiuni de luare de mita, abuz în serviciu si tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene.

În dosar au mai fost deferiti justitiei si fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul presedinte al Federatiei Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu – administratorul terenurilor de la Nana detinute de Elena Udrea, Stefan Lungu – fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia – fost secretar general în Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Ana Maria Topoliceanu – fost director al Companiei Nationale de Investitii, Dragos Marius Botoroaga – administratorul unei firme.

Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, si anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia si Breazu, au primit, cu stiinta sa, sume de bani de la reprezentantii unor societati comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrarilor finantate de ministerul pe care inculpata îl conducea.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Mașinile interzise în România. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 18 iulie
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Codul Rutier. Verificați în documente această dată. Este obligatoriu
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'