„Preşedintele României se consultă cu partidele şi decide apoi pe cine nominalizează ca premier. Dar dacă USL sau un partid din USL a câştigat peste 50% plus unu, atunci are dreptul constituţional de a face propuneri preşedintelui. Preşedintele are dreptul constituţional să meargă pe propunerea făcută sau pe o altă propunere. Cert este că, din punctul meu de vedere, premierul va veni din partea USL. Nu înseamnă neapărat că domnul Ponta„, a declarat Elena Udrea, la România TV.
În ceea ce priveşte scorul înregistrat de ARD la alegeri, Udrea a spus că unul dintre motivelor rezultatelor slabe îl constituie lipsa de notorietate.
„Poate pentru că am făcut această alianţă prea târziu şi nu a avut notorietatea suficientă. Sunt opinii că parte din motivele pentru acest scor sunt reprezentate de lipsa de notoritetae. Cert este că nevoie de reconstrucţie, de unitate, de forţă, de dorinţă de face cu adevărat opoziţie, dacă rămânem în opoziţie, de mai puţine dispute interne, de mai puţină revanşă în interiorul PDL şi ARD”, a precizat Udrea.
Udrea a adăugat că se va face o analiză la nivelul ARD în urma rezultatelor la alegeri, iar, în opinia sa, „oameni care aduc voturi trebuie să fie cei care să conducă”.
„Fiecare din cei care au candidat trebuie evaluat. Eu cred că am demonstrat că unele din criticile pe care mi le-au adus colegii în acest ultim interval de timp au fost nefondate. (…) Am obţinut un scor bun în condiţiile date şi cred că am demonstrat că sunt om care se bate pentru partidul din care face parte, să obţină un scor bun. În ceea ce mă priveşte, sunt colegi care ar trebui să facă o reevaluare a activităţii mele„, a conchis Udrea.
Fostul ministru Elena Udrea (PDL) s-a clasat pe poziţia a doua la alegerile de duminică pentru Colegiul 4 de deputat din judeţul Neamţ, după contracandidatul său de la USL, Liviu Brătescu, dar intră de pe locul al doilea în Parlament.