Elena Udrea, ironică: Prin Gala Bute, am urmărit să ajung preşedintele României

Elena Udrea a declarat vineri, la Înalta Curte de Casație și Justiție, că prin organizarea Galei Bute a urmărit să ajungă cel mai bun ministru din Guvernul Boc și chiar președinte al României, însă s-a ales cu "huiduielile" a 8.000 de spectatori și un dosar penal.
Iulian Tudor
27 mai 2016, 15:08
Elena Udrea, ironică: Prin Gala Bute, am urmărit să ajung preşedintele României

În cadrul procesului în care este acuzată de corupție, Elena Udrea a fost întrebată la un moment dat de avocatul lui Rudel Obreja, fost președinte al Federației Române de Box, dacă prin organizarea Galei Bute a urmărit un interes politic personal.

Recunosc că am urmărit să fiu cel mai bun ministru din Guvernul Boc, să devin președintele României, cel mai bun dintre politicieni. Unele mi-au reușit, altele nu. Gala asta mi-a adus huiduielile a 8.000 de spectatori și un dosar penal„, a răspuns, ironic, Elena Udrea, potrivit Agerpres.

Tot la acest termen al procesului, Elena Udrea a solicitat judecătorilor audierea ca martori a fostului premier Emil Boc și a fostului ministru al Justiției, Cătălin Predoiu. Motivul invocat a fost faptul că organizarea galei a fost decisă în cadrul unei ședințe a Executivului condus de Emil Boc, prin adoptarea unei hotărâri de guvern.

„Toată lumea era interesată atunci ca acest meci să aibă loc. Întrebarea este care a fost câștigul Elenei Udrea, pentru că, până la urmă, eu am fost huiduită în sală de vreo 8.000 de oameni și m-am trezit și cu dosar penal. Deci, care a fost câștigul meu că Lucian Bute a boxat în România și care a fost abuzul pe care eu l-am făcut? Un ministru care conducea un minister cu obligația, prin hotărâre de Guvern, să se implice în promovarea României, în cadrul acelei competiții. Toată lumea vroia ca acest meci să aibă loc la București, deci nu cred că domnul Emil Boc are o problemă să recunoască încă o dată că și dânsul și-a dorit și a vorbit cu Obreja (…). Din punctul meu de vedere, pe cât de vinovată aș putea să fiu eu, ca ministru care a condus ministerul care avea fonduri pentru promovare, pe atât de vinovați sunt toți cei din guvern sau măcar cei care au avizat această hotărâre, adică deloc, din punctul meu de vedere. Nu e mai bine să îi întrebăm pe cei din Guvern cum a fost? Nu e bine să vină domnul prim-ministru și ministrul de Justiție să spună cum a fost? Că poate eu în apărarea mea pot să spun orice. Cred că este și interesul DNA să vină fostul premier și fostul ministru al Justiției să lămurească aceste aspecte„, a spus Elena Udrea la ieșirea din sala de judecată.

Judecătorii au admis audierea ca martori a mai multor persoane: Dorin Cocoș, Adrian Gărdean, Felix Tătaru, Cornel Răzmeriță, Miron Lupulescu, Vasile Mihalcea, urmând ca să decidă pe 2 iunie dacă acceptă chemarea în instanță a lui Emil Boc și Cătălin Predoiu.

Fostul ministru Elena Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie 2015, în dosarul „Gala Bute”, fiind acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În dosar au mai fost deferiți justiției și fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul președinte al Federației Române de Box — Rudel Obreja, Tudor Breazu — administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea, Ștefan Lungu — fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia — fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Ana Maria Topoliceanu — fost director al Companiei Naționale de Investiții, Dragoș Marius Botoroagă — administratorul unei firme.

Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, și anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia și Breazu, au primit, cu știința sa, sume de bani de la reprezentanții unor societăți comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanțate de ministerul pe care îl conducea.

CITEŞTE ŞI: Cătălin Predoiu, solicitat ca martor în dosarul Gala Bute: „Nu am nicio emoţie”

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Horoscop rune 19-25 august 2024. Mihai Voropchievici anunță o mare surpriză pentru Gemeni
Capital.ro
Ultimele informații despre Florin Piersic. Cum se simte marele actor
Playtech.ro
Se aplică de la 1 septembrie pentru românii cu pensii între 2.000 și 3.000 de lei. Veste bună venită direct de la Casa Națională de Pensii, vizând impozitarea
DailyBusiness
De ce economia țării nu este stabilă? Radu Crăciun: „Asigurăm prosperitatea altora și iluziile noastre”
Adevarul
Cine sunt cei doi britanici condamnați la închisoare după ce au atacat mașina unor români în Hull. Dezvăluiri incendiare din sala de judecată
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Satele care au devenit magnet pentru bucureșteni. Mulți s-au mutat la țară pe loc
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Roberta și-a pierdut viața la volanul autospecialei de poliție pe care o conducea! Avea doar 21 de ani
Cancan.ro
Răspunsul lui David Popovici pentru Marcel e viral: 'Medalionur de AUR 😂
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Un milion de români pot fi chemați în armată. Bărbații cu vârste între 20 și 35 de ani sunt obligați
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Spania permite Ucrainei să decidă cum și când să folosească echipamentele furnizate
MediaFlux
RĂSTURNARE în TENTATIVA de ASASINAT a lui TRUMP! S-A AFLAT ACUM
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...