Elena Udrea se revoltă, din nou: ”Situația este gravă la Târgșor, singurul penitenciar pentru femei. Avocatul Poporului se face că nu vede”

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea petrece a doua aniversarea fiicei sale departe de aceasta, fiind încarcerată la penitenciarul pentru femei Târgșor, iar acest lucru o revoltă peste măsură.
Mircea Filipescu
03 sept. 2023, 16:41
Elena Udrea se revoltă, din nou: ”Situația este gravă la Târgșor, singurul penitenciar pentru femei. Avocatul Poporului se face că nu vede”

Elena Udrea este revoltată de faptul că, pentru al doilea an la rând, Administrația Penitenciarelor în refuză dreptul legal la permisie, și a scris un mesaj pe rețelele de socializare în care o acuză și pe Renate Weber, Avocatul Poporului, de faptul că închide ochii la nerespectarea legii.

”Este al doilea an în care solicit sa mi se acorde permisie măcar de 24 de ore pentru a fi acasă de ziua de naștere a fetiței mele, care luna aceasta împlinește 5 anisori, dar mi se refuză acest drept.​

​Deși legea prevede posibilitatea ca deținuții sa meargă acasă pentru 10-30 de zile anual, tocmai pentru ca menținerea legăturii cu familia s-a dovedit esențială în reabilitarea celor care execută o pedeapsă cu închisoarea, în practică, această posibilitatea este aproape inexistentă.

​Conducerile penitenciarelor, pornind chiar de la vârful ANP, din incompetență sau comoditate, refuză să acorde aceste permisii, iar avocatul poporului Renate Weber se face că nu vede cum legea este încălcată și nu se respectă dreptul legal la permisii!

Situația este cu atât mai gravă la Târgșor, singurul penitenciar de femei, unde deținutele sunt majoritar mame de copii minori, care au cea mai mare nevoie de prezența mamei acasă, chiar și doar pentru câteva zile.

​Asa cum au demonstrat nenumărate studii internaționale, acești copii sunt traumatizați pentru tot restul vieții și extrem de vulnerabili la riscurile societății de azi, devenind mult mai ușor și într-un procent mult mai mare decât ceilalți copii victime ale abandonului școlar, ale traficului de minori, ale traficului de droguri și sunt mult mai predispuși la a săvârși ei înșiși infractiuni”, scrie Elena Udrea, din spatele gratiilor.

Elena Udrea: ”Sunt mama închise pentru că au furat scutece și lapte praf”

În continuare, blondina a subliniat cât de important este ca acești copii să se bucure de prezența mamei lor, chiar și pentru câteva zile, și spune că autorităților nu le pasă, pur și simplu, de copiii care vine din urmă.

”La noi, nu doar că nu îi pasă nimănui de aceste recomandări, nu doar ca mamele ajung în pușcărie pentru orice faptă, oricât de putin gravă, dar primesc și pedepse foarte mari, iar la eliberarea condiționată faptul ca aceste femei au acasă 1, 3, 7, 10 copii nu interesează pe nimeni, judecătorii nefăcând nicio diferența între un criminal și o mamă cu 7 copii, condamnată pentru furturi din magazine sau falsuri.

​Mai mult, nici măcar aceasta amărâtă de posibilitate de a merge acasă la copii și familie pentru câteva zile, care există deja în lege, nu este aplicată. Suntem în luna septembrie, luna în care copiii încep școală. Multi dintre cei cu mamele în pușcării merg pentru prima data la grădiniță, la școală sau în prima zi de liceu.

Deși ar putea sa aibă mamele alături, ei sunt obligați sa fie singuri într-un moment atât de important în viața lor pentru că nimănui nu-i pasă de ceea ce se întâmplă cu acești copii, așa cum nimănui nu-i pasă de copiii României în general! Si atunci de ce să ne mirăm ca se droghează și se prostituează de la 14 ani?

​P.S. Știu că până nu ajungi să te confrunți personal cu o problemă este mai greu să o înțelegi, așa că fac următoarea precizare:
– de multe ori, mamele care au încălcat legea au făcut-o tocmai pentru copiii lor. La Târgșor sunt mame condamnate pentru că au furat scutece și lapte praf din supermarket, spre exemplu.”, a conchis partenera de viață a lui Adrian Alexandrov.

Reamintim faptul că fostul ministru se află acum în Penitenciarul de femei Târgșorul Nou, unde execută pedeapsa de 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Sentinţa definitivă de condamnare s-a dat în iunie 2018 şi a fost confirmată în aprilie 2022, prin respingerea unei contestaţii în anulare.

Citește și: George Simion, citat la audieri de DGA într-un dosar de corupţie. „Observ diferite intimidări, acte la adresa noastră. Am crescut în sondaje, e normal”

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
România, lovită de furtuni. După o lună de caniculă, ANM anunță temperaturi scăzute, vijelie și grindină
Capital.ro
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
Playtech.ro
Wow! Cum arată Prințul George la 11 ani. E leit tatălui său, William
DailyBusiness
Atenție! Începând de azi se completează formularul 216. Cine e obligat!
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Filmul care s-a dovedit un eșec colosal. Investițiile au fost colosale
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Bogdan Vlădău, primele declarații despre divorțul de Gina Chirilă: 'Încă îmi revin un pic' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite ore
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Jurnalista Alsu Kurmasheva, condamnată la șase ani și jumătate de închisoare în Rusia pentru „răspândirea de informații false”
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!