„Am depus semnaturile, am depus candidatura. Ma bucur ca am reusit sa strang semnaturile, nu a fost usor. Legea actuala este facuta impotriva candidaturilor independente si a partidelor mici. Ma bucur ca au fost multi cei care m-au sprijinit, care au strans semnaturi pentru mine. Intru in aceasta competitie in care, chiar si fara voia mea, as fi fost. Sunt o tinta, dar nu accept sa fiu o victima. Am ales sa intru in competitia aceasta, iar propunerea pe care o fac bucurestenilor si romanilor, in general, este aceea de a permite unui politician, pentru ca acum avem la moda tehnocratii, care a demonstrat curaj si onestitate fata de cetateni, sa continue o lupta care este nevoie ca cineva sa o duca„, a spus Elena Udrea, la BEM.
Aceasta a declarat că, în zilele următoare, va prezenta şi programul cu care intră în campania pentru un nou mandat de parlamentar. „Voi veni cu un set de propuneri, un program care va fi mai actractiv, mai real si mai util decat colectia de platitudini prezentate de Dacian Ciolos si care se refera la initiative legislative care trebuie sa fie promovate, precum modificarea legii finantarii partidelor politice, legea lobby-ului, modificarea Constitutiei pentru a decide clar care sunt atributiile puterilor in stat, sunt necesare punerile de acord ale legislatiei penale cu deciziile Curtii Constitutionale, ne trebuie, de asemenea, legi prin care sa responsabilizam reprezentantii institutiilor statului”, a precizat Udrea.
De ce nu a candidat pe listele PMP
Elena Udrea a explicat care au fost motivele pentru care nu a candidat pe listele Partidului Mişcarea Populară: „Pentru a nu da nastere unor critici potrivit carora ma ascund in spatele unor liste, dar si pentru a nu da posibilitatea reprezentantilor din presa ai sistemului sa atace PMP si pe Traian Basescu„.
Udrea spus că nu îl consideră pe Traian Băsescu contracandidatul său, din contră, şi-ar dori să voteze un Guvern din care să facă parte PMP, cu un prim-ministru Traian Băsescu.
„Eu si Traian Basescu nu suntem contracandidati, din contra, ne completam. Sunt convinsa ca pe langa un electorat comun exista suficient electorat separat in ceea ce ma priveste pe mine si Traian Basescu. Imi doresc ca si eu, si PMP sa fim parte din noul Legislativ. Imi doresc ca din Parlamentul Romaniei sa votez un Guvern din care sa faca parte PMP, cu un prim ministru Traian Basescu„, a mai spus Elena Udrea.
Întrebată dacă este posibil să-i fie contestate semnăturile pentru alegerile parlamentare, aceasta a spus că dacă cineva nu vrea ca ea să intre în competiţie, atunci acest lucru este posibil. „Presupun că asta este posibil în cazul oricui. Dacă sunt oameni care nu vor să intru în competiţia asta, presupun că, în conformitate cu legea, pot face această contestaţie„, a spus Elena Udrea, la România TV.
Udrea a mai precizat că nu şi-a pus problema că nu va intra în Parlamentul, pentru că mizează pe bucureştenii care încă mai cred în ea.
„Nu mi-am pus problema că nu voi intra în Parlament. Cred că voi intra în Parlamentul Romaniei, chiar şi pentru un calcul simplu pe care l-am făcut. În 2014 am obtinut 60.000 de voturi în Bucureşti. Astăzi, un candidat independent are nevoie de mai puţin de jumătate din acest numar. Presupun că mai există atâţia bucureşteni care să mai creadă în Elena Udrea şi care să îmi dea votul lor pentru a merge în Parlament, unde cred că trebuie să fie şi oameni curajoşi, chiar şi politicieni„, a adăugat Elena Udrea.
Şi Partidul Mişcarea Populară a depus, joi, la Biroul Electoral Municipal Bucureşti, listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Fostul preşedinte Traian Băsescu deschide lista PMP la Senat, în timp ce Valeriu Steriu este pe primul loc pe lista pentru Camera Deputaţilor.