„Dupa experienta a 72 de zile petrecute in arest preventiv, fara sa fiu vinovata, sau in orice caz, fara sa fi fost gasita vinovata de ceva, am promis ca voi incerca sa ma opun abuzurilor facute in numele justitiei, indiferent impotriva cui se intampla. Cazul Marianei Rarinca este dovada faptului ca am avut dreptate cand am spus ca tinta nedreptatilor poate fi orice cetatean, nu doar eu, om politic presupus a priori vinovat. De aceea este nevoie de reactia celor de buna credinta, care nu doresc sa gireze prin tacerea ori nepasarea lor consolidarea unui sistem bazat pe teroarea catuselor, care reduce la tacere trimitandu-l la beci pe oricine isi permite sa il critice. Edmund Burke spunea: pentru ca raul sa triumfe, singurul lucru necesar este ca oamenii buni sa nu faca nimic. Pentru ca un om a stat 6 luni la puscarie fara sa fie vinovat, indurand umilinte si suferinte pe care cei mai multi nu aveti cum sa vi le imaginati, cineva trebuie sa plateasca. Nu eu trebuie sa spun cine, este treaba CSM-ului sa analizeze si sa sanctioneze, iar nu sa incerce sa ascunda gunoiul sub pres in timp ce pune pumnul in gura celor care au curaj sa vorbeasca despre erorile magistratilor”, a scris Elena Udrea, într-o postare pe contul de Facebook.
Mariana Rarinca a fost trimisa in judecata de procurorii DNA pe 1 iulie 2014, fiind acuzata ca a santajat-o pe Livia Stanciu, presedintele ICCJ.
In rechizitoriu, procurorii DNA au retinut ca, in perioada august/septembrie 2013 – 3 iunie 2014, Mariana Rarinca a amenintat-o pe Livia Stanciu, cu darea in vileag a unor fapte imaginare, compromitatoare pentru aceasta si pentru sotul acesteia. Potrivit DNA, in schimbul nedivulgarii catre presa a acestor informatii, presupus compromitatoare, Mariana Rarinca i-a pretins sefei ICCJ suma de 20.000 de euro.
În decembrie 2014, Mariana Rarinca a fost condamnată de Tribunalul Bucuresti la trei ani închisoare cu suspendare. Femeia a făcut apel, iar magistraţii CAB au achitat-o definitiv.