„Voi completa denunţul făcut în faţa procurorilor. Sunt oameni care tremură de frică că le-aş putea pomeni numele (…) Bieţii procurori, cât curaj să ai să-i faci anchetă lui Florian Coldea!„, a declarat Elena Udrea.
Aceasta a afirmat că în dosarul Microsoft este implicat avocatul Rareş Dan, care-i reprezintă pe cei care au depus denunţuri împotriva ei şi a lui Dorin Cocoş şi care, din acest motiv, au scăpat din arestul preventiv. Avocatul este fiul fostului general de Securitate Gheorghe Dan, ce are o relaţie apropiată cu Florian Coldea.
„Un om de afaceri implicat în dosarul Microsoft mi-a spus că, în 2004, că Gheorghe Dan a făcut o intervenţie la Alexandru Bittner în favoarea lui Florian Coldea, Bittner fiind atunci un apropiat al puterii, al lui Adrian Năstase (…) Ştiu de la Dinu Pescariu că Rareş Dan este apropiat de generalul Coldea. Pescariu mi-a povestit că are un cont blocat în Elveţia pe o firmă fără probleme penale, dar care, la un moment dat, a făcut afaceri, cu altă firmă. Omul de afaceri de care am vorbit şi-a deblocat contul cu ajutorul lui Rareş Dan, prin intermediul lui Florian Coldea, iar Dinu pescariu vroia şi el să-şi deblocheze astfel contul. Lucrurile astea sunt demonstrabile dacă oamenii ăştia sunt chemaţi„, a spus Elena Udrea.
Deputatul PMP a afirmat că îşi doreşte doar ca afirmaţiile ei legate de Coldea să fie cercetate. „De ce îl punem pe Florian Coldea mai presus de ce este uman? Sigur, poate că oamenii politici sunt răi. În general, au probleme de moralitate, dar cu toate relele, ei conduc ţara prin votul cetăţenilor. Când cineva conduce România manipulându-i pe toţi, asta este o putere ocultă care ameninţă democraţia„, a apreciat Udrea.
Elena Udrea a declarat vineri, într-un interviu pentru HotNews.ro, că a depus un denunţ la DNA împotriva şefului interimar al SRI, Florin Coldea.
„Am facut un denunt. La DNA. Un denunt in care spun lucruri despre dl general SRI Florian Coldea si despre… o amintesc pe doamna procuror general DNA Codruta Kovesi”, a spus Udrea.
În acest sens, fosta şefă a PMP a declarat că toată ancheta împotriva a fost instrumentată de Florian Coldea, care o urăşte.
„La o cafea cu dl Sebastian Ghita, undeva in vara trecuta, va spun si unde: la cafeneaua Sofa de pe Barbu Vacarescu, dl Sebastian Ghita – un apropiat al SRI-ului si o persoana care se vede des cu dl Florian Coldea – mi-a spus ca dl Coldea ma uraste”, afirmă Udrea.
În plus, ea a lăsat să se înţeleagă că acesta ar fi cel care conduce România, căci „cine deţine cătuşele este şi cel care conduce România”.
„Este seful actual al Serviciului Roman de Informatii, este dl Florin Coldea. Deci dl Coldea este cel care, in acest moment, detine aceasta putere, pentru ca pe de o parte detine toate secretele, este depozitarul tuturor secretelor tuturor, pe de alta parte are o foarte buna relatie cu dna Kovesi”, afirmă Udrea.
În plus, Udrea il acuza pe Coldea ca ar fi instrumentat campania impotriva sa si il acuza ca i-ar fi cerut fostului sau sot, Dorin Cocos, sa ii dea 500.000 de euro lui Sebastian Ghita pentru a-i sustine televiziunea Romania TV. Udrea sustine ca banii au fost dati de Dorin Cocos prin intermediul fiului sau, Alin Cocos.
Citeşte şi Kovesi, despre atacul Elenei Udrea: Nu e prima dată când suspecţii din dosare mă denigrează
Elena Udrea a mai sustinut ca ar fi facut lobby la premierul Victor Ponta pentru numirea Laurei Codruta Kovesi în funcţia de procuror general în cadrul DNA. În plus, a declarat că Ponta se opunea numirii lui Kovesi pe motiv că ar fi fost prea apropiată de DNA. Udrea a mai spus că s-a dus personal la Victor Ponta acasă pentru a discuta numirea lui Kovesi, dar a ţinut să sublinieze că nu i-a cerut nimeni acel lucru, nici şeful statului, nici altă persoană. Udrea a afirmat că a fost iniţiativa ei, pentru a debloca tensiunea dintre Traian Băsescu şi Victor Ponta, numirea Codruţei Kovesi fiind „cuiul lui Pepelea” dintre cei doi.
Elena Udrea a mai spus ca Tarata i-ar fi spus ca Florian Coldea i-a cerut sa directioneze, prin intermediul unor firme, sume de bani catre o companie de realizare a sondajelor de opinie, fara sa spuna numele casei de sondaje.