Elena Udrea contestă măsura arestului la domiciliu. Fostul ministru a precizat, luni, că instanţa va lua în discuţie contestaţia sa, marţi, când se va judeca cererea DNA de prelungire a arestului la domiciliu.
După şedinţa de luni, Elena Udrea le-a spus jurnaliştilor că nu merge la psiholog, după cele 72 de zile petrecute în arest preventiv, dar vrea să meargă la medic pentru analize.
„Voi face solicitare să merg la medic să îmi fac nişte analize. Nu am ajuns până, nu am acum, nu pot părăsi apartamentul„, a spus Udrea.
Aceasta a mai arătat că ceea ce îi lipseşte cel mai mult, în arestul la domiciliu, este „libertatea de mişcare”.
Întrebată unde s-a bronzat, Udrea a răspuns: „Pe balcon, in faţa apartamentului. (…) Stau de o lună acasa. Abia am avut răgazul să mă reobişuiesc cu condiţii decente şi cu o minimă stare de libertate”.
CITEŞTE ŞI Elena Udrea, la audieri în Gala Bute. Fostul ministru cere refacerea rechizitoriului VIDEO
Cât priveşte propunerile de modificare aduse Codului penal referitoare la încătuşare, Udrea a reluat ideea că „se arestează cu prea multă uşurinţă”.
„Nu vorbim aici doar de oamenii politici, care dau satisfacţie, atunci când sunt arestaţi, opiniei publice. Vorbim de simplii cetăţeni care ajung în puşcărie mult prea uşor şi care rămân pentru un timp îndelungat în arest pentru că procedura asa cum este ea astăzi mai suportă corectări. (…)
Eu stând în puşcărie, la Târgşor, nu am fost încătuşată. În schimb, stând în arestul central al Capitalei, oriunde eram scoasă, purtam cătuşe.
De ce la penintenciar puteam să nu port cătuşe, şi nici n-am fugit şi nici nu m-am bătut cu gardienii, în timp ce la arestul preventiv eram obligată să port cătuşe? Purtarea cătuşelor trebuie limitată. Nu pui cătuşe în orice context oricui, doar pentru spectacol.”, a declarat Udrea.
Udrea a mai spus că, în prezent, lucrează la „nişte legi care nu au legătură Codul penal”, precizând că acestea vizează situaţia copiilor care rămân in tara, in timp ce parintii pleaca in strainatate sa munceasca şi modul în care se execută pedepsele în Romania.
Fostul ministru a mai mărturisit că nu se uită la televizor şi nici la filme, dar continuă să scrie despre experienţa prin care a trecut şi încă trece.