Procurorii DNA au decis să nu mai ceară prelungirea arestării sale în dosarul Microsoft în care este acuzată de luare de mită, spălare de bani dar şi de trafic de influenţă.
Citeşte şi: ELENA UDREA, la DNA. Marius Striblea: CONFRUNTĂRILE au DEMONTAT în întregime acuzaţiile procurorilor VIDEO
Procurorii nu au mai cerut prelungirea măsurii de arest la domiciliu în cazul său, în condiţiile în care acesta a expirat în 17 martie. Cel mai probabil, ei au considerat că nu mai este nevoie de un mandat de arestare la domiciliu din moment ce Elena Udrea are emis pe numele său un mandat de arestare preventivă în dosarul gala Bute, potrivit România TV.
Măsura arestului preventiv în dosarul gala Bute va expira pe 26 martie, iar DNA ar urma să ceară până atunci prelungirea lui. Totuşi, decizia finală stă în mâinile judecătorilor de la instanţa supremă care ar putea să nu admită această prelungire sau să schimbe măsura arestului preventiv în arest la domiciliu.
Elena Udrea speră ca discuţiile purtate în faţa procurorilor cu denunţătorii săi, confruntările cu aceştia să o ajute să iasă din arest şi să fie judecată în libertate.
Citeşte şi: ELENA UDREA, schimbare de look în AREST
Pe 17 februarie, Curtea supremă a decis ca Elena Udrea să fie cercetată în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile (după ce a stat șase zile în arest preventiv), măsură care a expirat pe 17 martie, iar procurorii nu au mai solicitat prelungirea acestei măsuri preventive.
În prezent, Elena Udrea se află în arestul Poliției Capitalei, ea primind mandat de arestare preventivă în celălalt dosar în care este cercetată de DNA, respectiv dosarul ‘Gala Bute’. Acest mandat de arestare preventivă expiră pe data de 26 martie.
În dosarul Microsoft, Elena Udrea este acuzată de săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență (fapte în legătură cu încheierea și derularea acordului cadru de licențiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente și a actelor adiționale la acestea); trafic de influență (fapte în legătură cu derularea contractului e-România); trafic de influență (fapte în legătură cu pretinderea și primirea a 500.000 de euro); și spălare de bani.