Elevi care ne fac mândri şi în vacanţă! Opt premii pentru România la Olimpiada Internaţională de Lingvistică

Elevii români, premiați la Olimpiada Internațională de Lingvistică: 6 medalii de aur, argint și bronz și 2 mențiuni, în competiție cu alte 50 de echipe.
Romania TV
28 iul. 2023, 19:47
Elevi care ne fac mândri şi în vacanţă! Opt premii pentru România la Olimpiada Internaţională de Lingvistică

Elevii români au obţinut şase medalii (una de aur, trei de argint, două de bronz) şi două menţiuni la Olimpiada Internaţională de Lingvistică, desfăşurată în perioada 23 – 29 iulie în Bansko, Bulgaria. Au participat peste două sute de elevi, din 38 de ţări.

 

Cei opt elevi români participanți la Olimpiada Internațională de Lingvistică (IOL) 2023, ținută la Bansko, în Bulgaria, au obținut câte un premiu, după cum au anunțat organizatorii la festivitatea de premiere anunță, rezultate confirmate de coordonatorii lotului național pentru Edupedu.ro. Este vorba de o medalie de aur, trei de argint, două de bronz și două mențiuni speciale.
Competiția a avut loc între 21 și 29 iulie, începând cu sosirea echipelor de luni, 24 iulie. Marți, 25 iulie și joi, 27 iulie, au avut loc probele individuală, respectiv, pe echipe, conform programului oficial. În celelalte zile, olimpicii au putut participa la vizite în zona stațiunii Bansko. Diseară are loc cina festivă, iar mâine, sâmbătă, 29 iulie, echipele revin în țară. 52 de echipe din peste 35 de țări au participat la concurs, potrivit datelor de la organizatori.

Olimpicii la matematică care au adus 6 medalii pentru România doresc să își pună talentele în valoare în străinătate. Motivele lor pentru a alege o facultate în afara țării

Proba individuală a durat 6 ore şi a presupus rezolvarea a 5 subiecte, iar cea pe echipe a durat 4 ore şi a presupus rezolvarea unui subiect. În acest an, în premieră, România a avut un lot de 8 elevi, format din două echipe, una de băieți și una de fete. Ambele sunt recunoscute ca echipe oficial participante, dar doar cea de băieți a primit finanțare de la Ministerul Educației. Pentru participarea echipei de fete a fost nevoie să se găsească sponsori, după cum au scris organizatorii olimpiadei din România într-o postare pe Facebook, pe 20 iulie.

În 2022, lotul format din 4 elevi obținea locul 3 în lume pentru România, cu câte o medalie de aur, argint și bronz.

La coordonarea și pregătirea lotului olimpic au participat Valentina Cojocaru și Roxana Preda asistenți universitari doctori la Facultatea de Litere a Universității din București și Paul Helmer, fost olimpic, cadru didactic asociat la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Iată elevii premianți:

Medalie de aur:

Vlad-Ștefan Oros – medalie de aur
Medalii de argint:

Matei Chirilă
Mihai-Alexandru Bratu
Elena Păvăloaia
Medalii de bronz:

Mihaela Anghel
Valeriia Pishchymukha
Mențiuni (Honorable Mentions):

Andrei Cristian Nedelea Bolboacă
Elena-Tamara Ivanof

Cei 8 elevi sunt cei care obțineau, în urmă cu 10 zile, câte o medalie de aur, argint sau bronz, la Olimpiada de Lingvistică Asia-Pacific 2023.

„Din lotul național face parte și Valeriia Pishchymukha, originară din Ucraina, care a terminat clasa a X-a la Colegiul Național „George Coșbuc” din Cluj-Napoca. Laureata a participat la Olimpiada de Lingvistică din Ucraina începând cu clasa a VII-a. Deși a început să învețe limba română cu mai puțin de 2 ani în urmă, Valeriia a reușit să se claseze în primii 8 elevi la etapa anterioară, iar anul acesta va face parte din cea de-a doua echipă care va reprezenta România la IOL din Bulgaria”, scria Universitatea din București într-un comunicat din 21 iulie.

Olimpicul cu aur absolut, pregătit de un fost olimpic român
În 2023, aurul absolut, prima medalie de aur și cel mai mare punctaj de la proba individuală, 96.5 puncte, a fost obținut de Ian Tam din Hong Kong, pregătit de românul Vlad Neacșu, stabilit în Asia pentru doctorat din 2020 și coordonator al Olimpiadei de Lingvistică din Hong Kong.

România pierde elitele. Antrenorul lotului olimpic de matematică: Toți olimpicii doresc să plece din țară
Elevii români care au avut recent performanțe – record istoric la Olimpiadele Internaționale de Matematică și Fizică și profesorii lor s-au întâlnit marți, 18 iulie, cu premierul Marcel Ciolacu, la Palatul Victoria, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului. La întâlnire a participat și Ligia Deca, ministrul Educației, însă acest lucru nu este menționat în comunicatul de presă și nici nu apare în imaginile oficiale de pe site-ul guvernului.

Spynews
Soția unui luptător celebru o face praf pe amantă, după mulți ani de tăcere. Cu dovezi, o pune la punct pe femeia cu care își împarte soțul / FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Amendă fabuloasă pentru toți posesorii de câini și pisici din România. Este interzis să faceți așa ceva
Capital.ro
Mașinile interzise în trafic. Vehiculele diesel, fără drept de circulație. S-a pus termen 2 ani
Playtech.ro
Antonia, în cea mai transparentă rochie! E mult prea FIERBINTE, a lăsat la vedere chiar TOT
DailyBusiness
LOVITURĂ DURĂ PENTRU VITEZOMANI! Toate mașinile vor fi dotate cu asta
Adevarul
De ce dieta keto poate distruge organismul. Avertismentul transmis de specialiști: „Risc de boli de inimă și accident vascular cerebral”
Spynews
Cine sunt cei doi tineri care au murit într-un cumplit accident pe DN2. Alin și Alexandra urmau să facă nuntă. Erau căsătoriți civil din luna iunie | FOTO
Spynews
Babană a tăiat rochia unei mirese la nuntă! De ce a recurs fostul concurent de la Chefi la cuțite la acest gest / VIDEO
Evz.ro
Victor Ciutacu, în politică! Răspunsul la care nimeni nu se aștepta
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
Ce rentă viageră va încasa David Popovici după ce se va retrage. E asigurat pentru tot restul vieții!
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Explicația surprinzătoare a clujencei care și-a închiriat apartamentul cu 8.000 de euro, pe durata festivalului UNTOLD: „Am scris un zero în plus”
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Sunt obligați să plătească. Marcel Boloș: Fentează statul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Cine e tânărul ucis în bătaie în fața unei săli de jocuri. A stat 6 zile în comă, după ce a fost confundat cu altcineva
substantial.ro
Curtea Supremă a SUA respinge încercarea statului Missouri de a opri sentința lui Trump
MediaFlux
DONALD TRUMP e în PERICOL! Kamala Harris face ANUNȚUL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!