Elevii care vor să dea bacalaureatul pentru a treia oară trebuie să plătească o taxă de 230 de lei

Absolvenţii de liceu care au susţinut de două ori bacalaureatul şi nu au promovat nicio probă plătesc 230 de lei dacă se vor înscrie pentru o nouă sesiune. Dacă au fost respinşi la una sau mai multe probe vor achita doar contravaloarea acestora, suma fiind stabilită de către inspectoratele şcolare.
Roxana Gagiu
18 feb. 2013, 15:27
Elevii care vor să dea bacalaureatul pentru a treia oară trebuie să plătească o taxă de 230 de lei

Ministerul Educaţiei a stabilit suma pe care trebuie să o plătească acei candidaţi care nu au promovat nicio probă a bacalaureatului şi care au susţinut de două ori acest examen.

Potrivit metodologiei, candidaţii au dreptul să susţină examenul de bacalaureat fără taxă de cel mult două ori. Prezentările ulterioare la examen sunt condiţionate de achitarea unor taxe, care se stabilesc anual, pâna la data de 1 martie, de către Ministerul Educaţiei.

Candidaţii care au participat, dar nu au promovat examenul de bacalaureat în sesiunile organizate începând cu anul 2003 pot solicita recunoaşterea unora dintre probele promovate anterior.

Ministerul Educaţiei a anunţat că şi pentru 2013 taxa pentru cei care nu au promovat nicio probă a bacalaureatului la două sesiuni va fi 230 de lei.

Dacă tinerii vor avea de susţinut pentru a treia oară în intervalul 2003-2013 una sau mai multe probe nepromovate vor achita o taxă stabilită de către inspectoratul şcolar, în funcţie de disciplină.

Prima sesiune a examenului de bacalaureat din 2013 are loc în perioada iunie – iulie, candidaţii putând să se înscrie în perioada 27-31 mai.

CITEŞTE: DEZASTRU la simulările pentru BACALAUREAT şi EVALUARE NAŢIONALĂ, în Bucureşti

Examenul de bacalaureat va începe în 10 iunie cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, susţinută până în 12 iunie. În perioada 12-14 iunie va avea loc proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, urmată în 17-21 iunie de proba de evaluare a competenţelor digitale şi în 25-28 iunie de proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Probele scrise de la bacalaureat vor fi susţinute în 1 iulie la Limba şi literatura română şi în 2 iulie – la Limba şi literatura maternă. Testarea va continua în 3 iulie cu proba obligatorie a profilului şi în 5 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării.

Rezultatele vor fi afişate în 8 iulie, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00, urmând ca în perioada 9 -11 iulie să fie soluţionate. Rezultatele finale vor fi afişate în 12 iulie.

A doua sesiune a examenului de bacalaureat din 2013 va avea loc în perioada august-septembrie, înscrierile fiind programate din 15 până în 19 iulie.

În 19-20 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în 19-21 august – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 20-21 august – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională şi în 22-23 august – evaluarea competenţelor digitale.

Din 26 august vor începe probele scrise, prima testare fiind la Limba şi literatura română, urmată în 27 august de Limba şi literatura maternă, 28 august – proba obligatorie a profilului şi 30 august – proba la alegere a profilului şi specializării.

Primele rezultate vor fi afişate în 2 septembrie, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor fi depuse între orele 12.00 şi 16.00. În 3-4 septembrie vor fi soluţionate contestaţiile, iar în 5 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Noi rute Wizz Air către două destinații adorate de români. Prețul biletelor pornește de la 25 de euro
Capital.ro
Se confiscă banii în România. S-a dat lege astăzi, 18 Iulie. Te duci la închisoare între 2 și 7 ani
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Tichetele care se anulează în 30 de zile. Românii care trebuie să se grăbească
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cuplul de la Insula Iubirii care NU S-A DESPĂRȚIT după terminarea filmărilor 😍 A fost prezent și la nunta Iustinei cu Cornel Luchian
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Cutremur în România. Ion Iliescu a primit decizia. Procurorii n-au avut milă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Nadia Comăneci marchează 48 de ani de la primul 10 perfect din istoria gimnasticii olimpice
MediaFlux
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'