Elevii din București și alte 22 de județe intră în vacanță. Potrivit deciziilor inspectoratelor școlare, în săptămâna 17-21 februarie 2025 sunt în vacanţă elevii din următoarele judeţe: Argeş, Bihor, Buzău, Brăila, Bucureşti, Călăraşi, Cluj, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Ilfov, Mehedinţi, Olt, Prahova, Sălaj, Teleorman, Timiş, Vaslui, Vâlcea, Vrancea.
Citește și: Înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar 2025-2026. Când trebuie depuse actele
Următoarea vacanță este programată în perioada 18 aprilie – 27 aprilie, urmând ca vacanța de vară să înceapă pe 21 iunie.
Ministerul Educației a lansat în consultare publică Proiectul de Ordin al ministrului educației și cercetării privind structura anului școlar 2025-2026. Anul școlar viitor va debuta pe 7 septembrie.
În forma actuală, proiectul prevede 36 de săptămâni de cursuri pentru majoritatea elevilor, prima zi de şcoală urmând a fi 8 septembrie.
Citește și: Înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar 2025-2026. Când trebuie depuse actele
Potrivit ordinului, sunt stabilite excepţii:
a) pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, anul şcolar are o durată de 34 de săptămâni de cursuri şi se încheie la data de 5 iunie 2026;
b) pentru clasa a VIII-a, anul şcolar are o durată de 35 de săptămâni de cursuri şi se încheie la data de 12 iunie 2026;
c) pentru clasele din învăţământul liceal – filiera tehnologică şi pentru clasele din învăţământul profesional, anul şcolar are o durată de 37 de săptămâni de cursuri şi se încheie la data de 26 iunie 2026;
d) pentru clasele din învăţământul postliceal, durata cursurilor este cea stabilită prin planurile-cadru de învăţământ în vigoare.