Elevii, din nou la şcoală. Peste jumătate din dascăli sunt vaccinaţi. Sorin Cîmpeanu: Consider că este un mesaj foarte bun pe care sistemul îl dă

Ministerul Educaţiei a anunţat, vineri, că până în prezent s-au vaccinat 58 la sută din profesori. Sorin Cîmpeanu a catalogat rezultatul centralizării privind vaccinarea drept "îmbucurător”. 
Loredana Brumă
21 mai 2021, 21:28
Elevii, din nou la şcoală. Peste jumătate din dascăli sunt vaccinaţi. Sorin Cîmpeanu: Consider că este un mesaj foarte bun pe care sistemul îl dă

Elevii, din nou la şcoală. Potrivit Ministerului Educaţiei, 185.173 de angajaţi din sistemul naţional de învăţământ s-au vaccinat până în prezent. Sorin Cîmpeanu, afirmă că majoritatea sunt vaccinaţi cu ambele doze, arătând că aproximativ 60% dintre profesori s-au vaccinat, iar la nivelul sistemului rata de imunizare în rândul angajaţilor este de 58%.

Elevii, din nou la şcoală. Peste jumătate din dascăli sunt vaccinaţi

Ministerul Educaţiei a făcut publice, vineri seară, rezultatele raportărilor privind vaccinarea personalului din sistemul de învăţământ preuniversitar (de stat) şi din sistemul de învăţământ superior (de stat şi privat).

Astfel, din totalul de 266.120 de angajaţi titulari în învăţământul preuniversitar de stat s-au vaccinat 151.133 persoane (112.559 cadre didactice şi 38.574 personal didactic auxiliar şi nedidactic).

„Precizăm că un număr de 125.523 angajaţi au parcurs schema completă de vaccinare. Raportat la total angajaţi titulari se înregistrează o rată de vaccinare de 56,8%. Raportat la numărul cadrelor didactice, rata de vaccinare este de 58%”, potrivit sursei citate.

Din totalul de 51.411 angajaţi titulari în învăţământul universitar de stat şi privat s-au vaccinat 34.040 de persoane (22.391 cadre didactice şi 11.649 personal didactic auxiliar şi nedidactic).

„Precizăm că un număr de 30.574 angajaţi au parcurs schema completă de vaccinare. Raportat la total angajaţi titulari se înregistrează o rată de vaccinare de 66,2%. Raportat la numărul cadrelor didactice, rata de vaccinare este de 76,5%”, au menţionat reprezentanţii Ministerului.

Din totalul de 317.531 de angajaţi titulari în învăţământul preuniversitar de stat şi în sistemul de învăţământ superior (de stat şi privat), s-au vaccinat 185.173 (134.950 cadre didactice şi 50.223 personal didactic auxiliar şi nedidactic).

Un număr de 156.097 angajaţi au parcurs schema completă de vaccinare. Raportat la total angajaţi titulari se înregistrează o rată generală de vaccinare de 58,32%. Raportat la numărul cadrelor didactice, rata de vaccinare este de 60%.

Sorin Cîmpeanu a catalogat rezultatul centralizării privind vaccinarea drept „îmbucurător”.

„Peste 185.000 de angajaţi din sistemul de educaţie sunt vaccinaţi, cea mai mare parte dintre ei sunt vaccinaţi cu ambele doze. Este vorba despre un număr de peste 151 000 de angajaţi din sistemul preuniversitar de stat şi de un număr de peste 34.000 de angajaţi din sistemul universitar de stat şi privat.

Consider că este un mesaj foarte bun pe care sistemul îl dă. Vom analiza această situaţie şi e foarte probabil să vedem o rată de vaccinare mult mai scăzută în mediul rural. Acolo este nevoie de acţiuni gen caravana vaccinării”, a precizat ministrul Educaţiei la Antena 3.

Citeşte şi Sorin Cîmpeanu, anunţ de ultimă oră privind întoarcerea elevilor la şcoală: Frica este o vulnerabilitate

Cîmpeanu: Ministerul Educaţiei are în buget sumele aferente decontului navetei elevilor

Sorin Cîmpeanu anunţă că ministerul de resort propune modificări semnificative în ceea ce priveşte decontarea transportului pentru elevi. Conform acestuia, una dintre modificări vizează creşterea tarifului pentru abonamentele decontate, o alta făcând referire la posibilitatea decontării transportului şi pentru distanţe mai mari de 50 de kilometri.

„Această pandemie a amplificat problemele cronice ale învăţământului românesc. Printre acestea, partea de echitate a fost o problemă foarte importantă care a fost accentuată pe parcursul pandemiei. Riscul de abandon şcolar este crescut, partea de sprijin pentru elevi din perspectiva transportului este esenţială. Din păcate, nu am reuşit să clarificăm reglementarea, spre exemplu Ministerul Educaţiei are în buget sumele aferente decontului navetei elevilor.

Am prezentat o propunere care are trei caractere de noutate. În primul rând, ministerul avansează suma, urmând ca luna următoare elevii să deconteze, să se regleze în raport cu suma avansată – până acum părinţii avansau suma, deci o schimbare importantă. Cea de-a doua schimbare: până acum se decontau primii trei kilometri cu 10 lei pe lună, am considerat că este ridicol acest plafon, l-am crescut la 30 de lei pe lună adăugând după aceea câte trei lei pentru fiecare kilometru până la 50 de kilometri.

În plus o altă noutate: nu am mai limitat la 50 de kilometri; dacă sunt elevi care sunt obligaţi să facă naveta la distanţe mai mari de 50 de kilometri li se decontează întreaga sumă. S-ar putea ajunge pentru 50 de kilometri spre exemplu la decontarea unui abonament de 171 de lei pe lună”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a menţionat că ministerul doreşte să promoveze săptămâna viitoare o OUG prin care să facă posibilă plata pentru acest transport din bugetul actual al ministerului, menţionând că „banii există”.

Citeşte şi Sorin Cîmpeanu, precizări importante despre vaccinarea anti-covid a elevilor: Se va putea organiza în cele mai bune condiţii

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Reacția lui Gigi Becali, după ce Guvernul a declarat zi de doliu național în urma morții Papei Francisc: „Nu plâng la mormânt străin!”
Fanatik.ro
Obiceiul sănătos recomandat persoanelor care au peste 50 de ani. Ce e bine să facă în fiecare zi
Capital.ro
Regulă pentru pensionarii cu permis de conducere. Seniorii de peste 65 de ani trebuie să aleagă
Playtech.ro
Klaus Iohannis, generos înainte de alegerile prezidenţiale. Gestul făcut de fostul preşedinte faţă de un bătrân, pe stradă
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Un român a făcut parte din echipa care a amenajat cripta Papei Francisc. Sicriul Sfântului Părinte a trecut prin mâinile sale
wowbiz.ro
Fostul iubit al Danielei Crudu a fost declarat mort! Detalii halucinante
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
Piramida de la Pitești, locul enigmatic al experimentelor neconvenționale
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Prietena Soranei Cîrstea, divorțată de o vedetă TV! Pentru ea a părăsit-o milionarul pe Ana
kanald.ro
„Nu te voi uita niciodată, prieten drag!” Tudor s-a stins din viață în Marea Britanie, la doar 27 de ani. Prietenii săi cer acum ajutor pentru repatriere
Cancan.ro
Vedeta TV a murit la 44 ani din cauza unei infecții severe. Medicii i-au amputat piciorul, dar a fost prea târziu
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Finalul lui Călin Georgescu: E scos din joc! Verdictul sosit duminică, 27 aprilie: Nu au nimic
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Simona Halep, în costum de baie şi cămaşă transparentă! Cât costă geanta Marni de plajă
stirilekanald.ro
Dezastrul de la Cernobîl, 39 de ani după: Urmele radioactive sunt încă prezente în România! Cum pot ajunge pe masa fiecăruia dintre noi
Judecătorul Alexandru Vasile de la Curtea de Apel Ploieşti va fi cercetat de Inspecţia Judiciară
MediaFlux
Noi beneficii la pensionare. Anunț al șefului Casei de Pensii
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Planta care atrage iubirea în viața noastră. Floarea fericirii feminine nu ar trebui să lipsească din casele noastre