Elevii intră vineri în VACANŢA DE PRIMĂVARĂ. Vezi când sunt programate tezele din semestrul al II-lea

VACANŢA DE PRIMĂVARĂ. Elevii din învăţământul primar şi preşcolarii vor intra de vineri în vacanţă pentru o săptămână, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Astfel, elevii din învăţământul primar şi copiii de la grădiniţă se vor întoarce la cursuri pe 20 aprilie.
Roxana Gagiu
07 apr. 2015, 06:05
Elevii intră vineri în VACANŢA DE PRIMĂVARĂ. Vezi când sunt programate tezele din semestrul al II-lea

VACANŢA DE PRIMĂVARĂ. Elevii intră vineri în vacanţa de primăvară, care este cuprinsă între 11 aprilie şi 19 aprilie. Cursurile se vor relua în 20 aprilie, anul şcolar urmând să se încheie la 19 iunie. Vacanţa de vară de dinaintea anului şcolar 2015-2016 va fi între 20 iunie şi 13 septembrie.

Conform calendarul şcolar, săptămâna 6 – 10 aprilie din semestrul al doilea este dedicată activităţilor extracurriculare şi extraşcolare, în cadrul programului „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!„.

Citeşte:

TRANSPORT GRATUIT pentru toţi elevii şi profesorii care participă la „Şcoala altfel”

ŞCOALA ALTFEL. Copiii din Sectorul 4, invitaţi la „Caravana filmului românesc”. Intrarea este liberă

„ŞCOALA ALTFEL” la metrou. Elevii pot afla cum arată cabina unui tren de metrou şi cum circulă acesta

Tezele de pe semestrul al II-lea al anului şcolar 2014-2015 se susţin, de regulă, până la data de 22 mai 2015. În semestrul al II-lea, la clasa a VIII-a, tezele se vor susţine până la data de 15 mai 2015, iar la clasele terminale de liceu, până la data de 24 aprilie 2015.

Vezi aici> Lista disciplinelor la care se susţin lucrări de evaluare semestrială (teze) în anul şcolar 2014 – 2015

La şcolile şi clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale, pe lângă lucrările scrise (din lista de mai jos), se susţine lucrare scrisă semestrială şi la limba şi literatura maternă, indifernt de nivel, filieră, profil, specializare/calificare profesională, an d studiu şi formă de şcolarizare.

La clasele cu predare în regim bilingv sau intensiv a unei limbi străine, indiferent de specializarea/calificarea profesională, pe lângă lucrările scrise (din lista de mai jos), se susţine lucrare scrisă semestrială şi la limba străină respectivă.

DISCIPLINELE la care se susţin tezele în anul şcolar 2014-2015:

Învăţământul gimnazial

Clasele V-VII: Limba şi literatura română şi Matematică
Clasa a VIII-a: Limba şi literatura română şi Matematică, Istorie/Georgrafie (la alegere)

Învăţământul liceal – Filiera teoretică

Clasele IX – XII/XIII

  • Filologie: Limba şi literatura română, Limba modernă I, Istorie/Georgrafie (la alegere), Limba latină (la învăţământ seral şi frecvenţă redusă la clasa a XIII, teza se va susţine la Ştiinţe socio-umane)
  • Ştiinţe sociale:Limba şi literatura română, Limba modernă I, Istorie/Georgrafie (la alegere), Ştiinţe socio-umane (Logică la clasa a IX / Psihologie la clasa X / Economie sau Sociologie la clasa a XI / Filosofie la clasa a XII / Filosofie la clasa a XIII seral şi frecvenţă redusă)
  • Matematică-informatică: Limba şi literatura română, Matematică, Informatică (la seral şi f.r. pentru clasele IX şi X se va susţine la Fizică), Fizică/Chimie/Biologie (la alegere) (la învăţământ seral şi f.r. la clasa XII şi XIII, teza se va susţine la Fizică)
  • Ştiinţe ale naturii: Limba şi literatura română, Matematică, Fizică/Chimie/Biologie (la alegere), Fizică/Chimie/Biologie (la alegere, altă disciplină decât cea aleasă mai sus)

    Învăţământul liceal – Filiera teoretică

    Clasele IX-XII, învăţământ la zi

  • Arte plastice şi decorative: Limba şi literatura română, Limba modernă I, Istoria artelor şi arhitecturii, Ştiinţe socio-umane
  • Arhitectură, arte ambientale şi design: Limba şi literatura română, Limba modernă I, Matematică, Ştiinţe socio-umane
  • Conservare-restaurare bunuri culturale : Limba şi literatura română, Limba modernă I, Ştiinţe socio-umane, Istoria artelor şi arhitecturii
  • Muzica: Limba şi literatura română, Limba modernă I, Ştiinţe socio-umane, istoria muzicii
  • Coregrafie: Limba şi literatura română, Limba modernă I, Ştiinţe socio-umane, Istoria baletului
  • Teatru/Arta actorului: Limba şi literatura română, Limba modernă I, Ştiinţe socio-umane, Istoria teatrului
  • Profilul sportiv: Limba şi literatura română, Limba modernă I, Biologie, Pregătire sportivă teoretică

Liceul Militar (Ministerul Apărării Naţionale)

Matematică-Informatică: Limba şi literatura română, Limba modernă I, Matematică, Informatică

Clasele IX, X, XI – Învăţământ profesional

În clasele IX, X, XI, pentru toate domeniile şi calificările, tezele semestriale se vor susţine la Limba şi literatura română şi Matematică.

Vezi aici LISTA COMPLETĂ A MATERIILOR LA CARE SE SUSŢIN EVALUĂRILE SEMESTRIALE ÎN ANUL ŞCOLAR 2014-2015

Vezi aici: SUBIECTE BACALAUREAT 2015 EDU.RO la toate materiile

Absolvenţii de liceu se vor putea înscrie la prima sesiune a examenului de bacalaureat între 25-29 mai 2015 şi vor încheia cursurile în 29 mai.

Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română se va face între 8-10 iunie, iar absolvenţii de liceu aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă între 10-12 iunie.

Evaluarea competenţelor digitale va avea loc între 15-19 iunie, iar proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională între 22-26 iunie.

Prima probă scrisă, cea la limba şi literatura română, va fi susţinută în 29 iunie, proba la limba şi literatura maternă în 30 iunie, proba obligatorie a profilului 1 iulie, proba la alegere a profilului şi specializării în 3 iulie.

Rezultatele vor fi afişate în 6 iulie până la ora 12,00 şi tot în aceeaşi zi se vor putea depune contestaţiile până la ora 16,00. Rezolvarea contestaţiilor se va face între 7-9 iulie.

Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi afişate în 10 iulie.

Citeşte şi: Guvernul a aprobat CIFRELE DE ŞCOLARIZARE pentru anul şcolar 2015-2016: A scăzut numărul de locuri la liceu

Evaluarea naţională va începe, pentru absolvenţii de clasa a VIII-a, pe data de 22 iunie, cu proba la limba şi literatura română.

Elevii aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine evaluarea la limba maternă pe 23 iunie 2015. Ultima probă, cea la matematică, va fi susţinută pe 24 iunie iar afişarea rezultatelor se va face pe 26 iunie, până la ora 16,00. În aceeaşi zi, în intervalul 16,00-20,00, se vor depune contestaţiile, care vor fi rezolvate în perioada de 27-29 iunie.

Afişarea rezultatelor finale după contestaţii se va face pe 30 iunie.

Potrivit proiectului, în anul şcolar viitor admiterea în învăţământul liceal se va face pe baza calculului mediei ponderate între media generală la evaluarea naţională susţinută de elevii clasei a VIII-a, care va avea o pondere de 75% şi media generală de absolvire a claselor V-VIII, care va avea o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.

Elevii vor putea completa fişele de înscriere pentru licee, împreună cu părinţii şi asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, în perioada 3-7 iulie. Fişele vor fi verificate de părinţi în perioada 4-8 iulie. Prima repartizare computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a se va face pe 14 iulie. Pe 15 iulie se vor afişa în unităţile de învăţământ gimnazial listele cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listelor cu locurile neocupate în unităţile de învăţământ liceal.

Cea de-a doua etapă de repartizare computerizată va avea loc pe 23 iulie iar cea de-a treia, în zilele de 3 şi 4 septembrie.

În perioada 9-11 iulie se va face înscrierea şi repartizarea candidaţilor pentru învăţământul special iar în 6-8 iulie, repartizarea candidaţilor pe locurile speciale pentru romi.

DailyBusiness
Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Marcel Ciolacu. Cum arată noul Guvern al României
Spynews
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Bzi.ro
Andreea Esca a întors toate privirile, cu o rochie cu un decolteu îndrăzneț! A prezentat o gală caritabilă – FOTO
Fanatik.ro
Ingredientul pe care să-l pui în salata de boeuf dacă vrei să nu-ți pice greu. Îi va da și un gust mai bun
Capital.ro
Demisie! Cutremur în România în cursa prezidențială: Mi-a fost bine acești 10 ani
Playtech.ro
Când vine Moș Crăciun în 2024? Seara în care se pun darurile sub brad
DailyBusiness
Un nou concediu pentru această categorie de români. Ce condiții trebuie să îndeplinească
Adevarul
NATO ar învinge Rusia în câteva luni, dar ar plăti un preț mare. Care sunt riscurile
wowbiz.ro
Raluca Pastramă, însărcinată după divorțul de Ibrahim Ibru?! „Emoții multe, de toate felurile”
Spynews
Ghiță, Amme și George au părăsit ieri competiția Chefi la cuțite. Diseară, echipele gătesc cu ustensile în miniatură. Chef Richard: ”Cum să pregătim 14 farfurii cu jucăriile astea?!”
Spynews
Cum s-au afișat Laura și Mihai, după ce au câștigat sezonul 10 al emisiunii Mireasa. Cum decurge căsnicia lor, după show-ul matrimonial | FOTO
Evz.ro
Viscol pe 26 și 27 decembrie. Harta cu zonele îngropate de zăpadă
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
kanald.ro
Le-ai văzut? Ele sunt cele două surori de 13 și 15 ani din Mehedinți care au dispărut de acasă în prag de sărbători! Familia le caută cu disperare
Cancan.ro
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Călin Georgescu aruncă bomba. Complotul a fost pregătit: „Am devenit un...”
StirileBZI
Curtea Constituțională a decis impozitarea pensiilor cu 10%!
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
stirilekanald.ro
Alex a pierit în cumplitul accident din Gorj, la doar 26 de ani. Tânărul conducea chiar dacă avea permisul suspendat
substantial.ro
Rusia extinde influența globală prin proiecte nucleare în străinătate
MediaFlux
MAJORARE de PENSIE, după SĂRBĂTORI. Lista CREȘTERILOR de venituri, din IANUARIEI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Orașul în care ninge toată săptămâna. Crăciun cu ciclon!