Elevii intră vineri în VACANŢA DE PRIMĂVARĂ. Vezi când sunt programate tezele din semestrul al II-lea

VACANŢA DE PRIMĂVARĂ. Elevii din învăţământul primar şi preşcolarii vor intra de vineri în vacanţă pentru o săptămână, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Astfel, elevii din învăţământul primar şi copiii de la grădiniţă se vor întoarce la cursuri pe 20 aprilie.
Roxana Gagiu
07 apr. 2015, 06:05
Elevii intră vineri în VACANŢA DE PRIMĂVARĂ. Vezi când sunt programate tezele din semestrul al II-lea

VACANŢA DE PRIMĂVARĂ. Elevii intră vineri în vacanţa de primăvară, care este cuprinsă între 11 aprilie şi 19 aprilie. Cursurile se vor relua în 20 aprilie, anul şcolar urmând să se încheie la 19 iunie. Vacanţa de vară de dinaintea anului şcolar 2015-2016 va fi între 20 iunie şi 13 septembrie.

Conform calendarul şcolar, săptămâna 6 – 10 aprilie din semestrul al doilea este dedicată activităţilor extracurriculare şi extraşcolare, în cadrul programului „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!„.

Citeşte:

TRANSPORT GRATUIT pentru toţi elevii şi profesorii care participă la „Şcoala altfel”

ŞCOALA ALTFEL. Copiii din Sectorul 4, invitaţi la „Caravana filmului românesc”. Intrarea este liberă

„ŞCOALA ALTFEL” la metrou. Elevii pot afla cum arată cabina unui tren de metrou şi cum circulă acesta

Tezele de pe semestrul al II-lea al anului şcolar 2014-2015 se susţin, de regulă, până la data de 22 mai 2015. În semestrul al II-lea, la clasa a VIII-a, tezele se vor susţine până la data de 15 mai 2015, iar la clasele terminale de liceu, până la data de 24 aprilie 2015.

Vezi aici> Lista disciplinelor la care se susţin lucrări de evaluare semestrială (teze) în anul şcolar 2014 – 2015

La şcolile şi clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale, pe lângă lucrările scrise (din lista de mai jos), se susţine lucrare scrisă semestrială şi la limba şi literatura maternă, indifernt de nivel, filieră, profil, specializare/calificare profesională, an d studiu şi formă de şcolarizare.

La clasele cu predare în regim bilingv sau intensiv a unei limbi străine, indiferent de specializarea/calificarea profesională, pe lângă lucrările scrise (din lista de mai jos), se susţine lucrare scrisă semestrială şi la limba străină respectivă.

DISCIPLINELE la care se susţin tezele în anul şcolar 2014-2015:

Învăţământul gimnazial

Clasele V-VII: Limba şi literatura română şi Matematică
Clasa a VIII-a: Limba şi literatura română şi Matematică, Istorie/Georgrafie (la alegere)

Învăţământul liceal – Filiera teoretică

Clasele IX – XII/XIII

  • Filologie: Limba şi literatura română, Limba modernă I, Istorie/Georgrafie (la alegere), Limba latină (la învăţământ seral şi frecvenţă redusă la clasa a XIII, teza se va susţine la Ştiinţe socio-umane)
  • Ştiinţe sociale:Limba şi literatura română, Limba modernă I, Istorie/Georgrafie (la alegere), Ştiinţe socio-umane (Logică la clasa a IX / Psihologie la clasa X / Economie sau Sociologie la clasa a XI / Filosofie la clasa a XII / Filosofie la clasa a XIII seral şi frecvenţă redusă)
  • Matematică-informatică: Limba şi literatura română, Matematică, Informatică (la seral şi f.r. pentru clasele IX şi X se va susţine la Fizică), Fizică/Chimie/Biologie (la alegere) (la învăţământ seral şi f.r. la clasa XII şi XIII, teza se va susţine la Fizică)
  • Ştiinţe ale naturii: Limba şi literatura română, Matematică, Fizică/Chimie/Biologie (la alegere), Fizică/Chimie/Biologie (la alegere, altă disciplină decât cea aleasă mai sus)

    Învăţământul liceal – Filiera teoretică

    Clasele IX-XII, învăţământ la zi

  • Arte plastice şi decorative: Limba şi literatura română, Limba modernă I, Istoria artelor şi arhitecturii, Ştiinţe socio-umane
  • Arhitectură, arte ambientale şi design: Limba şi literatura română, Limba modernă I, Matematică, Ştiinţe socio-umane
  • Conservare-restaurare bunuri culturale : Limba şi literatura română, Limba modernă I, Ştiinţe socio-umane, Istoria artelor şi arhitecturii
  • Muzica: Limba şi literatura română, Limba modernă I, Ştiinţe socio-umane, istoria muzicii
  • Coregrafie: Limba şi literatura română, Limba modernă I, Ştiinţe socio-umane, Istoria baletului
  • Teatru/Arta actorului: Limba şi literatura română, Limba modernă I, Ştiinţe socio-umane, Istoria teatrului
  • Profilul sportiv: Limba şi literatura română, Limba modernă I, Biologie, Pregătire sportivă teoretică

Liceul Militar (Ministerul Apărării Naţionale)

Matematică-Informatică: Limba şi literatura română, Limba modernă I, Matematică, Informatică

Clasele IX, X, XI – Învăţământ profesional

În clasele IX, X, XI, pentru toate domeniile şi calificările, tezele semestriale se vor susţine la Limba şi literatura română şi Matematică.

Vezi aici LISTA COMPLETĂ A MATERIILOR LA CARE SE SUSŢIN EVALUĂRILE SEMESTRIALE ÎN ANUL ŞCOLAR 2014-2015

Vezi aici: SUBIECTE BACALAUREAT 2015 EDU.RO la toate materiile

Absolvenţii de liceu se vor putea înscrie la prima sesiune a examenului de bacalaureat între 25-29 mai 2015 şi vor încheia cursurile în 29 mai.

Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română se va face între 8-10 iunie, iar absolvenţii de liceu aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă între 10-12 iunie.

Evaluarea competenţelor digitale va avea loc între 15-19 iunie, iar proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională între 22-26 iunie.

Prima probă scrisă, cea la limba şi literatura română, va fi susţinută în 29 iunie, proba la limba şi literatura maternă în 30 iunie, proba obligatorie a profilului 1 iulie, proba la alegere a profilului şi specializării în 3 iulie.

Rezultatele vor fi afişate în 6 iulie până la ora 12,00 şi tot în aceeaşi zi se vor putea depune contestaţiile până la ora 16,00. Rezolvarea contestaţiilor se va face între 7-9 iulie.

Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi afişate în 10 iulie.

Citeşte şi: Guvernul a aprobat CIFRELE DE ŞCOLARIZARE pentru anul şcolar 2015-2016: A scăzut numărul de locuri la liceu

Evaluarea naţională va începe, pentru absolvenţii de clasa a VIII-a, pe data de 22 iunie, cu proba la limba şi literatura română.

Elevii aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine evaluarea la limba maternă pe 23 iunie 2015. Ultima probă, cea la matematică, va fi susţinută pe 24 iunie iar afişarea rezultatelor se va face pe 26 iunie, până la ora 16,00. În aceeaşi zi, în intervalul 16,00-20,00, se vor depune contestaţiile, care vor fi rezolvate în perioada de 27-29 iunie.

Afişarea rezultatelor finale după contestaţii se va face pe 30 iunie.

Potrivit proiectului, în anul şcolar viitor admiterea în învăţământul liceal se va face pe baza calculului mediei ponderate între media generală la evaluarea naţională susţinută de elevii clasei a VIII-a, care va avea o pondere de 75% şi media generală de absolvire a claselor V-VIII, care va avea o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.

Elevii vor putea completa fişele de înscriere pentru licee, împreună cu părinţii şi asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, în perioada 3-7 iulie. Fişele vor fi verificate de părinţi în perioada 4-8 iulie. Prima repartizare computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a se va face pe 14 iulie. Pe 15 iulie se vor afişa în unităţile de învăţământ gimnazial listele cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listelor cu locurile neocupate în unităţile de învăţământ liceal.

Cea de-a doua etapă de repartizare computerizată va avea loc pe 23 iulie iar cea de-a treia, în zilele de 3 şi 4 septembrie.

În perioada 9-11 iulie se va face înscrierea şi repartizarea candidaţilor pentru învăţământul special iar în 6-8 iulie, repartizarea candidaţilor pe locurile speciale pentru romi.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
Primele imagini cu Papa Francisc în sicriu! Ce ritualuri urmează în Vatican | FOTO
Bzi.ro
Andreea Esca, petrecere în costum de baie de Paște! Imagini inedite cu vedeta PRO TV în vacanța din Grecia
Fanatik.ro
Ce trebuie să dai de pomană și ce nu e bine să împarți de Sfântul Gheorghe 2025. Este sărbătoare mare, cu cruce roșie în calendar
Capital.ro
România a pierdut o mare valoare. Și-a pus amprenta asupra întregii țări. Va fi veșnic în amintirea românilor
Playtech.ro
Moștenitor în străinătate. Unde se face procura pentru succesiune
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Gabriel Liiceanu spune cu cine (nu) votează și de ce. „Poporul român doarme liniștit în cel mai cumplit vacarm”
wowbiz.ro
Ioana Tufaru, ceartă cu soțul: "Mi-am făcut bagajele și am plecat. Nu mai suportam..." | Declarații exclusive
Spynews
Chef Richard Abou Zaki de la Chefi la cuțite, alături de Mădălina Ghenea, la Roma. Ce pun la cale cei doi: “Abia aștept…” | FOTO
Spynews
Elena Viscu se căsătorește din nou?! Fosta soție a lui CRBL, moment emoționant la o nuntă! | VIDEO
Evz.ro
Construcția unui pod istoric în România. Lucrările încep sâmbătă
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
kanald.ro
O turistă a murit dupa ce s-a răsturnat cu ATV-ul pe Clisura Dunării
Cancan.ro
Cauza morții fetei de 15 ani care a căzut cu trotineta. Ce s-a întâmplat cu Valentina, în șanț
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
România a pierdut o mare doamnă a scenei artistice. Toți românii au admirat-o. Nu va mai fi nimeni ca ea
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Raluca Zenga, apariție exotică într-un costum de baie cu o vedere generoasă, chiar în ziua de Paşte
stirilekanald.ro
Comoara romană ascunsă, găsită înainte de Paște în Giurgiu! Este una dintre cele mai mari descoperiri din istoria recentă
Horoscop special Alina Bădic. Finalul lunii aprilie aduce surprize total neașteptate, dar și provocări. Zodiile care dau lovitura
MediaFlux
Tradiții și obiceiuri de Sfântul Gheorghe. Ce este interzis să faci în această sfântă zi
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Orașul în care un apartament renovat costă cât o mașină SH