Elevii nu vor mai participa la CURSURI de EDUCAŢIE SEXUALĂ decât în anumite condiţii. Care sunt acestea

Viitorii senatori vor trebui să constate, în prima şedinţă de plen dedicată proiectelor de lege, că aprobă tacit multe dintre proiectele restante, cum ar fi cele care se referă la modificarea stemei României, acordarea de tichete de sănătate sau de biciclete sau care modifică legislaţia rutieră.
Iulian Tudor
05 dec. 2016, 08:57
Elevii nu vor mai participa la CURSURI de EDUCAŢIE SEXUALĂ decât în anumite condiţii. Care sunt acestea

Potrivit siteului Senatului, pe ordinea de zi a Senatului se află multe proiecte al căror termen de adoptare tacită va fi depăşit săptămâna viitoare, informează MEDIAFAX. În condiţiile în care actualii parlamentari se află în vacanţă electorală, nemaiavând programată nicio şedinţă de plen, proiectele vor fi declarate ca fiind aprobate în prima şedinţă de plen a viitorului Senat, în care vor fi dezbătute propuneri legislative.

Citeşte şi Elena Udrea susţine că poziţia 30 e mai bună decat poziţia 69

Potrivit Constituţiei, dacă prima Cameră sesizată nu adoptă proiectul de lege în termenul prevăzut de Constituţie, proiect de lege sau propunerea legislativă se consideră adoptată în forma depusă spre dezbatere de iniţiator.

Deputatul Ninel Peia a iniţiat un proiect de lege, care va fi adoptat tacit pe 5 decembrie, care prevede că predarea educaţiei sexuale fără acordul scris al părinţilor să fie pedepsită cu închisoarea, el elaborând un proiect de lege în acest sens şi motivând că „în şcolile copiilor noştri se introduc, pe ascuns, pornografia, prozelitismul LGBT şi sexualitatea deviantă”.

„Se interzice predarea către elevii din învăţământul preşcolar, primar şi gimnazial a unor informaţii sau cursuri cu privire la educaţia sexuală fără acordul scris al părinţilor sau tutorelui. Încălcarea acestei prevederi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau amendă”, se arată în textul proiectului legislativ, iniţiat de Ninel Peia.

Un alt proiect de lege care nu a reuşit să fie dezbătut este cel care prevede că stema României ar putea conţine şi o coroană de oţel pe capul acvilei, Colanul Ordinului Carol I şi deviza „Nihil Sine Deo”. Acesta a fost iniţiat de 39 de deputaţi şi senatori ALDE, PSD, UNPR, PNL şi UDMR, printre care Călin Popescu-Tăriceanu, Mihai Fifor, Verestóy Attila, Mariana Câmpeanu şi Cristiana Anghel.

Deputatul PSD Florin Gheorghe a iniţiat şi el un proiect de lege, care are termen de adoptare tacită lunea viitoare, prin care intenţionează să modifice felul în care se poate obţine permisul auto, prin introducerea a două probe suplimentare: condus în poligon şi traseu pe timp de noapte.

Citeşte şi Întrebări jenante despre sex rezolvate de specialişti

„Am propus ca probele de examinare pentru obţinerea permisului să fie 4 şi nu 2 cum sunt în prezent. Astfel, pentru a obţine permisul de conducere, vor fi obligatorii atât proba teoretică, cât şi trei probe practice: proba de condus în poligon, proba practică de traseu în localitate şi proba practică pe timp de noapte. Am toată încrederea că şi colegii parlamentari vor conştientiza faptul că o asemenea modificare legislativă este un imperativ şi că trebuie să o adoptăm cât mai curând” a spus Gheorghe, când a depus proiectul de lege în Parlament.

Tot pentru modificarea legislaţiei rutiere au iniţiat un proiect şi Luminiţa Adam-Pachel, Vasile Iliuţă, Ion Melinte, Ioan Munteanu, Aurel Niculae şi Sorin Teju Sorin, care propun ca atunci când un şofer contestă amenda primită, dosarul să fie preluat de instanţa pe raza căreia îşi are domiciliul. În prezent, dosarul este trimis instanţei din zona unde a fost săvârşită abaterea.

Pe 5 decembrie se împlineşte termenul de adopotare tacită şi în cazul iniţiativei deputatului Marton Arpad, potrivit căreia ”se interzice limitarea vitezei sub 50 de km pentru autovehicule la întreaga localitate, adică de la indicatorul ce anunţă intrarea într-o localitate până la indicatorul de ieşire din localitate”.

„În lipsa unei semnalizări care să precizeze lungimea sectorului pe care se aplică limita de viteză inferioară vitezei maxime de 50km/h, semnificaţia acestor indicatoare încetează la intersecţia cea mai apropiată. În afara localităţilor limitările de viteză trebuie să fie restrânse pe o distanţă minimă necesară care nu poate depăşi 3 kilometri cu excepţia lucrărilor în executare”, se mai arată în propunerea legislativă. Iniţiatorul argumentează că legislaţia actuală este „plină de ambiguităţi şi lacune” din cauza cărora există ”limitări de viteză exagerate pe o lungime exagerată, precum şi semnalizări interpretabile”.

Tot săptămâna viitoare se împlineşte termenul de adoptare tacită şi pentru un proiect al liberalului Ovidiu Raetchi, pentru modificarea legii violenţei în familie care prevede ca ordinul de protecţie pentru victime să poată fi cerut de oricine asistă la o scenă de violenţă în familie, iar manipularea copiilor să fie încadrată la violenţă psihologică.

Viitorii senatori vor constata că, pe 5 decembrie, s-au împlinit termenele de adoptare tacită şi în cazul propunerilor legislative iniţiate de deputaţii Gheorghe Udrişte şi Valeriu Steriu. Primul a propus acordarea tichetelor de sănătate, proiect prin care firmele vor putea acorda salariaţilor tichete de sănătate, ce ar putea fi utilizate pentru a cumpăra medicamente pe bază de reţeta, dar şi pentru tratamente, investigaţii medicale sau şedinţe de recuperare, în timp ce Steriu propune acordarea de tichete valorice de către angajatori pentru a încuraja folosirea bicicletei pentru deplasările între domiciliu şi locul de muncă, precum şi pentru deplasările în interes de serviciu.

DailyBusiness
Atenție, șoferi! Ce nu trebuie să ignori înainte de a închiria o mașină în UE
Spynews
Când vor avea loc alegerile prezidențiale din 2025. A fost stabilit noul calendar
Bzi.ro
Cum a apărut Andreea Esca alături de copiii ei. Unde a fost în prima seară de Crăciun
Fanatik.ro
Acesta este cel mai vechi drum din Europa. Este considerat o minune preistorică
Capital.ro
Ordin UE pentru toate telefoanele mobile. Lege nouă din 28 decembrie. România aplică regula urgent
Playtech.ro
Ce sărbătoare este pe 29 decembrie. Puțini credincioși își amintesc de masacrul celor 14.000 de prunci
DailyBusiness
Ambulanța București a primit mii de solicitări în ultimele zile. Alis Grasu, managerul SABIF: „S-ar putea să înceapă să crească”
Adevarul
Vladimir Putin va avea soarta lui Bashar al-Assad în 2025, spune liderul Legiunii „Libertatea Rusiei”
wowbiz.ro
Primele imagini de la nunta lui Jador și a Oanei Ciocan! Cântărețul și aleasa lui s-au căsătorit în a treia zi de Crăciun. Cum a arătat mireasa în ziua cea mare și cine le-a fost alături la evenimentul important?
Spynews
Cuza de la Noaptea Târziu, surprins în ipostaze romantice cu iubita lui! Cum a apărut alături de Alexandra | FOTO
Spynews
Cea mai dureroasă imagine după accidentul de pe Drumul Morții din Suceava! Ce a rămas în urmă, după ce Constantin, Teodora și fiica lor au murit | FOTO
Evz.ro
Zi cu probleme meteo. Zonele din România care vor fi afectate
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
kanald.ro
O femeie a fost strivită de propria mașină, în Mureș! Cum s-a produs întreaga tragedie
Cancan.ro
S-a facut PRAF si a cazut pe jos! Vedeta de la noi s-a facut de rusine, in fata tuturor
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Anunțul nopții despre Florin Piersic. S-a aflat acum: Nimic, absolut nimic, nu prevestea...
StirileBZI
Modificări importante la pensii din ianuarie 2025! Sunt vizați românii care au muncit în Germania
Prosport.ro
FOTO. Cum arată una dintre cele mai râvnite femei din lume
stirilekanald.ro
VIDEO Filmul accidentului de pe Drumul Morții. Ce spun vecinii. Tatăl șoferului a leșinat când a aflat: "Ferească Dumnezeu! Nu trebuia"
substantial.ro
Atacuri cibernetice DDoS asupra site-urilor Ministerului Afacerilor Externe și aeroporturilor din Milano
MediaFlux
Se dau AMENZI pentru CEI care STAU LA BLOC. Gestul BANAL, dar INTERZIS!
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Alexandru cel Mare: descoperirea câmpului de luptă de la Granicus – cum a început cucerirea Imperiului Persan