Elevii revin la şcoală: Când încep evaluările şi când se ia vacanţă de vară

Elevii se întorc la şcoală luni, după vacanţa de primăvară din acest an şcolar, care se va încheia în 19 iunie, în mai vor fi evaluări la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, Evaluarea Naţională pentru elevii clasei a VIII-a este programată în 22-24 iunie, iar Bacalaureatul, în 8 iunie-3 iulie, conform structurii anului şcolar 2014-2015.
Filip Stan
19 apr. 2015, 17:04
Elevii revin la şcoală: Când încep evaluările şi când se ia vacanţă de vară

Semestrul al doilea a început în 9 februarie şi se va încheia vineri 19 iunie. În perioada 11-19 aprilie, elevii au avut vacanţă de primăvară, iar de luni 20 aprilie revin la şcoală.

După o lună de cursuri vor avea loc evaluările la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a, programate în perioada 18 mai – 3 iunie. Elevii clasei a II-a vor avea în 18 mai proba scrisă la Limba română, în 19 mai – proba de citire la Limba română şi de scriere şi citire la Limba română pentru minorităţile naţionale, pe 20 mai – la Matematică, pe 21 mai – scris Limba maternă, iar pe 22 mai – citit Limba maternă. La sfârşitul clasei a IV-a, evaluarea este programată astfel: 26 mai – Limba română, 27 mai – Matematică, 28 mai – Limba maternă. Evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a începe pe 2 iunie cu proba de Limbă şi comunicare şi se încheie pe 3 iunie cu proba de Matematică şi Ştiinţe ale naturii. Evaluările la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a au fost introduse din anul şcolar 2013-2014.

Tot în luna mai, elevii din clasele V-XII vor da tezele din semestrul al doilea, care ar trebui să se încheie până în 22 mai.

Elevii clasei a VIII-a vor încheia cursurile în 12 iunie, iar în perioada 15-17 iunie se vor înscrie la Evaluarea Naţională, care va avea între 22 şi 24 iunie, la Română, Matematică şi Limba maternă. Rezultatele finale la Evaluarea Naţională vor fi afişate în 30 iunie.

Repartizarea computerizată în licee va avea loc în trei etape. În prima etapă de admitere, din 3 până în 7 iulie vor fi completate opţiunile în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora, iar în 14 iulie va avea loc repartizarea computerizată. A doua etapă de admitere va avea loc în perioada 15-30 iulie, repartizarea computerizată fiind programată în 23 iulie. În etapa a treia de admitere în licee, repartizarea computerizată va avea loc în 3-4 septembrie.

Începând din luna mai, elevii din clasa a VIII-a se pot înscrie în învăţământul profesional, cu durata de trei ani.

În perioada 16-29 mai vor susţine Bacalaureatul, într-o sesiune specială, elevii care participă la loturile naţionale de pregătire pentru competiţiile internaţionale din acest an.

Elevii claselor a XII-a vor termina cursurile în 29 mai, iar din 8 iunie până în 3 iulie vor susţine examenul de Bacalaureat cei care se înscriu în prima sesiune. În perioada 8-26 iunie vor avea loc probele orale şi de competenţe, iar probele scrise vor fi susţinute în 29 iunie la Limba şi literatura română şi în 30 iunie la Limba şi literatura maternă, urmate în 1 iulie de proba obligatorie a profilului (Matematică pentru absolvenţii profilului real şi Istorie pentru cei de la uman) şi în 3 iulie de proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele finale obţinute la Bacalaureat vor fi anunţate în 10 iulie.

A doua sesiune a examenului de bacalaureat va avea loc în perioada august-septembrie, înscrierile fiind programate din 13 până în 17 iulie. În perioada 17-21 august vor avea loc probele orale şi de competenţe, iar în 24-28 august, probele scrise. Rezultatele finale ale acestei sesiuni vor fi afişate în 3 septembrie.

Vacanţa de vară va începe în 20 iunie şi se va încheia în 13 septembrie.

DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Spynews
Fulgi de ovăz și mere! Rețeta pe care o mănânci zilnic și slăbești
Bzi.ro
Daniela Crudu, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate acum: „E bolnavă?”
Fanatik.ro
Zodiile care vor avea lumea la picioare până pe 2 martie 2025. Cinci nativi sunt plini de șansă
Capital.ro
S-a pus limită la autoturismele diesel. Decizia luată de UE pentru șoferii cu mașini pe motorină
Playtech.ro
Câte limbi se vorbesc în România? Sunt de ordinul zecilor. Idiş, chineza şi croata, printre graiurile surprinzătoare
DailyBusiness
Se scumpesc biletele de tren! Cu cât se vor majora tarifele în funcţie de tipul trenului
Adevarul
Vaticanul și OZN-urile: Este ascuns un secret despre extratereștri în misterioasele arhive ale Papei? „Cine suntem noi să închidem ușile?”
wowbiz.ro
Cum arăta apartamentul în care Ioana Tufaru s-a mutat cu chirie! "Plătim 1200 lei pe lună. Sperăm că ne vom descurca" | Exclusiv
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
Spynews
Prognoza meteo în perioada 24 februarie – 28 februarie. Valul de ger aduce temperaturi extreme. Când se încălzește vremea
Evz.ro
Românii care au dreptul de a-și alege pensia. Ce spune, concret, legea
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. Serena Williams, în costum de baie. Neverosimil: cât a putut slăbi!
kanald.ro
Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, de nerecunoscut la înmormântare! În ce ipostază neașteptată a fost surprinsă
Cancan.ro
Fiica Regelui imobiliarelor l-a tocmit pe celebrul Tarzan ca să răpească căţelul multimilionarului de la Braiconf! Martorul CANCAN a dat în vileag întregul scenariu
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Bucurie imensă pentru Călin Georgescu. Drum liber către Cotroceni. Au venit datele în seara aceasta
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
Surprize la alegerile din Germania: Prezență record și miza partidelor mici
MediaFlux
800 de LEI în PLUS la PENSIE! Cine BENEFICIAZĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine este agentul KGB Krasnov? O ipoteză uluitoare!