Ministrul a adresat felicitări membrilor echipei AutoVortex – elevi cu vârste cuprinse între 13 şi 18 ani, precum şi antrenorului, asist. univ. dr. Ionuţ Valentin Panea, mentorilor şi părinţilor acestora, atât pentru victoria recent obţinută, cât şi pentru şirul de succese internaţionale pe care echipa AutoVortex le-a înregistrat constant încă de la momentul înfiinţării, în anul 2012, se arată într-un comunicat al MAE.
Echipa de robotică AutoVortex care a participat la concursul din 23-25 aprilie este formată din: Dimitrie Cudrici (clasa a XI-a), Andrei-Laurenţiu Radu (clasa a XI-a), Răzvan Boabeş (clasa a IX-a), Andrei Dunuţă (clasa a X-a), Ştefan Caraenache (clasa a IX-a), Theodor Vasile (clasa a VII-a), Ana Lipianu (clasa a XII-a), Carina Grec (clasa a XI-a), Răzvan Milea (clasa a IX-a), Catrinel Amariei (clasa a XI-a), Luca Rusu (clasa a IX-a), Radu Ungureanu (clasa a X-a).
În semn de recunoaştere a rezultatului excelent obţinut de membrii echipei AutoVortex, ministrul Aurescu a înmânat fiecăruia câte o diplomă de onoare din partea MAE, informează Agerpres.
Membrii echipei au mulţumit ministrului Bogdan Aurescu pentru sprijinul acordat de MAE prin asistenţă consulară şi eliberarea temporară de paşapoarte de serviciu membrilor echipei, ceea ce a făcut posibilă deplasarea AutoVortex în Federaţia Rusă, în condiţiile restricţiilor impuse pe fondul pandemiei de COVID-19.
Şeful diplomaţiei române a asigurat că echipa MAE este pregătită să sprijine şi în continuare astfel de iniţiative valoroase şi a urat mult succes echipei la viitoarele competiţii, precum şi în carierele pe care şi le vor alege în viitor. De asemenea, a evocat posibilitatea ca, în cazul în care nu vor alege profesii tehnice, să ia în considerare şi o carieră diplomatică, având în vedere că deja au contribuit, prin demersuri de diplomaţie ştiinţifică, la promovarea imaginii României.
Întâlnirea de la sediul MAE a fost şi un prilej ca echipa AutoVortex să îi prezinte ministrului şi cei doi roboţi care au adus premiul I echipei României.