Elevii vor susţine teze şi în semestrul I. Clarificări din partea ministrului Educaţiei

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că nu se va renunţa la tezele semestriale, deşi unii elevi solicită acest lucru. Elevii cu ”vulnerabilităţi certificate medical” sau care au cerinţe educaţionale speciale care sunt şcolarizaţi la domiciliu vor putea susţine tezele online.
Filip Stan
25 nov. 2021, 14:46
Elevii vor susţine teze şi în semestrul I. Clarificări din partea ministrului Educaţiei

Elevii vor susţine teze şi în semestrul I. Ministrul Educaţia a anunţat că nu are de gând să renunţe la această testare semestrială a elevilor.

„Atâta vreme cât teza nu mai este 50% ca pondere din nota finală, este doar 25%, restul de 75% fiind constituită media din cele două note în afară de teză – deci au o pondere de 37,5% fiecare, deci mai mare decât teza – teza rămânând singurul şi ultimul bastion în calea irelevanţei notelor, ea se va da cu prezenţă fizică”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Citeşte şi: Mai puţine teze pentru elevii din gimnaziu şi liceu în semestrul I. Cîmpeanu: Din 6 decembrie se pot susţine teze

Ministrul Educaţiei a precizat că elevii care au ”vulnerabilităţi certificate medical” sau care au cerinţe educaţionale speciale care sunt şcolarizaţi la domiciliu vor avea dreptul de a susţine tezele de acasă.

De asemenea, elevii care nu sunt în situaţii grave, dar care au recomandarea de a nu intra în colectivitate vor putea susţine tezele până la finalul semestrului al doilea, a menţionat ministrul.

Consiliul Naţional al Elevilor a lansat, miercuri, o petiţie intitulată ”Nu mai jucaţi ping-pong cu educaţia din România”. Elevii cer minitrilor Educaţiei şi Sănătăţii să nu mai schimbe regulile „în timpul jocului”, dar şi măsuri clare pentru derularea şcolii în timp de pandemie. De asemenea, se propune renunţarea la teze.

„În ultimele luni, autorităţile au fost într-un continuu joc de ping-pong cu educaţia din România. Nimeni nu şi-a asumat un plan coerent de măsuri pentru a proteja atât dreptul la educaţie, cât şi dreptul la sănătate al elevilor. Am solicitat parametri în baza cărora să se decidă scenariul de funcţionare a unei şcoli, am solicitat testare non-invazivă, precum şi înlocuirea tezelor pentru semestrul I. Nimic din toate acestea nu pare să ajungă la urechile decidenţilor. De aceea, Consiliul Naţional al Elevilor a lansat o petiţie prin care solicită Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii să se oprească din a mai schimba regulile în timpul jocului, dar şi să adopte o serie de măsuri atât de necesare şcolii pe timp de pandemie”, a transmis, miercuri, Consiliul Naţional al Elevilor.

”Elevii, părinţii şi profesorii nu mai înţeleg nimic din măsurile schimbate peste noapte. De aceea, vă solicităm introducerea unui algoritm de calcul care să stea la baza deciziei privind funcţionarea şcolilor, suspendarea organizării tezelor în semestrul I al acestui an şcolar şi înlocuirea acestora cu evaluări sumative cu subiect unic pentru toate clasele, fără notare, cu feedback din partea profesorilor, testare periodică non-invazivă pentru toţi elevii, posibilitatea testării antigen în afara programului şcolar, dar şi asumarea publică a faptului că un set de măsuri odată stabilite nu vor mai fi modificate peste noapte”, au mai transmis elevii.

 

Ce teze susțin elevii la gimnaziu și liceu, din 6 decembrie 2021

Ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că numărul tezelor pe care elevii de gimnaziu şi cei de la liceu se vor susţine în semestrul I se va reducere.

Elevii din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a şi a VIII-a vor da teze la Limba şi Literatura Română şi la Matematică, potrivit unui document prezentat de edupedu.ro.

Elevii de liceu vor susţine trei teze, la Limba Română, Limba Modernă 1 şi Istorie / Geografie / Informatică / Chimie / Fizică / Biologie, in funcţie de profil.

La clasele de-a VII-a, a VIII-a și la liceele în regim bilingv sau intensiv de predare a unei limbi străine, elevii vor continua să dea teza și la limba respectivă.

În școlile gimnaziale (cu clasele V-VIII), în licee și în școlile profesionale cu predare în limbile minorităților naționale, precum și la clasele de nivel gimnazial, liceal și profesional cu predare în limbile minorităților naționale, pe lângă lucrările scrise menționate în listă, se susține lucrare scrisă semestrială și la limba și literatura maternă, indiferent de nivel, filieră, profil, specializare sau calificare profesională, an de studiu și formă de școlarizare.

În învățământul special care utilizează curriculumul școli de masă sau curriculumul școlii de masă adaptat, asigurând aceleași finalități ca învățământul de masă, se susțin tezele prevăzute pentru învățământul de masă.

DailyBusiness
Pensie record în România! Un român încasează peste 108.000 de lei pe lună doar din contributivitate!
Spynews
Cum comunică Ozana Barabancea cu părinții ei decedați. Ce face jurata Te cunosc de undeva de fiecare dată când merge la mormânt: „Îi bag în ședință”
Bzi.ro
Alexandru Papadopol, acuzat că și-ar fi părăsit iubita înainte de nuntă! Ce a spus actorul în apărarea sa
Fanatik.ro
Anunț important pentru toți clienții Hidroelectrica. Ce se întâmplă cu facturile după 31 martie 2025
Capital.ro
Călin Georgescu, în culmea fericirii. A primit verdictul care-l poate face președintele României
Playtech.ro
Dan Negru, reacție tranșantă după retragerea Simonei Halep: “I-aș cere să nu mai spună niciodată suntem o țară mică”
DailyBusiness
Angajări pe bandă rulantă la McDonald’s. Iată ce salariu se oferă și care sunt beneficiile
Adevarul
Un fost primar la Iașiului, la al doilea dosar penal pentru pornografie infantilă. A fost reținut acum trei ani după ce ar fi agresat trei copile
wowbiz.ro
Mihaela a murit alături de tatăl ei, după ce s-au scufundat cu mașina în râul Olt! Ce a apucat tânăra să facă în ultimele clipe de viață?
Spynews
De ce să nu mai arunci coaja de la fructe și legume. Cum poate fi folosită
Spynews
O influenceriță din România a izbucnit în lacrimi după ce a fost acuzată că a slăbit cu medicamente de diabet și nu mâncând sănătos / VIDEO
Evz.ro
O zi din viața lui Crin Antonescu. La ce oră se trezește
Ego.ro
Motivul pentru care Bianca Censori a apărut fără haine la premiile Grammy 2025
Prosport.ro
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
kanald.ro
Ultimul mesaj al Mihaelei, înainte să se stingă alături de tatăl ei după ce au plonjat cu mașina în râul Olt: „Ai fi nemuritoare...”
Cancan.ro
Ea este Mihaela, tânăra de 23 de ani care a murit cu tatăl ei, după ce a plonjat cu mașina în apele înghețate ale râului Olt 😢
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Călin Georgescu e demolat. Verdictul la care nu se gândea niciodată: Praf ne-am făcut
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. S-a iubit cu milionari celebri, iar acum l-a părăsit pe fotbalistul prins dopat cu cocaină la Dinamo: „Mă uit la toți şi toate cum se înşală între ei”
stirilekanald.ro
VIDEO Păcălită pe Facebook, a furat seiful familiei. "M-a amăgit și m-a fraierit. Regret enorm"
substantial.ro
Planuri de retragere a trupelor americane din Siria, conform surselor de la Pentagon
MediaFlux
HAGI, URMĂRIT în trafic de POLIȚIȘTI. A fost UIMIT de SANCȚIUNEA primită când a fost OPRIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Bugetul CNAS pentru 2025 acoperă doar 10 luni de medicamente compensate: sănătatea românilor în mare pericol