Elevul ar fi luat un pistol și muniție de la tatăl lui și a plecat la școală, în Belgrad. Purta o glugă neagră pe cap, iar la intrarea în unitatea de învățământ s-ar fi certat cu paznicul, pe care ulterior l-a împușcat.
Update. Tatăl băiatului care a ucis opt elevi şi un paznic la şcoala din Belgrad unde învăţa a fost arestat, a anunţat miercuri poliţia, care a făcut percheziţii în apartamentul familiei, relatează Blic.
În afară de arma cu care a comis masacrul, băiatul mai avea o armă în rucsac. Ambele arme se aflau în posesia legală a tatălui său. Acesta susţine că erau închise într-un seif, care avea un cod, dar se pare că fiul său l-a aflat. Băiatul mergea adesea la poligonul de tragere cu tatăl său, a declarat .Bratislav Gašić, ministrul Poliţiei, în cadrul unei conferinţe de presă.
Incidentul șocant a avut loc în centrul Capitalei, la școala gimnazială Vladislav Ribnikar, în jurul orei 08:40. Opt elevi și agentul de securitate au murit, iar cel puțin patru răniți au fost transportați la spital și primesc îngrijiri medicale.
Incidentul s-a petrecut în Vracar, un cartier de lux din Belgrad. Acolo se află sediile mai multor ambasade și muzee.
Vinovatul de clasa a șaptea a fost arestat, au transmis polițiștii din Serbia. El îi aștepta pe polițiști stând pe un câmp, cu arma în mână. Potrivit martorilor, băiatul era liniștit, cu note bune. Aproape nimeni nu-și explică gestul extrem.
În opinia psihologului criminalist Tudorel Butoi, sistemul educațional tip „laissez faire” joacă un rol deosebit de important în producerea unor astfel de atrocități. Expertul crede că admonestarea și micile sancțiuni nu trebuie eliminate în familie și școli. În caz contrar, mulți dintre copii riscă să nu cunoască rușinea unor anumite fapte și să conștientizeze efectele negative ale unor fapte extreme.
Citește și Accident teribil la Constanța. Un bărbat a murit după ce mașina sa a fost strivită de un tir
Dan Antonescu, specialist criminolog, avertizează că afecțiunile psihiatrice apărute instantaneu și consumul de droguri joacă un rol determianant când se pune problema de crime în lanț. „Avem de-a face cu un consum de substanțe psihoactive, mai mult ca sigur. Astfel de persoane nu mai au pic de rațiune, pic de sentiment. Când se trezesc nu-și aduc aminte de ce ajung la pușcărie. Când efectele sunt active, ei nu mai au rațiune”, a declarat specialistul, pentru Antena 3.