Elevul de clasa a VIII-a care şi-a bătut profesoara cu pumnii și picioarele la școală a fost reținut. Cum s-au petrecut faptele

Elevul din clasa a VIII-a de la Colegiul Naţional "Alexandru Papiu Ilarian" din Târgu Mureş, care a făcut gesturi obscene la ore, a fumat la școală, iar apoi şi-a lovit cu pumnii și picioarele diriginta a fost reţinut, luni seara, de poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară.
Alina Costache
12 mart. 2024, 12:41
Elevul de clasa a VIII-a care şi-a bătut profesoara cu pumnii și picioarele la școală a fost reținut. Cum s-au petrecut faptele

Elevul de clasa a VIII-a din Târgu Mureș care și-a bătut diriginta pe holurile școlii, supărat că fusese amendat de polițiști după ce provocase un scandal în școală, a fost reținut pentru 24 de ore. Înainte de a fi încătușat, băiatul își amenințase profesoara cu moartea.

„Ca urmare a cercetărilor efectuate de către poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară şi în baza probatoriului administrat, faţă de tânărul de 15 ani a fost dispusă măsura preventivă a reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore. Acesta a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, în vederea executării măsurii. Precizăm faptul că tânărul a fost testat cu privire la posibila prezenţă a substanţelor interzise, rezultatul fiind negativ”, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş.

Pe numele elevului a fost deschis dosar penal și este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi tulburarea liniştii şi ordinii publice. Cazul este cercetat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş.

Citește și: Ministrul Educației, Ligia Deca, spune că a fost finalizat controlul la Şcoala ”Nicolae Titulescu” din Capitală, unde un elev ar fi fost violat în toaletă: „Luăm în serios fiecare sesizare”

 

Elevul de clasa a VIII-a care și-a bătut diriginta și a amenințat-o cu moartea a ajuns de două ori la poliție înainte de a fi reținut

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş a anunţat, luni, că un elev de clasa a VIII-a din Târgu Mureş a fost condus de două ori la poliţie după ce s-a urcat pe un dulap în timpul orelor de curs şi a arătat gesturi obscene cadrului didactic, iar la două ore după incident ar fi aplicat lovituri cu pumnii şi picioarele dirigintei clasei.

Citește și: Greșeală revoltătoare în corectura digitalizată a grilelor la simularea Evaluării Naționale 2024. Un elev a primit note diferite de la doi profesori la un subiect grilă. „La partea grilă, platforma trebuie să sesizeze dacă sunt diferențe”

„În jurul orei 10,00, poliţiştii au fost sesizaţi în mod direct de către reprezentanţii unei unităţi de învăţământ din Târgu Mureş cu privire la faptul că, în cadrul unei ore de curs, de la clasa a 8-a, s-ar afla în derulare un posibil conflict. Poliţiştii de ordine publică (proximitate), alături de poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară s-au deplasat la faţa locului, stabilind faptul că un elev de 15 ani, din clasa a 8-a, s-a urcat în timpul orelor de curs pe un dulap şi a arătat gesturi obscene cadrului didactic. Tânărul a manifestat un comportament necooperant faţă de poliţişti, fiind imobilizat şi condus la sediul Poliţiei municipiului Târgu Mureş, unde a fost invitată şi mama acestuia, pentru clarificarea stării de fapt şi lămurirea situaţiei”, a arătat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş.

Agenții l-au încătușat pe adolescent și l-au dus la secție, unde au chemat-o și pe mama lui și le-au dat o amendă de 500 de lei.

Doar că scandalul nu s-a oprit aici. Băiatul s-a supărat și mai tare, iar de la secția de poliție s-a întors la școală, împreună cu mama lui. Atunci și-a bătut diriginta și chiar a amenințat-o cu moartea. Profesoara a fost ulterior preluată de un echipaj SMURD, iar băiatul a fost dus înapoi la secție, unde a fost reținut.

 

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Harta mediilor de 10 la Evaluarea Națională 2024. Topul școlilor din România. Update
Capital.ro
Vor fi identificați și urmăriți. Iohannis a semnat legea. E imposibil să mai scape de acum
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Atenționare de călătorie pentru cei care pleacă în vacanță! MAE anunță incendii şi restricţii de circulaţie!
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Bulgaria are cel mai ieftin carburant din Balcani
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer. Imagini uluitoare!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Imagini apocaliptice în Grecia, din cauza incediilor de vegetație! Zeci de mii de turisti au fost evacuați din hoteluri
Capital.ro
Românii au primit strict interzis. Avertismentul venit chiar acum: Niciodată!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
La ce oră se afișează azi rezultatele la Evaluare Națională 2024? Iată cum verifici online notele pe evaluare.edu.ro
substantial.ro
74,4% dintre elevii de clasa a VIII-a au obținut medii peste 5 la Evaluarea Națională, un procent în scădere față de anii anteriori
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?