Eliminare neașteptată la Asia Express. Mane Voicu și Ioana State au reușit să ajungă primii la punctul de întâlnire cu Irina Fodor, lucru ce i-a făcut să scape de cursa pentru ultima șansă. Toate echipele au fost rugate să-și exprime votul și așa s-a decis ce echipe au rămas în cursa pentru ultima șansă: Carmen Negoiță și Andreea Perețeanu, cea formată din Andreea Samson și Anca Țurcașiu și cea formată din Mihai Gănușă și Oana Paraschiv.
„Mane și Ioana, voi sunteți în etapa semifinalei!”, a anunțat Irina Fodor.
Cele trei echipe au pornit la drum pentru ultima șansă cu multă încredere și curaj.
„Suntem foarte pregătiți, suntem foarte pregătiți să luptăm mai mult ca oricând. Suntem foarte pregătiți să ne demonstrăm nouă că nu suntem proști”, a spus Oana Paraschiv.
„Să sperăm că o să avem puțin noroc, că uneori asta face diferența, un autostop făcut bine, să nu ne ducă șoferul pe un drum greșit”, a explicat Carmen Negoiță.
Irina Fodor le-a dat concurenților informațiile necesare și le-a pregătit și o surpriză: „Azi o să învățați cum se câștigă existența în marele oraș, cum să câștigii bani și cum să îți asiguri liniștea. Vețiț strânge bani în această cursă, vă zic de pe acum, și nu îi veți păstra. Un adolescent, undeva, vrea să își croiasacă un drum în viață. Ei încep să muncească de mici și trebuie să își câștige traiul, deci un adolescent are nevoie de acești bani pe care voi îi veți câștiga astăzi. Îi veți face cadou la sfârșitul zilei de astăzi. Cadoul îl va ajuta să își deschidă o mică afacere care îl va ajuta să își deschidă o mică afacere. Aveți nevoie de prima voastră profesie de azi”.
La un moment dat, fiecare echipă trebuie să repete alături de un artist pentru a învăța să cânte și să primească bani.
„Termenul de permak din limba indoneziană se referă al ajustarea sau restaurarea obiectelor. Acest termen este folosit în mod colocvial, mai ales pentru procesul de a coase hainele sau pentru a le ajusta. Acest serviciu se folosește foarte des în Indonezia. În fiecare zi, croitorii oferă servicii de permak pentru a-și putea câștiga existența. Astăzi veți învăța cum se foloselte o mașină de cusut. Urmați-l pe croitor și începeți ucenicia. Când veți deveni pricepuți, veți primi următorul plic. Vă pup, Țuca”, scria pe mission board.
Concurenții s-au uitat la croitori pentru a învăța cum se fac lucrurile, iar apoi au ieșit pe stradă și au cătat clienți care să le dea piese vestimentare pentru a le pune petice. Tensiunea a fost mare și, la un moment dat, echipele au început să implore de la localnici orice haină. Să aduni servicii de cusut în valoare de 80.000 de rupi indonezieni.