Fiica lui Lenny Kravitz a declarat pentru US Weekly: „Am ţinut această metodă de detoxifiere. Se face în modul cel mai sănătos. Băutul de argilă curăţă organismul”.
Specialiştii recomdă însă ca, dacă doriţi să consumaţi argila pe plan intern, nu ar trebui să cumpăraţi una care nu este comestibilă. De asemenea, trebuie să evite consumul de argilă verde femeile care sunt gravide, ori alăptează, sau persoanele cu probleme grave de sănătate, potrivit doctorulzilei.ro.
Cum se bea argila: Se dizolvă într-un pahar de apă 3-5 grame de argilă, se amestecă bine şi se lasă cel puţin 4-5 ore pentru ca argila să se separe de apă. Apoi, se bea doar apa pe stomacul gol. Puteţi bea în fiecare zi timp de 21 zile, apoi este necesară o pauză de 7 zile.
Specialiștii au analizat argila verde, iar concluzia lor este că aceasta poate fi folosită în tratarea mai multor boli, dar mai ales utilizată împotriva îmbătrânirii. Argila verde conține: siliciu – 49,10%; alumină – 14,61%; seschioxid de fier – 5,65%; var – 4,44%; magneziu – 4,24%; acizi alcalini – 3,08%; anhidrică titanică – 0,74%; umiditate – 7,40%; pierdere la foc – 10,85%.
„Puternicul ei conţinut în siliciu o recomandă în numeroase afecţiuni, îndeosebi arterioscreloză, tuberculoză, îmbătrânire și în stări degenerative multiple. Importanţa magneziului, a fierului, a calciului în terapeutică permite să se explice rolul curelor argiloase în astenii, demineralizări, stări cancerigene, anemii”, scrie Gerard Coutaret, autorul cărții „Terapia cu argilă”, editată de Best Business.
Se recomandă consultarea unui medic înainte de a începe această metodă de detoxifiere.
Citeşte şi Adevărul despre curele de detoxifiere