Elon Musk şi tehnologia care va înlocui smartphonurile. Cum va funcţiona aceasta şi de când va putea fi folosită

Telefoanele mobile și smartphone-urile au devenit esențiale în viața cotidiană a oamenilor din întreaga lume, fiind utilizate nu doar pentru comunicare, ci și pentru muncă, divertisment și organizare zilnică. Cu toate acestea, dependența de aceste dispozitive a adus și efecte negative, cum ar fi timpul excesiv petrecut pe ecrane, stimularea constantă a creierului și tendința de a trăi în realități virtuale mai mult decât în realitatea fizică.
Mircea Filipescu
22 iul. 2024, 23:04
Elon Musk şi tehnologia care va înlocui smartphonurile. Cum va funcţiona aceasta şi de când va putea fi folosită

În ultimele decenii, smartphone-urile au evoluat semnificativ, integrând funcții tot mai complexe și avansate. Cu toate acestea, inovările recente au fost în mare parte incrementale, adăugând doar îmbunătățiri minore. Această stagnare a inovării a determinat experții să caute alternative tehnologice care ar putea revoluționa din nou modul în care interacționăm cu tehnologia.

Printre cei care susțin că era telefoanelor mobile se apropie de final se numără Elon Musk. Fondatorul Tesla și SpaceX, prin intermediul companiei sale de cercetare Neurolink, dezvoltă cipuri cerebrale care ar putea înlocui smartphone-urile. Aceste cipuri ar permite utilizatorilor să interacționeze cu tehnologia direct prin funcțiile creierului, eliminând nevoia de dispozitive fizice.

Neurolink a reușit să creeze primul cip subcutanat, testat cu succes anul trecut. Primul cip instalat în creier a fost implantat unui voluntar care suferă de tetraplegie, permițându-i acestuia să comunice cu un computer folosind doar gândurile. Acest succes reprezintă un pas important către o nouă eră tehnologică, în care interacțiunea cu dispozitivele digitale ar putea deveni mult mai intuitivă și naturală.

Conform declarațiilor lui Elon Musk, în viitorul apropiat oamenii vor începe să-și instaleze cipuri în creier, abandonând astfel definitiv smartphone-urile. Aceasta ar putea transforma complet modul în care trăim și lucrăm, oferind o interfață directă între creier și tehnologie. În loc să folosim ecrane tactile sau comenzi vocale, vom putea accesa informații și comunica prin simpla putere a gândului.

Citeşte şi: Restricții de apă în șase orașe din țară! Semnalul de alarmă tras de Administrația Națională „Apele Române”

Această tehnologie nu doar că va elimina necesitatea dispozitivelor fizice, dar ar putea și să îmbunătățească considerabil calitatea vieții persoanelor cu dizabilități, oferindu-le noi modalități de interacțiune și comunicare.

Deși perspectiva cipurilor cerebrale sună promițătoare, există și provocări semnificative de depășit. Securitatea datelor și intimitatea sunt preocupări majore, iar implementarea pe scară largă a acestei tehnologii va necesita reglementări stricte și soluții etice. De asemenea, acceptarea socială și culturală a unei astfel de inovații va juca un rol crucial în succesul său.

Cu toate acestea, viziunea lui Elon Musk și progresele făcute de Neurolink indică faptul că viitorul tehnologic ar putea fi mult mai aproape de noi decât ne imaginăm.

Citeşte şi: Care sunt cele două ţări europene care vor pierde aproape 20% din numărul milionarilor în următorii ani. Cauza principală este războiul din Ucraina

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!