Elon Musk şi tehnologia care va înlocui smartphonurile. Cum va funcţiona aceasta şi de când va putea fi folosită

Telefoanele mobile și smartphone-urile au devenit esențiale în viața cotidiană a oamenilor din întreaga lume, fiind utilizate nu doar pentru comunicare, ci și pentru muncă, divertisment și organizare zilnică. Cu toate acestea, dependența de aceste dispozitive a adus și efecte negative, cum ar fi timpul excesiv petrecut pe ecrane, stimularea constantă a creierului și tendința de a trăi în realități virtuale mai mult decât în realitatea fizică.
Mircea Filipescu
22 iul. 2024, 23:04
Elon Musk şi tehnologia care va înlocui smartphonurile. Cum va funcţiona aceasta şi de când va putea fi folosită

În ultimele decenii, smartphone-urile au evoluat semnificativ, integrând funcții tot mai complexe și avansate. Cu toate acestea, inovările recente au fost în mare parte incrementale, adăugând doar îmbunătățiri minore. Această stagnare a inovării a determinat experții să caute alternative tehnologice care ar putea revoluționa din nou modul în care interacționăm cu tehnologia.

Printre cei care susțin că era telefoanelor mobile se apropie de final se numără Elon Musk. Fondatorul Tesla și SpaceX, prin intermediul companiei sale de cercetare Neurolink, dezvoltă cipuri cerebrale care ar putea înlocui smartphone-urile. Aceste cipuri ar permite utilizatorilor să interacționeze cu tehnologia direct prin funcțiile creierului, eliminând nevoia de dispozitive fizice.

Neurolink a reușit să creeze primul cip subcutanat, testat cu succes anul trecut. Primul cip instalat în creier a fost implantat unui voluntar care suferă de tetraplegie, permițându-i acestuia să comunice cu un computer folosind doar gândurile. Acest succes reprezintă un pas important către o nouă eră tehnologică, în care interacțiunea cu dispozitivele digitale ar putea deveni mult mai intuitivă și naturală.

Conform declarațiilor lui Elon Musk, în viitorul apropiat oamenii vor începe să-și instaleze cipuri în creier, abandonând astfel definitiv smartphone-urile. Aceasta ar putea transforma complet modul în care trăim și lucrăm, oferind o interfață directă între creier și tehnologie. În loc să folosim ecrane tactile sau comenzi vocale, vom putea accesa informații și comunica prin simpla putere a gândului.

Citeşte şi: Restricții de apă în șase orașe din țară! Semnalul de alarmă tras de Administrația Națională „Apele Române”

Această tehnologie nu doar că va elimina necesitatea dispozitivelor fizice, dar ar putea și să îmbunătățească considerabil calitatea vieții persoanelor cu dizabilități, oferindu-le noi modalități de interacțiune și comunicare.

Deși perspectiva cipurilor cerebrale sună promițătoare, există și provocări semnificative de depășit. Securitatea datelor și intimitatea sunt preocupări majore, iar implementarea pe scară largă a acestei tehnologii va necesita reglementări stricte și soluții etice. De asemenea, acceptarea socială și culturală a unei astfel de inovații va juca un rol crucial în succesul său.

Cu toate acestea, viziunea lui Elon Musk și progresele făcute de Neurolink indică faptul că viitorul tehnologic ar putea fi mult mai aproape de noi decât ne imaginăm.

Citeşte şi: Care sunt cele două ţări europene care vor pierde aproape 20% din numărul milionarilor în următorii ani. Cauza principală este războiul din Ucraina

DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Spynews
Fulgi de ovăz și mere! Rețeta pe care o mănânci zilnic și slăbești
Bzi.ro
Daniela Crudu, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate acum: „E bolnavă?”
Fanatik.ro
Zodiile care vor avea lumea la picioare până pe 2 martie 2025. Cinci nativi sunt plini de șansă
Capital.ro
S-a pus limită la autoturismele diesel. Decizia luată de UE pentru șoferii cu mașini pe motorină
Playtech.ro
Câte limbi se vorbesc în România? Sunt de ordinul zecilor. Idiş, chineza şi croata, printre graiurile surprinzătoare
DailyBusiness
Se scumpesc biletele de tren! Cu cât se vor majora tarifele în funcţie de tipul trenului
Adevarul
Vaticanul și OZN-urile: Este ascuns un secret despre extratereștri în misterioasele arhive ale Papei? „Cine suntem noi să închidem ușile?”
wowbiz.ro
Cum arăta apartamentul în care Ioana Tufaru s-a mutat cu chirie! "Plătim 1200 lei pe lună. Sperăm că ne vom descurca" | Exclusiv
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
Spynews
Prognoza meteo în perioada 24 februarie – 28 februarie. Valul de ger aduce temperaturi extreme. Când se încălzește vremea
Evz.ro
Românii care au dreptul de a-și alege pensia. Ce spune, concret, legea
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. Serena Williams, în costum de baie. Neverosimil: cât a putut slăbi!
kanald.ro
Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, de nerecunoscut la înmormântare! În ce ipostază neașteptată a fost surprinsă
Cancan.ro
Fiica Regelui imobiliarelor l-a tocmit pe celebrul Tarzan ca să răpească căţelul multimilionarului de la Braiconf! Martorul CANCAN a dat în vileag întregul scenariu
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Bucurie imensă pentru Călin Georgescu. Drum liber către Cotroceni. Au venit datele în seara aceasta
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
FCSB câștigă derby-ul cu Dinamo și revine pe primul loc în Superligă
MediaFlux
800 de LEI în PLUS la PENSIE! Cine BENEFICIAZĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine este agentul KGB Krasnov? O ipoteză uluitoare!