Propunerea miliardarului vine la doar câteva zile după ce acesta a refuzat un loc în boardul companiei. Decizia de a nu accepta oferta ar fi împiedicat o potenţială preluare a companiei.
Musk vrea să achiziţioneze acţiunile Twitter la preţul de 54,2 dolari per acţiune, care reprezintă o creştere de 38% faţă de preţul şedinţei din 1 aprilie, ultima sesiune de tranzacţionare înainte ca CEO-ul Tesla să achiziţioneze un pachet de peste 9% la gigantul fondat de Jack Dorsey. Musk a precizat că oferta pe care a făcut-o a fost „cea mai bună și, totodată, oferta finală”, adăugând că, dacă nu este acceptată, va trebui să-și reconsidere poziția de acționar.
„De când am efectuat investiţia, am realizat că firma nu va prospera şi nici nu va servi actuala imperativă socială în forma sa de acum. Twitter trebuie să fie transformată din postura de companie privată”, a scris Musk într-o scrisoare adresată preşedintelui Twitter, Bret Taylor.
Înaintea şedinţei de tranzacţionare de pe Wall Street din 14 aprilie, care începe la 16:30, ora României, Twitter ajungea la o valoare de piaţă de 36,7 miliarde de dolari.
La începutul lunii, Elon Musk a achiziţionat 73,5 milioane de acţiuni la Twitter, adică o participaţie de 9,2%, devenind astfel cel mai mare acţionar al companiei. Raportat la preţul sesiunii din 1 aprilie, pachetul valorează 2,89 miliarde de dolari.
Acţiunile Twitter au urcat cu circa 27% pe 4 aprilie, ziua în care a ieşit la iveală raportul publicat la SEC (autoritatea de reglementare a burselor americane) conform căruia Musk s-a alăturat acţionariatului companiei. Atunci, acţiunile au avut parte de cea mai bună şedinţă de tranzacţionare de la ofertă publică iniţială (IPO) din 2013, conform CNBC.
CEO-ul Tesla i-a trimis lui Bret Taylor, președintele consiliului de administrație Twitter, o scrisoare prin care şi-a anunţat oferta de preluare a companiei.
„Am investit în Twitter deoarece cred în potențialul său de a fi platforma pentru libertatea de exprimare pe tot globul și cred că libertatea de exprimare este un imperativ pentru o democrație funcțională. Twitter trebuie transformat ca o companie privată. Twitter are un potenţial uriaş pe care îl voi debloca”, a precizat CEO-ul Tesla în scrisoare.
În ultima vreme, Elon Musk a criticat platforma de socializare şi politicile sale. Potrivit lui Elon Musk, Twitter subminează democraţia prin eşecul de a adera la principiile libertăţii de exprimare.
Twitter a transmis o declarație, joi, în care confirmă că a primit oferta lui Musk. Răspunsul companiei a fost că va analiza cu atenție propunerea „pentru a lua cea mai bună decizie care să fie în interesul companiei şi al tuturor acţionarilor”, scrie CNN.
Recent, Elon Musk a postat un sondaj pe Twitter prin care propunea ca persoanele fără adăpost din San Francisco să se mute în sediul companiei pe care vrea acum să o cumpere, întrucât majoritatea angajaţilor Twitter lucrează în regim remote. Circa 90% dintre votanţi au răspuns cu „da”. De asemenea, fondatorul Tesla a realizat mai multe sondaje prin care încerca să se lămurească asupra aspectelor reţelei de socializare care ar trebui îmbunătăţite.
Citeste si Elon Musk l-a provocat pe Vladimir Putin la o luptă corp la corp! Câștigătorul primește Ucraina