Profesorul universitar conduce un grup de experți proveniți de la diverse universități elvețiene pentru a dezvolta vaccinul sintetizat genetic, bazat pe particule simulare virusului. Aceste vaccinuri, utilizate pentur hepatita B, funcționează prin eliminarea proteinei pe care virusul o folosește pentru a se atașa de o celulă.
Citește și: Donald Trump a semnat decretul anti-imigraţie. Străinii nu vor mai avea voie să intre în SUA ca să muncească
„Planificăm să imunizăm primele persoane în august și, apoi, să efectuăm o mare vaccinare în octombrie”, a confirmat Bachmann.
Potrivit expertului, noul coronavirus este stabil din punct de vedere genetic și, spre deosebire de gripă, este foarte posibil să nu necesite mai mult de un vaccin pe o perioadă relativ lungă de timp.
„Strategia noastră este să obținem imunizarea cel puțin a întregii populații elvețiene în următoarele șase luni și, prin urmare, să începem să producem vaccinul pentru piața globală. Acesta este un obiectiv ambițios, dar vă asigur că avem o șansă mare”, a adăugat Bachmann.
Guvernul Elveţiei intenţionează să relaxeze gradual restricţiile antiepidemice, începând din 27 aprilie, potrivit cotidianului Le Figaro. Decizia vine după ce Spania, Italia, Austria, Cehia și Germania au revenit, încetul cu încetul, la normalitate.
Cabinetele medicale, saloanele de coafură, masaj şi înfrumuseţare, florăriile vor putea fi deschise din 27 aprilie, cu condiţia aplicării măsurilor de protecţie a clienţilor şi angajaţilor, precizează Guvernul de la Berna.
„Dacă situaţia o va permite, şcolile publice şi restul magazinelor îşi vor putea deschide porţile pe 11 mai”, subliniază Guvernul elveţian.
În Elveţia s-au înregistrat până avum 26.632 de cazuri de coronavirus şi 1.017 decese, potrivit Mediafax.