Elveţia refuză categoric soluţia LOCKDOWN: „Consecinţele sunt dezastruoase, atât economic, cât şi social”

Elveţia înregistrează 238 de morţi raportaţi la milionul de locuitori, aflându-se într-o situaţie aproape identică din acest punct de vedere cu România, doar că abordarea privind combaterea epidemiei este complet diferită, scrie Adevărul.
Romania TV
26 sept. 2020, 11:37
Elveţia refuză categoric soluţia LOCKDOWN:

Nu mai departe de vineri seară, Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a lăsat de înţeles că România ia în calcul introducerea unui nou lockdown, aşa cum s-a întâmplat în prima parte a anului.

„Noi am zis că vom merge pe ideea măsurilor zonale sau regionale, dar e clar că never say never, niciodată să nu spui niciodată. Nimeni nu poate să spună sută la sută că nu ajungem la un nou lockdown”, a comentat Arafat într-o intervenţie la Antena 3.

Cu o populaţie de 8,5 milioane de locuitori, Elveţia are până în acest moment următorul bilanţ:

*51,864 de cazuri confirmate (119,683 în România)

*2,064 de decese (4,633 în România)

*238 decese la milionul de locuitori (241 în România)

În ciuda cifrelor relativ similare, având în vedere că populaţia României e de două ori mai mare, în Elveţia metoda lockdown nu mai e luată în considerare de autorităţi.

Consilierul naţional, Jörg Mäder, a explicat că această caratinarea totală a ţării nu mai poate fi luată în discuţie din mai multe motive.

„În primul rând, din martie până acum, am adunat mai multe informaţii privind noul coronavirus. Primele măsuri restrictive pe care le-am luat în martie au fost, într-adevăr, excesive, dar asta pentru că, la vremea respectivă, nu ştiam mare lucru despre transmisia virusului. Astăzi, în schimb, spitalele sunt mai bine pregătite. De aceea, nu ne îndreptăm spre un al doilea lockdown”, a spus Jörg Mäder.

Declaraţiile lui Jörg Mäder au venit la doar o săptămână după ce Ueli Maurer, fostul preşedinte al Elveţiei, a spus răspicat: „Elveţia nu-şi permite un al doilea lockdown. Pur şi simplu, nu mai avem bani pentru aşa ceva”.

Afirmaţia fostului preşedinte a venit în contextul în care, din cauza închiderii totale de la începutul anului, Parlamentul Elveţiei a fost nevoit să aprobă un împrumut în valoare de 30 de miliarde de franci! Lockdown-ul la care a recurs, la un moment dat, Elveţia a redus atât de mult încasările Guvernului, încât s-a estimat că, până la finalului anului 2020, datoria ţării va creşte cu 22 de miliarde de franci elveţieni.

Epidemiologul Marcel Tanner, cel care face parte din comisia care conduce lupta împotriva COVID-19 în Elveţia, a subliniat că strategia de testare pe care a implentat-o această ţară a avut succes.

„Putem vorbi de apariţia unui al doilea val doar în momentul în care nu putem depista focarele pentru a le stinge. Legat de restricţii, avem opţiuni mai blânde, care pot fi luate progresiv, dacă situaţia devine alarmantă. Aceste restricţii nu vor fi ca în primavară, când autorităţile au fost nevoite să reacţioneze rapid. Acum, şi dacă vom închide ceva, nu înseamnă că vom închide toate magazinele. De exemplu, într-o primă fază, vom lua măsuri în privinţa oamenilor care se află în categorie de risc maxim. Un nou lockdown? Aşa ceva trebuie evitat cu orice preţ, deoarece consecinţele sunt dezastruoase, atât din punct de vedere economic, cât şi social”, a concluzionat Marcel Tanner.

Citeşte şi: CORONAVIRUS. Europa, în faţa celui de-al doilea val. UE cere impunerea de noi restricţii, cum a evoluat situaţia în ultima săptămână

 

Spynews
Răsturnare de situație în cazul crimei din Brăila! Ce s-ar fi întâmplat în cabinet
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Orașul care a devenit prea scump chiar și pentru milionari. Deși au averi mari, nu-și mai permit să-și cumpere apartamente și case aici
Capital.ro
Perfect legal pentru proprietarii de teren. Nu ții cont de vecini. E scris în lege
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție de NOTA 10 în Paris! Câte MII DE EURO a costat ținuta ei: Geanta, mai SCUMPĂ decât rochia
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Sporuri și concedii medicale acordate abuziv pentru minerii din Valea Jiului. S-au întocmit dosare penale
Spynews
Cât costă un mic dejun la Eforie Nord, în plin sezon estival. Pentru o banală omletă cu șuncă plătești 30 lei
Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Evz.ro
Surpriza de la pompă. Cât costă un litru de benzină și de motorină
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce s-a descoperit în trupul lui Sorin Nazîru? Filmul morţii fostului portar de la Dinamo
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce a apărut pe contul de Facebook al Adrianei Bahmuțeanu la câteva zile după vestea divorțului de George Restivan! Mesajele care i-au pus pe toți pe gânduri
Capital.ro
Se dau bani de la stat direct pe card. Cerere până pe 31 iulie. Ce obligație ai pentru 5 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel
substantial.ro
Evgheni Serebriakov, acuzat de atentatul cu mașină-capcană de la Moscova, a cooperat cu serviciile speciale ucrainene
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!